8.250 pisos turístics, en lloguer
"Planta baixa" us avança que el 86% dels apartaments turístics de Barcelona ja s'han passat al lloguer residencial
8.250 pisos turístics, en lloguer
Ho avança "Planta baixa"

8.250 pisos turístics, en lloguer

"Planta baixa" us avança que el 86% dels apartaments turístics de Barcelona ja s'han passat al lloguer residencial

Berta Torrades
TEMA:
Habitatge
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Dels 9.600 pisos turístics que hi ha a la capital catalana, 8.250 ja lloguen els apartaments o bé per mesos o bé han signat contractes de lloguer per 5 anys. Així es desprèn d'una enquesta interna que avança l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR). El sector veu que no arriba el seu client principal, que en un 95% dels casos són turistes estrangers, i busquen l'alternativa que els permeti no tancar el negoci encara que en treguin molta menys rendibilitat econòmica.  

La gran majoria dels enquestats dona per fet que els turistes estrangers no tornaran fins com a mínim d'aquí un any i recorden que en joc hi ha 5.000 llocs de treball.

El Sindicat de Llogateres recrimina al sector que la gran majoria de pisos els estiguin oferint per mesos i exigeix que els pisos turístics de la ciutat es passin a lloguer de llarga durada. A més, l'entitat critica les facilitats que tenen per passar-se a pisos residencials. Recorden que no necessiten haver de canviar de permís perquè la mateixa llicència de pis turístic els ho permet.

"Milers d'habitatges turístics s'estan ofertant com a lloguer de temporada, i aquests contractes són fraudulents. Fan servir la figura del lloguer de temporada per evitar fer els contractes de 5 o 7 anys que marca la llei."

A Barcelona ara només hi ha 1.350 apartaments que encara busquen donar resposta al poquíssim turisme que arriba a la ciutat i ho fan desplomant els preus de les seves ofertes. Es poden trobar apartaments situats al Gòtic, al centre de Barcelona, que abans de la pandèmia es llogaven per 150 euros la nit i que ara s'ofereixen per 40 euros.

ARXIVAT A:
Habitatge

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut