El linx Litio ha estat batejat com el "linx català"
El linx Litio ha estat batejat com el "linx català"
El TOP9 de TV3 a la carta

Per què ens agrada tant mirar vídeos d'animals a la xarxa?

El vídeo del naixement d'uns cavallets de mar i el de l'aparellament d'unes ratjades ho han petat aquesta setmana a la xarxa. A continuació, el TOP9 dels vídeos d'animals que han triomfat a TV3 a la carta. Tots, enregistrats a Catalunya

1. Un aparellament de ratjades a la Costa Brava, una escena molt difícil de veure

Els vídeos protagonitzats per animals desperten curiositat i criden l'atenció, fins i tot fan créixer les ganes d'aprendre. Avui ha tornat a passar: aquest vídeo en què es pot veure l'aparellament de dues escurçanes aparellant-se a la Costa Brava, a prop del cap de Creus, ha triomfat a la xarxa i ha superat les 4.000 reproduccions a la carta en les últimes 12 hores, des de la seva publicació.

"Els animals, com el temps, no són ni bons ni dolents, i per això no ens cal jutjar-los facin el que facin. Jo soc dels que no poden parar de veure vídeos de gats o gossos a internet quan comencen a sortir per les xarxes socials, m'he d'obligar a parar de mirar-los." - Tomàs Molina, meteoròleg de TV3

 

2. Fascinació pel naixement d'uns cavallets de mar

I n'hi ha hagut un altre aquesta mateixa setmana: aquest altre que mostra el naixement d'uns cavallets de mar ja ha tingut més de 27.000 reproduccions a la carta. El meteoròleg de TV3 Tomàs Molina va quedar fascinat en veure'l.

"Els animals desperten tanta curiositat en les persones perquè formen part d'aquest univers de coses que passen al nostre voltant i que no ens cansem mai d'admirar." - Tomàs Molina, meteoròleg de TV3

 

3. La famosa tonyina Trini de l'Escala

Ens agrada veure en vídeo allò que normalment no podem veure en persona. És l'explicació que hi troba Cori Calero, periodista d'Informatius de TV3.

"En el nostre país convivim amb balenes, flamencs, tortugues de rierol, tritons... però quantes vegades hem tingut oportunitat de contemplar algun d'aquests animals? Segurament la majoria de persones respondria que mai. Gravant aquests animals obrim una finestra a allò desconegut però que alhora tenim tan a prop." - Cori Calero, periodista d'Informatius de TV3

Aquest altre vídeo d'una tonyina que es va instal·lar a l'Escala i que va acabar sent batejada com a "Trini" per la seva popularitat també ha sigut vist més de 26.000 vegades. En aquesta ocasió, el fet s'ho valia: va empassar-se una gavina.

 

4. Cavalls circulant per la B-40

"Els animals cauen simpàtics, són divertits i, tot sovint, protagonitzen vídeos que sorprenen més que els de les persones", assegura Guillem Sans, director de l'APM?. Ell confessa que és fan de qualsevol vídeo en què hi hagi un animal ballant. Però aquest, que ja acumula més de 10.000 reproduccions, d'uns cavalls corrent entre els cotxes per una carretera de Terrassa no te'l pots perdre.

"Els d'animals, acostumen a ser vídeos blancs que no ofenen ningú i arriben a un públic molt ampli. Fan de bon compartir." - Guillem Sans, director de l'APM?

 

5. L'espectacularitat d'un dofí al Baix Empordà

Si a més, aquests animals ens ofereixen espectacles com els salts d'aquest dofí, l'èxit està assegurat. Aquest altre vídeo també ha superat les 10.000 reproduccions.

 

6. Una tortuga pon més de 100 ous en una platja de Mataró

"Veure el comportament dels animals ens permet fer comparacions amb la nostra vida, sorprendre'ns de les seves reaccions, entendrir-nos o meravellar-nos", segons Tomàs Molina. Aquest vídeo, que ja porta més de 9.000 reproduccions, ens mostra una situació que difícilment haureu vist abans.

 

7. La bonica amistat entre un lleó i un gos

Un altre fenomen curiós que enganxa és observar com es forja l'amistat entre animals de diferents espècies. Segons alguns experts, l'interès per les imatges simpàtiques entre diferents animals com les d'aquest vídeo d'un lleó i un gos que s'han fet amics, que ja ha tingut més de 6.000 reproduccions, ve donada per la necessitat de les persones per connectar amb la natura, a banda de despertar el nostre costat més tendre.

 

8. Una història per admirar: la del linx Litio

Cori Calero recorda especialment el vídeo que explica l'aventura del linx Litio: va travessar la península Ibèrica des de Portugal i es va instal·lar als camps de cirerers de Santa Coloma de Cervelló. Un animal preciós i amenaçat al qual ja s'ha batejat com el "linx català". "Fins i tot crec que tots ens sentim identificats amb ell, amb el fet d'arribar on volem, superant tot tipus d'entrebancs i perills", comenta Calero. Aquest vídeo supera les 2.700 reproduccions.

 

9. Una balena a la deriva a Montgat

"Cada vegada hi ha més interès per les qüestions mediambientals i per la nostra fauna en concret. Ho demostra el fet que cada cop hi ha més turisme de senderisme pels nostres paisatges i més visitants als parcs naturals", afirma Cori Calero. Per això, no és d'estranyar que vídeos com aquest d'una balena a la deriva en una platja de Montgat s'hagi arribat a reproduir més de 7.000 vegades.

 

Anar al contingut