Ayuso plagia el protocol català del 14F
El document de mesures del 4M copia, literalment, parts del protocol de les eleccions catalanes
Ayuso plagia el protocol català del 14F
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Els detalls del plagi, a "Planta baixa"

Ayuso plagia el protocol català del 14F

El document de mesures del 4M copia, literalment, parts del protocol de les eleccions catalanes

Pol Foradada
TEMA:
Comunitat de Madrid

El document del govern de la Comunitat de Madrid per adaptar les eleccions del 4 de maig a la pandèmia té parts copiades literalment dels protocols de les eleccions catalanes. L'executiu d'Ayuso admet que ni ho ha consultat pels canals oficials, perquè eren textos penjats a internet. 

Sense ni una consulta, ni una trucada de cortesia. El govern de Madrid ha organitzat les eleccions del 4 de maig copiant bona part de les mesures que es van fer servir a Catalunya el 14F i fins i tot plagiant les parts nuclears del protocol. Que es copiïn les mesures es pot entendre (per exemple, votar per franges) per allò que el que funciona no cal canviar-ho, però el que sorprèn més (i ha molestat al govern català) és que s'hagi fet sense ni avisar.

 

La part més flagrant és l'apartat "Organtizació de la Jornada Electoral". Són 3 pàgines del protocol madrileny i prop de la meitat són còpia literal del protocol català. Les mateixes mesures, la mateixa estructura, el mateix ordre i fins i tot les mateixes cometes.

 

És especialment flagrant quan es parla de l'"escrutini" i els "circuits per a l'entrega de la documentació electoral". De les 6 mesures, 5 apareixen en el protocol català escrites de forma idèntica. El govern d'Ayuso ha fet poc més que el típic retallar i enganxar. 
Els protocols que va acabar aprovant el Procicat es van redactar de zero. Sí que el govern català va estar en contacte amb diferents governs que havien celebrat eleccions en pandèmia (con els gallec i basc), però el redactat dels documents és propi del govern català. No ha passat el mateix ara amb el govern madrileny, que admet que ha "revisat" les mesures que s'han aplicat a diferents llocs, però que no ha consultat ni ha demanat permís per res, "perquè els documents estaven disponibles a internet".

ARXIVAT A:
Comunitat de Madrid

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut