"Love me not" i "Petra" al Festival Cinematogràfic Internacional de l'Uruguai
"Love me not" i "Petra" al Festival Cinematogràfic Internacional de l'Uruguai
Dins la categoria Focus Espanya

"Petra" i "Love me not", films amb participació de TV3, al Festival Cinematogràfic Internacional de l'Uruguai

El 17 d'abril comença a Montevideo la 37a edició del Festival Cinematogràfic Internacional de l'Uruguai, que se celebrarà fins al 28 d'abril. El festival uruguaià acollirà les pel·lícules "Petra" i "Love me not", dues produccions amb participació de TV3

TV3 estarà present en la 37a edició del Festival Cinematogràfic Internacional de l'Uruguai amb la seva participació en els llargmetratges "Petra" i  "Love me not", que es presentaran dins la categoria Focus Espanya.

La pel·lícula "Petra", una tragèdia familiar dirigida i escrita per Jaime Rosales en què la protagonista vol descobrir qui és el seu pare, es projectarà al festival el divendres 19 d'abril, a les 14.50, i el dilluns 22 d'abril, a les 19.50. Protagonitzada per Bárbara Lennie (Petra), Àlex Brendemühl, Joan Botey i Marisa Paredes, el film ha rebut el Premi Jules Verne al millor film i el Premi del Jurat Jove, en la 29a edició del Festival del Cinema Espanyol de Nantes, que ha tingut lloc del 28 de març al 7 d'abril. A més, "Petra" va guanyar un premi Gaudí al millor actor secundari (Oriol Pla) de les nou nominacions a què optava, entre les quals a millor pel·lícula no catalana, millor direcció, millor guió, millor actor mascuí (Àlex Brendemühl) i millor actriu protagonista (Bárbara Lennie) en l'última edició dels Gaudí. Bárbara Lennie també va estar nominada a la categoria de millor actriu als Premis EFA, pel seu paper protagonista a "Petra" en la 31a edició dels Premis de l'Acadèmia de Cinema Europeu. L'últim premi de l'actriu ha estat a principis d'any, quan es va anunciar que havia sigut escollida millor actriu espanyola pel seu paper protagonista a "Petra" als Premis Sant Jordi de Cinematografia 2019. És una producció de Fresdeval Films, Wanda Visión, Oberon Cinematogràfica, Les Productions Balthazar i Snowglobe, amb la participació de RTVE, Eurimages, TV3, Movistar+, l'ICAA i l'ICEC.

Sinopsi "Petra"
A la Petra, una jove artista rebel, tota la vida li han ocultat qui és el seu pare. Quan la seva mare mor, comença una recerca que la condueix al Jaume, un artista plàstic, poderós i despietat que maltracta tothom que l'envolta. En aquest camí cap a la veritat també coneix el Lucas, fill del Jaume i la Marisa, un fotògraf humanista que no aconsegueix desprendre's de l'ombra del seu pare. A partir d'aquest moment, la història dels tres personatges es va entreteixint en una espiral de maldat, secrets familiars, mort i violència, que porta tothom al límit. Però el destí permetrà que el Lucas i la Petra trobin junts un camí cap a l'esperança i la redempció.

 

D'altra banda, "Love me not", un film dirigit i escrit per Lluís Miñarro que explica com un exèrcit internacional assigna a un regiment la tasca de custodiar un home misteriós, reclòs en una presó de màxima seguretat enmig del desert, es projectarà el dijous 18 d'abril, a les 20.10, i el dissabte 20 d'abril, a les 17.25.

"Love me not", protagonitzada per Ingrid García-Jonsson i Francesc Orella, es basa en el mite bíblic de Salomé i es divideix en dues etapes: la primera es transporta al 2006 a l'Orient Mitjà en un destacament militar, i la segona, a l'actualitat. La pel·lícula es troba en el terreny de l'ambivalència, en què esclatarà la lluita per la raó, la seducció, l'erotisme i la violència. Aquesta és la metàfora per arribar al nus de la qüestió: la repressió genera monstres. El racó fosc de la natura humana s'ha de saber domar.

"Love me not" va estar nominada en l'apartat Signatures al Festival de Rotterdam el gener del 2019, i va ser present al Festival Internacional de Cine UNAM de Mèxic d'enguany. És una coproducció de TV3 amb l'empresa mexicana Piano Producciones, coneguda pels seus èxits recents i premis a Sundance ("Tiempo Compartido") i Canes ("Un couteau dans le coeur", secció Oficial) aquest mateix any.

Sinopsi "Love me not"
"Love me not" transcorre en dos períodes, l'any 2006 i l'actualitat. L'acció té lloc en un descampat. Un lloc desèrtic d'un exèrcit estranger del qual no importa gaire la nacionalitat. Com en tot destacament militar hi ha barracons, algun jeep, una carpa, dutxes a l'aire lliure i molta calor. Es mostra un lloc inhòspit on hi ha empresonat l'enemic. Un presoner molt especial que s'hi manté confinat. D'entrada, no se sap qui és, ni què fa. Pertany a una altra ètnia i cultura. Es pot pensar que és un terrorista o, fins i tot, un profeta.
Anar al contingut