Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Els insectes més habituals, a "Planta baixa"

Bitxos a la cuina: 7 consells infal·libles per evitar-los

Anna-Priscila Magriñà ens explica quins són els insectes més habituals i com podem evitar les plagues a casa

Formigues, mosques, arnes, cuques... La festa de l'insecte ja és aquí! O, com es diu, científicament, ha arribat l'època del "tinc bitxos a la cuina".

I per què la cuina és el centre neuràlgic de les festes de bitxos? Perquè té tres de les coses preferides dels insectes: aliments, humitat i escalfor, que és el que busquen per poder assentar el seu camp base i multiplicar-se fins a la fi dels dies.

 

Els insectes més habituals

Formigues

Arriben a les nostres vides per la porta de casa, però també per finestres i forats que hi ha a les parets, sobretot a tocar de canonades d'aigua i sota la pica, perquè busquen fonts d'humitat. Què podem fer per desfer-nos d'elles? Descobrir d'on surten, aplicar-hi aigua bullint si podem, i tapar el forat. Si encara apareixen, pots fer servir pebre, que els provoca irritació. O fins i tot posar una mica d'oli de menta en boletes de cotó fluix i col·locar-les als racons dels armaris de la cuina

 

Paneroles

A part de les vies d'entrada que fan servir les formigues, les paneroles també tenen accés a casa a través d'instal·lacions elèctriques, canonades o sistemes de clavegueram. No poden volar, però són unes grans "escaladores". Una de les solucions per desfer-nos d'elles és escampar una barreja de sucre i bicarbonat. Se senten atretes pel sucre, però el bicarbonat els fa mal i les mata.

 

Mosques

Ja sabeu per on arriben... Tenen una mitjana de vida d'uns 8 o 10 dies. Ens poden semblar pocs dies, però no hem d'oblidar que tenen la capacitat de posar 500 ous de cop. Per desfer-nos d'elles, la qüestió bàsica és privar-les de la "fruita prohibida"... o vaja, el bol de fruita. A l'estiu, la fruita a la nevera! Si no n'hi ha prou, sempre podem optar a trampes casolanes. N'hi ha de diversos tipus, però la que em sembla més senzilla és aquesta: deixar una ampolla de vi amb un culet de vi al fons. Les mosques de la fruita se sentiran atretes al vi, hi entraran i, amb una mica de sort, s'ofegaran. Si el problema el tenim a la pica, podem llençar una mica de vinagre, o lleixiu o aigua calenta per mirar de netejar una mica la canonada i evitar que les mosques s'hi sentin atretes

 

 

Consells per evitar les plagues

1.   Tapar forats i esquerdes.

2.   Revisar els electrodomèstics... per darrere. Aquella zona que fem veure que no existeix quan passem l'escombra, però que els insectes coneixen bé.

3.   Rentar els plats al moment. Si els deixem fent xup-xup i esperant que un miracle els netegi, estem fent una crida a l'acció important per als insectes.

4.   Mantenir el cubell de la brossa tancat. N'hi ha que ja venen amb tapa incorporada, però n'hi ha que no. Busquem alguna cosa que li pugui fer de tapa.

5.   No deixar aliments a l'aire lliure i desar els aliments ben segellats, en recipients tancats.

6.   Repassar els aliments del rebost de tant en tant i buscar forats als envasos.

7.   Netejar sovint els bols de menjar i beure de les nostres mascotes.

ARXIVAT A:
Consum
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut