Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Una fugida desesperada

"Quico Sabaté: sense destí", la pel·lícula sobre el guerriller anarquista

S'estrena a TV3 la pel·lícula "Quico Sabaté: sense destí", una coproducció de TV3 en què Roger Casamajor encarna el guerriller anarquista, considerat l'enemic públic número u del règim i que va decidir seguir la lluita armada quan ja no hi creia ningú 

La coproducció "Quico Sabaté: sense destí" s'estrena a TV3. La TV movie retrata la fugida desesperada de Sabaté (Roger Casamajor) i el seu grup davant de la Guàrdia Civil; la dimensió emocional de l'home i la seva significació històrica; els seus remordiments i les preguntes al voltant de la causa, de la violència… en una aventura sense treva en què els dos bàndols juguen les seves cartes.

Sílvia Quer ("La llum d'Elna", "La Xirgu", "La dona del segle", "Laberint d'ombres") dirigeix aquest drama històric, una pel·lícula per a televisió que narra les darreres hores de Quico Sabaté, l'últim guerriller antifranquista, interpretat per Roger Casamajor. Biel Montoro, Xavi Sáez, Òscar Rabadan, Oriol Vila, Julio Vélez, Manel Sans, Carlus Fàbrega i Carme Pla en completen el repartiment.


La pel·lícula narra les darreres hores de Quico Sabaté, l'últim dels guerrillers antifranquistes sorgits de la Guerra Civil. L'any 1959, quan les principals forces opositores ja havien abandonat la lluita armada, Sabaté i quatre companys van decidir emprendre una perillosa incursió a Espanya travessant rius i muntanyes i perseguits per un regiment de la Guàrdia Civil, una lluita desigual que acaba malament per als protagonistes. Potser en algun racó del seu interior sabien que emprenien un camí sense retorn. El misteri sobre l'objectiu d'aquella missió avui encara segueix viu.

El seu darrer viatge és la constatació que el seu nom i el seu mite han perdut la força dels darrers vint anys des que va acabar la Guerra Civil, la xarxa de masovers i resistents que els han donat tradicionalment suport s'ha esvaït i no han connectat amb els nous nuclis d'activisme antifranquista.

L'home i la llegenda. Sabaté és conegut per tothom. És l'enemic públic número u, tal com l'anomena el règim per tal d'atemorir la població, i s'ha forjat una aurèola de ser coratjós i immortal. La policia el tem, els obrers i els pagesos l'admiren, i la CNT el rebutja i li gira l'esquena. La majoria de gent pensa que està desfasat, que no s'adapta als nous temps, que l'acció directa no és el camí, però en el fons també s'alegren que hi hagi algú que faci allò que ells no s'atreveixen a fer. En Quico és un home ple de contradiccions: justicier, idealista o bandoler sanguinari? Per una banda, està convençut del que fa, de la seva causa, per la qual ha de lluitar fins al darrer alè. Per l'altra, malgrat ser un home intel·ligent i lúcid potser ha perdut la perspectiva. Se sent abatut i deprimit. Sap des del principi que la missió serà un fracàs? Li pesa abocar els companys a una mort molt probable?

Cerdanyola del Vallès, Vallgorguina, Granera, Sant Feliu de Llobregat, Sant Esteve de Palautordera, Sant Celoni, Castellterçol, Castellar del Riu, Vilobí d'Onyar, el Catllar i Terrassa són les localitzacions on es va gravar la pel·lícula,

"Quico Sabaté: sense destí", producció de Minimal Films, TV3 i la Xarxa, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Girona, va tenir la seva première mundial en el BCN Film Festival i va inaugurar el Zoom Festival 2022.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut