Del 21 de novembre al 6 de desembre

#AmbLaCultura: TV3 aposta per la programació cultural

TV3 centra bona part de la seva programació en continguts culturals, amb l'objectiu de promoure la difusió de la cultura fins i tot quan no la tenim tant a l'abast. La detallem

En els moments més durs, com els que estem vivint, la cultura emergeix com un consol, un alliberament emocional, una escapada intel·lectual. Conscients d'aquesta importància, TV3 ha impulsat nous continguts els últims mesos que ens han permès acostar la música, el teatre i la creativitat a l'audiència. Portar, literalment, la música i espectacles a casa de la gent amb "El bolo", els museus amb l'estrena d'"Un passeig pel MNAC", la poesia amb "Senyora Isabel" o els videoclips de grups catalans amb "Clipping", entre d'altres, és una petita mostra dels espais centrats en la cultura que es podran veure.

També una franja matinal del cap de setmana dedicada a la música més diversa, el 33 centrant-se cada dia en una disciplina artística diferent, l'informatiu infantil i juvenil "InfoK" amb cinc edicions especials dedicades a diferents disciplines de la cultura i els súpers amb l'opció de gaudir de diverses superactivitats culturals.

Perquè encara que les sales de cinema, els teatres i els espectacles estiguin tancats, la cultura sempre hi és. I volem que tothom la pugui gaudir, sentir-la a prop, tenir-la a l'abast. Aquesta acció de suport a la cultura tindrà diferents fases, en què la CCMA compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Desgranem la programació cultural a TV3 i el 33

El diumenge 22 de novembre, a les 22.45, TV3 estrenarà "El bolo", un programa que porta la cultura a llocs on no és habitual veure espectacles, llars privades o llocs públics, i posa el focus en tot tipus d'arts: música, teatre, arts performatives, dansa i poesia.

 

La mateixa nit, TV3 estrena un tast de "Senyora Isabel", una sèrie documental que mostra les diferents maneres de sentir, entendre i emocionar-se amb la poesia, a partir de la relació entre una àvia i una neta.

 

També el diumenge 22 de novembre, a les 21.55, el 33 estrenarà "Un passeig pel MNAC", un espai de dues hores i vint minuts gravat amb un mòbil d'última generació i en un sol pla seqüència que ressegueix el mateix recorregut que faria qualsevol persona que visita el museu i ofereix a l'espectador l'oportunitat de conèixer-ne els racons i totes les obres que s'hi exposen, aturant-se en aquelles que són més emblemàtiques, que analitza una mica més a fons.

 

"Per què la cultura és essencial a les nostres vides?" és la pregunta que es plantejarà la contraportada del "TN vespre" entre els dies 23 i 27 de novembre. Una altra proposta cultural és la del "TN migdia", que entre el 30 de novembre i el 4 de desembre parlarà amb personatges de diversos àmbits culturals (música, cinema, teatre, llibres, arts plàstiques), que explicaran què és per a ells la cultura. A més, el "TN cap de setmana", emetrà dos reportatges al voltant de la cultura. L'un, sobre la crisi al cinema derivada de la pandèmia i l'altre, sobre la necessitat d'una llei de mecenatge.

A la franja del segon "prime time" de dilluns, ja dedicada habitualment a la cultura, el programa "Quan arribin els marcians" centrarà el reportatge en els adolescents. Els humans adults sovint es queixen perquè no entenen els adolescents... i ja fan prou per mirar d'aconseguir-ho? A través de tres propostes culturals que els fan protagonistes, el reportatge mirarà de donar-los veu i de resoldre alguns dubtes.

El dissabte 21 de novembre, a les 11.35, TV3 emetrà un resum de la final de la 31a edició de La Sardana de l'Any, que aquest any s'ha celebrat sense públic per les mesures Covid, el 14 de novembre al Teatre de la Passió d'Esparreguera, i ha tingut una votació 100% telemàtica.

Els matins del cap de setmana tindran molta música. La programació matinal de dissabte a TV3 es mourà entre música de cobla, pop i videoclips. A més d'oferir un resum de la final de la 31a edició de La Sardana de l'Any, presentarà un nou capítol del programa musical "Sona9" i emet l'espai de videoclips "Clipping".

A partir del 29 de novembre, cada diumenge, a les 11.00, TV3 oferirà una programació setmanal amb repertori de concerts gravats en auditoris, teatres i sales de tot Catalunya, i una oferta variada de cicles i festivals de clàssica, jazz, música antiga, òpera, recitals i músiques de tradició. "Diumenge, concert" és la nova proposta musical que comptarà amb la col·laboració dels principals centres musicals, els artistes i els organitzadors de concerts del país.

Els programes diaris, i en directe, com "Els matins", "Planta baixa" i "Tot es mou", també. Com sempre continuaran atents a l'actualitat, però no s'oblidaran de posar en valor els continguts culturals i la situació que envolta els seus professionals.

 

Els mitjans digitals també se sumen a la cultura

Per reforçar la campanya #AmbLaCultura als mitjans digitals de TV3, s'ha elaborat un especial web que agruparà tots els continguts culturals per facilitar-hi l'accés. S'hi podrà accedir des de tv3.cat/cultura. Aquests continguts també es distribuiran a través de les plataformes web i apps de la CCMA i de les xarxes socials. A la llarga llista d'espais dedicats a fomentar la cultura també hi trobarem alguns dels projectes exclusius digitals de TV3. Un d'ells és el concurs musical "Cover", presentat per Miki Núñez. També faran una aposta editorial per la cultura l'espai digital per a joves "Mood Z" i el programa col·laboratiu "La comunitat", presentat per Bibiana Ballbè.

ARXIVAT A:
AmbLaCultura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut