Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Radars polèmics, a "Planta baixa"

17 multes del mateix radar en dos mesos: "Hauré de pagar 2.300 euros"

El periodista Carlos Márquez ha vingut a "Planta baixa" a parlar-nos de la polèmica dels últims dies en relació amb els radars i del cas del Miquel, un veí de Llívia que en dos mesos l'han multat fins a 17 vegades en un mateix radar

A "Planta baixa" hem conegut el cas del Miquel, un home que ha rebut ni més ni menys que 17 multes en 2 mesos, totes del mateix radar.

El radar en qüestió és a l'entrada de Llívia, al quilòmetre 4,5 de la carretera N-154, amb un límit de 50 km/h, que el febrer del 2021 va passar de ser informatiu a sancionar. Un canvi que, segons els veïns, en només 6 mesos ha comportat fins a 9.000 multes.

Es tracta d'un radar situat a la sortida del poble, en un lloc on no hi ha accidents ni passos de vianants, fet que ha generat una allau de queixes per part dels veins, que pensen que s'hauria de posar més a prop del poble.

 

"La majoria de multes són a la sortida i a uns 52-53 km/h. Hauré de pagar 2.300 euros i en un principi són 6 els punts que m'haurien de treure del carnet."

 

A més a més, el Miquel explica que la senyalització és força contradictòria, perquè just després del radar hi ha un senyal que indica que es pot anar a més de 70 km/h.

 

 

La polèmica dels radars

Si parlem de radars polèmics, el de Vilanova del Camí n'és un altre exemple. A la localitat de l'Anoia s'hi va instal·lar al novembre un radar de tram a la C-224 i, després d'uns dies de prova, el 9 de desembre es va fer operatiu i alguns veïns ja n'han patit les conseqüències. Un veí ha acumulat multes per valor de 2.200 euros i la retirada de 16 punts del carnet.

Un altre radar polèmic és el d'Aiguafreda a la C-17, que està provocant la indignació de molta gent a les xarxes pel canvi de velocitat de la senyalització.

 

 

Un dels casos amb més repercussió dels últims mesos relacionats amb els radars és el de l'àvia Fitipaldi del maig de l'any passat. La Maria Teresa Bonet, una dona de 73 anys i treballadora essencial en plena pandèmia, que anava a la seva farmàcia de Sabadell, va rebre una multa del radar de tram de la Ronda de Dalt per anar a 298 km/h amb un cotxe que, segons la fitxa tècnica, no podia superar els 218 km/h.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut