Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
ELS EXORCISMES DEL BISBE NOVELL, A "PLANTA BAIXA"

Així practicava l'exorcisme el bisbe de Solsona

El bisbe Novell era l'encarregat de practicar els exorcismes a la diòcesi de Solsona

TEMA:
Església

Els exorcismes es feien al Palau Episcopal de Solsona i en altres esglésies de la diòcesi. L'escena es repeteix cada quinze dies fins que el dimoni marxa: una persona teòricament posseïda jeia estirada en una llitera, aguantada per dos ajudants, i un capellà recitant pregàries per expulsar el mal.

El bisbe Xavier Novell, ara fora de la diòcesi de Solsona per decisió pròpia després d'haver iniciat una relació amb una dona, era l'encarregat de liderar aquests exorcismes.

Ho explica a "Planta Baixa" la periodista i experta en exorcismes Teresa Porqueras, que va assistir a diverses sessions comandades per Novell:

 

L'exorcisme és una pràctica estesa. De fet, el Vaticà té establert que hi hagi un exorcista oficial a cada diòcesi, i la Conferència Episcopal Tarraconense confirma que a Catalunya hi ha deu religiosos que s'hi dediquen, un per cada bisbat. La majoria de noms no són públics, i allà on no hi ha cap capellà disposat a fer-ho, se n'encarrega el bisbe mateix, com va passar a Solsona.


No sempre, però, s'arriba al ritual d'expulsió del dimoni. "Vol dir bàsicament escoltar les persones que es troben en situacions difícils, i a vegades poden atribuir-ho a una possessió. Però és difícil aclarir si realment és una possessió diabòlica o són malalties, que és la major part de les vegades", explicava l'any 2018 l'exorcista de la diòcesi de Girona, Josep Bofill, rector de Roses.

Quan la medicina falla, afegia Joan Prat, exorcista de Vic, és quan la pregària pot actuar: "Per a molts metges és motiu de sorpresa, d'admiració i de reconeixement de la labor". Juan José Gallego, l'encarregat de la diòcesi de Barcelona, explica en un llibre que pot arribar a tractar 4 o 5 persones al dia, i que en el moment de l'expulsió fins i tot ha vist una víctima saltar incontrolada de la llitera.


Des del 2015
El bisbe Novell hauria començat el 2015 a liderar els exorcismes a la diòcesi de Solsona perquè la plaça estava vacant. A partir d'aquí, s'hauria interessat en les pràctiques satàniques, el que el va acostar a l'escriptora Sílvia Caballol.

Diferents mitjans ultraconservadors asseguren que el motiu pel qual Novell s'ha enamorat de Caballol i ha decidit deixar la diòcesi és perquè el dimoni l'ha posseït, una teoria que corrobora Teresa Porqueras:

"Segons l'Església catòlica, el dimoni sap perfectament com és l'ésser humà. El dimoni sabia perfectament com era el bisbe Novell i l'ha atacat pel seu punt dèbil, que és la carnalitat."

ARXIVAT A:
Església

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut