Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Un tribut feudal per vendre un pis, a "Planta baixa"

Abonar un tribut feudal al marquès de Sentmenat per poder vendre el pis

Un veí de Sabadell no pot vendre el pis perquè ha d'abonar un impost d'origen feudal al marquès de Sentmenat, un càrrec que es troba vacant després de la mort aquest gener de l'última hereva

"Planta baixa" ha pogut parlar amb Josep Vives, propietari d'un pis a Sabadell que havia tancat una operació per vendre el seu pis i que ara mateix es troba aturada perquè el registre de la propietat indica que cal abonar un cens.

Concretament, es tracta del cens emfitèutic, una espècie de tribut d'origen feudal que, en aquest cas, hauria de pagar al marquès de Sentmenat.

El pis que vol vendre està edificat als terrenys que pertanyien a aquesta nissaga nobiliària. Josep Vives ha explicat que desconeixia totalment l'existència d'aquest impost.

 

 

Albert Domingo, membre de la Junta del Col·legi de Notaris de Catalunya, ha explicat a "Planta baixa" que el tribut és una relíquia medieval del segle XVI i que va ser reactivat a través d'una llei aprovada pel Parlament l'any 1990.

Josep Vives hauria d'abonar 3.500 euros als hereus del marquès de Sentmenat, però, després que al gener morís l'últim que quedava viu, haurà d'esperar-se que es designi un nou hereu.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut