Bárbara Lennie a "Petra"
Bárbara Lennie a "Petra"
Del director Jaime Rosales

"Petra", amb la participació de TV3, premiada al Festival del Cinema Espanyol de Nantes

La pel·lícula, dirigida i escrita pel director barceloní Jaime Rosales, "Petra", amb participació de TV3, ha rebut el Premi Jules Verne al millor film i el Premi del Jurat Jove, en la 29a edició del Festival del Cinema Espanyol de Nantes, que ha tingut lloc del 28 de març al 7 d'abril

"Petra", de Jaime Rosales,  ha rebut el Premi del Jurat Jove i el Premi Jules Verne al millor film, el més important que atorga aquest certamen, una plataforma molt important per al cinema espanyol a França, que cada any, des del 1990, visiten més de 27.000 espectadors durant la segona quinzena de març.

La pel·lícula és una tragèdia familiar en què la protagonista, que dona nom al film, vol descobrir, just després de la mort de la seva mare, qui és el seu pare, un secret que sempre li ha estat amagat. Està protagonitzada per Bárbara Lennie (Petra), Àlex Brendemühl, Joan Botey i Marisa Paredes. "Petra" va guanyar un premi Gaudí al millor actor secundari (Oriol Pla) de les nou nominacions a què optava, entre les quals a millor pel·lícula no catalana, millor direcció, millor guió, millor actor mascuí (Àlex Brendemühl) i millor actriu protagonista (Bárbara Lennie) en l'última edició dels Gaudí. Bárbara Lennie també va estar nominada a la categoria de millor actriu als Premis EFA, pel seu paper protagonista a "Petra" en la 31a edició dels Premis de l'Acadèmia de Cinema Europeu. A més, el llargmetratge va aconseguir cinc nominacions als Premis Feroz i dues nominacions als Premis CEC. L'últim premi de l'actriu ha estat a principis d'any, quan es va anunciar que havia sigut escollida millor actriu espanyola pel seu paper protagonista a "Petra" als Premis Sant Jordi de Cinematografia 2019. És una producció de Fresdeval Films, Wanda Visión, Oberon Cinematogràfica, Les Productions Balthazar i Snowglobe, amb participació de RTVE, Eurimages, TV3, Movistar+, l'ICAA i l'ICEC.

Sinopsi
A la Petra, una jove artista rebel, tota la vida li han ocultat qui és el seu pare. Quan la seva mare mor, comença una recerca que la condueix al Jaume, un artista plàstic, poderós i despietat que maltracta a tothom que l'envolta. En aquest camí cap a la veritat també coneix el Lucas, fill del Jaume i la Marisa, un fotògraf humanista que no aconsegueix desprendre's de l'ombra del seu pare. A partir d'aquest moment, la història dels tres personatges es va entreteixint en una espiral de maldat, secrets familiars, mort i violència, que porta a tothom al límit. Però el destí permetrà que el Lucas i la Petra trobin junts un camí cap a l'esperança i la redempció.

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA

Direcció: Jaime Rosales
Guió: Jaime Rosales, Clara Roquet i Michel Gaztambide
Productors: Bárbara Diez, José María Morales, Antonio Chavarráis, Jérôme Dopffer i Katrin Pors
Producció: Fresdeval Film, Wanda Visión, Oberon Cinematogràtica, Les Produtions Balthazar i Snowglobe amb la col·laboració de TV3
Intèrpets: Bárbara Lennie, Àlex Brendemühl, Joan Botey, Marisa Paredes, Oriol Pla, Carme Pla i Chema del Barco
Direcció de fotografia: Hélène Louvart
Música: Kristian Eidnes Andersen (músic de Lars Von Tier)

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut