Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Consells per passar millor l'estiu, a "Planta baixa"

8 idees infal·libles per evitar que et piquin els mosquits

Anna-Priscila Magriñà ens dona els millors consells per passar l'estiu sense cap picada

Els mosquits ataquen, sobretot, a la matinada i al vespre. Això es deu al fet que en aquestes hores del dia no hi acostuma a haver tant de vent. Per als mosquits, una ínfima brisa ja és com un huracà. Per això acostumen a volar arran de terra, per evitar al màxim qualsevol tipus de vent.

 

 

Tenint aquesta informació, primer consell:

 

1.   Ventilador no només per a la calor

Si posem un ventilador a terra, segurament ens estalviarem algunes picades a cames, turmells i peus

2.   Repel·lents de mosquits

Bloquegen els receptors de diòxid de carboni, de CO2, que tenen els mosquits per trobar-nos i atacar-nos. Ara, no cal que ens ruixem de cap a peus amb el repel·lent i ens exposem a un atac de tos. El que hem de fer és posar-nos una mica de líquid sobre les mans i l'anem repartint per canells, colzes, turmells, el front... I per què en aquestes zones? Perquè els mosquits ataquen allà on la pell és més fina.

3.   Activitats poc recomanades

Si el que busquen els mosquits és CO2, és útil saber quan en produïm més: mentre fem activitats físiques, bevem alcohol i consumim menjar picant. Per tant, és bo evitar aquestes activitats o fer-les en hores en què els mosquits no actuen tant.

4.   Tipus de teixits

La roba esportiva (màniga llarga, és clar) acostuma a ser bona contra els mosquits. Aquests estimats insectes no poden penetrar roba amb un entreteixit molt dens. Així, cotó i lli no seran una gran barrera contra els mosquits, però les fibres sintètiques sí, sobretot de roba d'esport. Sembla, això sí, que ens facin triar entre haver d'anar tot el dia en xandall o exposar-nos a les picades dels mosquits. I, és clar, amb màniga llarga...  

5.   Els colors de la roba

A l'hora de trobar víctimes, els mosquits també es guien per la vista. Busquen objectes que contrastin amb l'horitzó. Per ells, els colors foscos són més cridaners que els colors suaus. Per tant, trieu bé els mitjons!

6.   Evitar perfums

Si sou dels que us agrada anar perfumats, certes olors poden atraure els mosquits.

7.   Envoltar-nos de certes plantes

Però la bona olor la podem aconseguir de moltes maneres! A part d'evitar zones amb aigua estancada, un consell clàssic en aquesta època de l'any, els experts també ens aconsellen envoltar-nos de certes plantes per anunciar als mosquits que no són benvinguts. La citronel·la, la lavanda, l'alfàbrega o la calèndula ajuden a foragitar-los.

8.   Espelmes de citronel·la

Sí, ajuden a evitar mosquits, però només en un radi molt petit, el que cobreix l'aroma de l'espelma o el fum que desprèn. Més enllà d'aquest radi, res! Vaja, que si tens l'espelma a Can Pistraus, poc efecte farà.

 

En realitat, cap és una solució infalible, però segurament ens estalviaran més d'una picada i més de dues. I això ja és molt!

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut