Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Ho avança "Planta baixa"

20 intents de suïcidi cada dia a Catalunya

El 2022, Salut va computar 7.500 temptatives, un 15% més que el 2021

El 2022 hi va haver 20 intents de suïcidi cada dia a Catalunya. Segons ha pogut saber "Planta baixa", el sistema de detecció de la Generalitat, el Codi Risc Suïcidi, va computar 7.529 temptatives al llarg de tot l'any. La xifra és un 15% superior a la del 2021.

 

 

Les dades confirmen la tendència a l'alça dels intents de suïcidi des de l'inici de la pandèmia. Abans de l'arribada del coronavirus i de les restriccions, el 2019, hi va haver 4.489 temptatives a Catalunya. El 2021, després de les restriccions més estrictes, se'n van computar 6.529 anuals.

Pel que fa a les franges d'edat, destaca el nombre d'intents de suïcidi registrats entre els joves. Un 28% dels casos del 2022 fins a finals d'octubre són de persones d'entre 15 i 24 anys, sobretot dones.

El Departament de Salut atribueix el creixement de les temptatives de suïcidi a dos factors: el coronavirus i la crisi econòmica.

"S'explica per l'aïllament inicial de la pandèmia i per l'impacte econòmic. Per això hi ha un increment més significatiu en les classes més desafavorides", assegura el coordinador del Pla de Prevenció del Suïcidi de Catalunya, Diego Palao.

Tot i això, admet que és "sorprenent" que hi hagi més temptatives entre els joves i que Salut encara no té una explicació "molt clara".

ARXIVAT A:
Salut Mental
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut