Avui, a les 22.05, a TV3

"Penso en mi" i "La primera i última paraula", a "L'altra mirada"

TV3 estrena dos capítols de "L'altra mirada", la sèrie ambientada en una acadèmia per a senyoretes a la Sevilla dels anys 20, el viatge d'un grup de dones a la recerca de la seva pròpia veu

Penso en mi

La xerrada de la humanista María de Maeztu a l'acadèmia sobre l'individualisme fa que la Manuela es replantegi la seva situació personal amb el Martín, que segueix obsessionat que es quedi embarassada. D'altra banda, la Roberta, animada per la Teresa, està disposada a denunciar el Rafita Peralta per haver-la violat a la festa. Mentrestant, l'Ángela comença a descuidar ostensiblement la seva feina a l'acadèmia perquè viu el seu moment més dolç amb la pintora Paula, la mare de la Macarena.

 

La primera i última paraula

Tot i que el claustre de professores dona suport a la Roberta, el judici de la jove contra el Rafita Peralta sacseja els fonaments de la institució perquè la majoria de pares no veuen bé la posició de l'acadèmia. La Manuela intenta sufocar les protestes dels pares i de la senyora Manuela, mentre ha de passar pel tràngol de veure el Martín al judici després de la seva separació. D'altra banda, la Roberta acusa la pressió a què està sotmesa i es planteja retirar-se. Però el Tomás Peralta pot tenir la clau d'un judici que sembla que la noia té perdut.

 

La sèrie

Als anys 20 del segle passat, la Teresa (Patricia López Arnaiz, que va recollir un premi Ondas per la seva interpretació en aquesta sèrie), una dona moderna i emancipada, arriba a Sevilla per treballar de mestra en una acadèmia per a senyoretes, fugint d'una història tèrbola viscuda a Lisboa. A l'escola, la Teresa de seguida connecta amb la directora, la Manuela (Macarena García), una noia jove que ha heretat el càrrec de la seva mare. Des del primer dia, la nova mestra revolucionarà la institució amb les seves idees i es guanyarà la confiança de les alumnes i l'enemistat d'alguna de les mestres més veteranes.

"L'altra mirada" mostra un centre d'ensenyament aferrat a les tradicions pròpies d'una capital de província en l'època d'entreguerres. Tot aquest univers i els seus pilars trontollen amb l'arribada d'una nova professora que ve amb un objectiu secret relacionat directament amb l'acadèmia. La sèrie retrata la societat de l'època a través de dones adultes i valentes al costat de joves plenes d'il·lusió que afronten problemes i reptes molt actuals, i és un homenatge a la institució educativa.

A la sèrie es mostrarà la importància del paper de l'educació a l'hora de crear un món millor i cada capítol, dels 13 que té en total la primera temporada, se centrarà en la història d'un personatge.

"L'altra mirada" va ser reconeguda, el 2018, amb el premi a la millor sèrie dramàtica al MiM Series, l'únic festival dedicat en exclusiva a la ficció televisiva produïda a l'estat espanyol, pel seu compromís amb l'entorn social actual i la defensa de valors com la llibertat, el respecte, la igualtat o la tolerància, entre d'altres. Aquest guardó es va sumar a altres reconeixements que ha rebut la sèrie, com l'Ondas a la millor actriu per a Patricia López Arnaiz . També va estar nominada als premis Prix Europa i va optar a dos Iris de l'Acadèmia de la Televisió: millor actriu per a López Arnaiz, i millor producció per a Josep Cister, Aitor Montánchez, Luis Santamaría i María Ángeles Caballero.

Fitxa artística

Teresa (Patricia López Arnaiz), Manuela (Macarena García), Ángela (Cecilia Freire), Luisa (Ana Wagener), Doña Manuela (Gloria Muñoz), María Antonia Luna (Celia Freijeiro), Roberta (Begoña Vargas), Margarita (Lucía Díez), Flavia (Carla Campra), Candela (Elena Gallardo), Macarena (Paula de la Nieta), María Jesús (Abril Montilla), Don Pascual (Carlos Olalla), Rafita (José Pastor), Álvaro (José Luis Barquero), Tomás (Álvaro Mel), Ramón (Juanlu González), Martín (Jordi Coll), Nildo (Filipe Duarte), Arcadio (Paco Mora), Paula (Pepa Gracia) i David (Alejandro Sigüenza).

 

Fitxa tècnica

Director de ficció de TVE: Fernando López Puig

Producció executiva TVE: María Roy

Producció executiva Boomerang TV: Josep Cister, Aitor Montánchez i Luis Santamaría

Coproductor executiu: Pablo Guerrero

Coordinador de guió: Jaime Vaca

Guionistes: María López Castaño, Alba Lucio Calderón i Mario Parra Ortiz

Directors: Luis Santamaría, Mar Olid, Fernando González Molina, Miguel del Arco i Pablo Guerrero

Coordinador de direcció: Xabi G. Capeans

Direcció de R+D: María Fernández

Música original: Fernando Velázquez

Directora de producció: María Ángeles Caballero Brid

Cap de producció: Alberto Báez

Director de fotografia: José Luis Pecharromán

Director d'art: Paco Redondo

Muntatge: Ángel Armada

So: Asier González Martín

Vestuari: Montse Sancho

Maquillatge i perruqueria: Natalia Sese

 

Anar al contingut