Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Els productes menstruals, a "Planta baixa"

Calces i copes menstruals per a les persones menstruants de Cardedeu

A Cardedeu repartiran calces menstruals a les alumnes de 1r d'ESO i copes menstruals a les joves amb l'objectiu de trencar tabús i oferir recursos a les persones menstruants

L'Ajuntament de Cardedeu ha posat en marxa una campanya per trencar alguns dels tabús de la menstruació i pal·liar les discriminacions que tenen les persones que menstruen

Una de les principals accions és que reparteixen calces menstruals als alumnes de primer d'ESO de tots els instituts del municipi.

Aquesta és una de les accions que s'estan duent a terme, a més d'oferir copes menstruals a les joves d'entre 16 i 20 anys. També s'ha creat un banc de productes d'higiene menstrual per a les persones amb dificultats econòmiques i s'han habilitat punts salubres per al maneig de la regla en diferents ubicacions del municipi.

 

 

La regidora de Serveis Socials i Salut Pública de Cardedeu, Laia Muñoz, ha explicat a "Planta baixa" que "donada la inacció de l'administració catalana i espanyola, des del municipi han vist oportú, en el marc de les polítiques feministes, emprendre aquesta acció".

Dotar les escoles d'informació sobre salut sexual i reproductiva és un dels objectius del consistori vallesà per prevenir també les malalties sexuals, incentivar el diàleg públic sobre el cicle menstrual, així com també per acabar amb la pobresa menstrual.

La pobresa menstrual

Dues de cada deu dones en algun moment han patit pobresa menstrual; és a dir, que no poden pagar els productes, segons un estudi de l'Institut d'Investigació Jordi Gol. A més, el 70 % troben que són molt cars i un 37% diu que ha hagut d'optar per alternatives més econòmiques.

 

 

En aquest sentit, segons un càlcul del Banc Farmacèutic, s'estima que una persona menstruant al llarg de la vida fèrtil tindrà uns 456 períodes; és a dir, uns 6,25 anys destinats al període menstrual.

Si fem una mitjana de 4 tampons per dia, n'acabem gastant uns 240 per any. El que vindria ser, si fem el càlcul, uns 1.608 € de despesa total.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut