Judit Neddermann: "La cultura ens fa lliures"
Fa mesos que l'Eloi no gaudeix de cap concert en directe per la Covid i ha decidit visitar la Judit Nedderman a Vilassar de Mar per veure com està gestionant el fet de no poder fer concerts amb públic
Judit Neddermann: "La cultura ens fa lliures"
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
"Per què no volen els avions?"

Judit Neddermann: "La cultura ens fa lliures"

Fa mesos que l'Eloi no gaudeix de cap concert en directe per la Covid i ha decidit visitar la Judit Nedderman a Vilassar de Mar per veure com està gestionant el fet de no poder fer concerts amb públic

TEMA:
AmbLaCultura

L'Eloi no pot viure sense música. Li agrada molt cantar i ballar; això el fa sentir viu. Ara fa mesos que no gaudeix de cap concert en directe per la Covid i ha decidit visitar la Judit Nedderman a Vilassar de Mar per veure com està gestionant el fet de no poder fer concerts amb públic.

 

La Judit Neddermann és cantant i compositora. Ha compartit escenari amb artistes com Jorge Drexler, Clara Peya o Alejandro Sanz. Aquest estiu, en els pocs concerts que ha pogut fer, ha presentat les primeres cançons del que serà el seu quart disc en solitari.

Eloi: Jo vull dir-te una cosa de tot cor. M'agrada molt la música. Per què no podem viure sense música?

Judit: És una bona pregunta. Suposo que perquè ens fa molt feliços en el fons. I alguna cosa que ens fa feliços, no tenim perquè renunciar-hi.

Eloi: Ha de continuar, no? Perquè ens dona energia, alegria...

Judit: I ens fa sentir, que al final és molt important sentir les emocions i treure-les a fora també.

Eloi: Has deixat de fer concerts per la culpa de la Covid?

Judit: La veritat és que sí, perquè amb el primer confinament de primavera ja es van anul·lar uns quants concerts, després, per sort, a l'estiu en vam poder fer alguns, però, ara, el mes de novembre i desembre en tenia uns quants que han caigut per aquesta segona onada, que es van tornar a tancar tots els teatres i cinemes i es va parar l'activitat cultural. La veritat és que m'ha fet molta pena, perquè en tenia moltes ganes. En principi, s'han posposat i els podrem fer en algun moment, però, de moment, no els hem pogut fer i és una llàstima.

Eloi: I ara estàs bé?

Judit: Ara estic bé. M'ha costat una mica de portar la veritat perquè soc molt feliç fent concerts. Fa molts anys que he treballat per poder viure dels concerts i ara fa uns mesos que havia arribat a aquest punt en què podia viure només dels concerts. Llavors ha sigut un cop molt bèstia. A nivell individual, la pandèmia, de cop, ha fet que frenin els concerts pels quals precisament havia apostat i ha estat un aprenentatge molt fort.

Judit Nedderman amb l'Eloi a 'Per què no volen els avions?'
Judit Nedderman amb l'Eloi a 'Per què no volen els avions?'

Eloi: És un xoc per a tu, no?

Judit: Sí, ha sigut un canvi molt fort.

Eloi: Jo cada dia veig que al metro, a la Sagrada Família, hi ha molta gent. Podries fer concerts al metro!

Judit: Doncs seria una opció perquè de cop i volta seria legal fer un concert al metro, perquè el metro sí que pot estar ple.

Eloi: Als metros, als busos…

Judit: Doncs seria una bona forma de protesta, la veritat, molt pacífica i molt gràfica. Me l'apunto. Si vols ho podem muntar.

Judit: Vale.

Eloi: He sentit que la cultura és un bé essencial. Què vol dir això?

Judit: Crec que vol dir que no podem viure sense la cultura. Crec que la cultura ens defineix. Crec que la cultura ens fa lliures i sense la cultura al final seríem com una mena de robots que s'alimenten, van a treballar i tornen. En canvi, gràcies a la cultura, gràcies a la música, al teatre, l'art en general, el cinema…, el que fem és alimentar l'ànima, el que fem és identificar-nos individualment i col·lectivament, i això crec que ens fa créixer com a éssers humans i, per tant, és indispensable.

Eloi: Jo no puc viure sense cultura. 

Judit: Jo tampoc, i a part de no poder viure sense cultura com a ésser humà, és la meva feina; vull dir, que necessito treballar i vull treballar.

En aquest especial "Per què NO volen els avions?" també es troba amb l'actriu Laura Aubert i el pallasso Tortell Poltrona per conèixer de primera mà les conseqüències de la pandèmia en el món cultural. L'Eloi acompanya al seu amic Blai, que estudia segon de l'ESO, per conèixer les mesures sanitàries que fan servir a les classes. Les professores d'una escola d'alta complexitat de Vic, Laura i Mireia, li expliquen els canvis en el món educatiu. 

La infermera Sílvia Narejos treballa a Centelles i parla de la importància de portar una bona mascareta. El món de l'esport també s'ha vist afectat i la Laia Palau, jugadora del UNI Girona, parla amb l'Eloi sobre les mesures sanitàries que segueixen abans d'un partit. També visita el banc d'aliments l'Entorn de Mataró, amb el seu encarrregat, Naofal, i dos usuaris, l'Òscar i la Maria, que amb la Covid-19 han vist agreujada la seva situació.

ARXIVAT A:
AmbLaCultura

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut