Dissabte, a les 15.40, a TV3

"Tres cops vint anys" a "Tarda de cine", amb William Hurt i Isabella Rossellini

DISSABTE, A LES 15.40, A TV3
Mary i Adam són un matrimoni a les portes de la jubilació. Però afrontar aquesta nova etapa no és fàcil. El plantejament d'on són i cap on van fa que trontolli la relació fins a trencar-se.
"Tres cops vint"

"Tres cops vint"

LA PEL·LÍCULA:

A quina edat comencem a ser vells? Quan ens acostem a la jubilació? La pel·lícula de Julie Gavras exposa precisament això. Amb Isabella Rossellini i William Hurt, que encapçalen el cartell, la pel·lícula francesa del 2011 ens mostra un matrimoni sobra la seixantena, molt actius encara, que compaginen amics, fill i nets i que de sobte s'adonen que han arribat a la tercera edat. El fet d'afrontar problemes típics de la vellesa els descol·loca (pèrdua de memòria, no sentir-se desitjada, cansament professional) i cada un d'ells encara aquesta nova etapa de forma diferent. Adam nega que s'està fent gran i prova de recuperar la seva joventut  envoltant-se d'un equip de joves professionals. D'altra banda, la Mary, se sent perduda, però fa front a la situació fent el que ha fet tota la vida: cuidar de la família amb bon humor. Aquest diferent enfocament fa que la parella col·lisioni de forma inevitable. Però estan preparats per afrontar la vida en solitari? La recerca d'un lloc en la societat i en la família és el tema central del film i el leitmotiv de les pel·lícules de Julie Gavras.

 

SINOPSI:

Malgrat que l'Adam (William Hurt) i la Mary (Isabella Rossellini) s'estimen, sobtadament, decideixen separar-se. Tenen més de seixanta anys, una edat que els permet compaginar adequadament les relacions amb els seus fills, nets, companys de feina i amics. Han descobert de cop i volta que han entrat en la vellesa.

 

L'AUTORA:

Julie Gravas és filla del cineasta d'origen grec Costa-Gravas . "Tres vegades vint anys" és el seu segon llargmetratge després de "La culpa es de Fidel" (2006). Va tenir la idea per fer la pel·lícula durant una estrena d'una de les pel·lícules del seu pare. Com que era un cineasta d'edat avançada, cada cop que n'estrenava una, la crítica l'anomenava com l'última pel·lícula del cineasta, volent dir que segurament ja no en faria cap més degut a l'edat. Però Costa-Gravas en seguia fent. La idea que els altres sovint et veuen molt més vell del que un és va ser la llavor de "Tres vegades vint anys".

 

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

Títol original: "3 Fois 20 ans - Late Bloomers"
Direcció: Julie Gavras
Guió: Olivier Dazat i Julie Gavras
Producció: Les Films du Worso, The Bureau, BE-FILMS i uFilm, (França) 2011.
Intèrprets: William Hurt, Isabella Rossellini, Doreen Mantle, Kate Ashfield, Aidan McArdle, Arta Dobroshi, Luke Treadaway, Leslie Phillips, Hugo Speer, Joanna Lumley
Direcció de fotografia: Nathalie Durand
Música: Sodi Marciszewer
Idioma versió original: francès
Durada: 84 minuts