"Ebre, del bressol a la batalla"
"Ebre, del bressol a la batalla"

"Ebre, del bressol a la batalla", una pel·lícula sobre la nostra història

"Ebre, del bressol a la batalla" explica la batalla més sagnant de la Guerra Civil Espanyola, en què en 115 dies van morir unes 195.000 persones, moltes de les quals eren joves que havien estat reclutats en l'anomenada "lleva del biberó".

"Ebre, del bressol a la batalla" explica la batalla més sagnant de la Guerra Civil Espanyola, en què en 115 dies van morir unes 195.000 persones, moltes de les quals eren joves que havien estat reclutats en l'anomenada "lleva del biberó". La ficció se situa a l'abril de 1938, quan molts nois d'entre 17 i 18 anys són reclutats per l'exèrcit republicà per lluitar contra les tropes de Franco, en un moment en què la Guerra Civil sembla que es decanta a favor d'aquests últims. D'una banda, Manuel Azaña, president de la República, intenta aconseguir una pau que estalviï més morts; però, de l'altra, Juan Negrín, president del govern, vol allargar la resistència fins a aconseguir una ajuda internacional, que sembla poc probable. Entre els nois enviats a la batalla de l'Ebre hi ha Pere Puig, que ha hagut de deixar la seva vida de pastor; Fermí Quintana, que s'ha allistat voluntàriament per trobar el seu germà desaparegut des de fa temps; Valentí Godall, un convençut antifeixista que es trobarà amb el conflicte de fer amistat amb un ferit de guerra que després sabrà que és de l'altre bàndol, i Jaume Comelles, un seminarista que viu espantat perquè companys com Martí Claret, anticlericals, el miren amb tant d'odi com als enemics. El destí de tots ells resulta imprevisible.

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

Direcció: Roman Parrado
Guió: Eduard Sola
Producció executiva: Oriol  Marcos i Agus Jiménez
Producció executiva TVC: Elisa Plaza
Intèrprets: Oriol Pla, Enric Auquer, Àlex Monner, Emilio Palacios, Artur Busquets, Roser Tapias i Manuel Moron, entre d'altres
Direcció de fotografia: Xavier Camí
Música: Pablo Cervantes

Anar al contingut