"La mort de Lluís XIV", a "La pel·lícula"
DIJOUS, a les 00.30, AL 33 <br> "La mort de Lluís XIV" és la pel·lícula amb més premis d'Albert Serra. L'agost del 1715, en tornar d'una cacera, Lluís XIV sent un dolor viu a la cama. Quinze dies més tard, el rei continua amb les seves obligacions, però li costa dormir i el consumeix la febre.
"La mort de Lluís XIV",  a "La pel·lícula"
"La mort de Lluís XIV", la pel·lícula d'Albert Serra
"La mort de Lluís XIV", la pel·lícula d'Albert Serra
DIJOUS, a les 00.30, AL 33

"La mort de Lluís XIV", a "La pel·lícula"

DIJOUS, a les 00.30, AL 33
"La mort de Lluís XIV" és la pel·lícula amb més premis d'Albert Serra. L'agost del 1715, en tornar d'una cacera, Lluís XIV sent un dolor viu a la cama. Quinze dies més tard, el rei continua amb les seves obligacions, però li costa dormir i el consumeix la febre.

La pel·lícula d'Albert Serra "La mort de Lluís  XIV" descriu l'agonia del rei Sol (Lluís XIV) els últims 15 dies abans de morir. El llargmetratge ha acumulat un munt de premis, entre els quals destaquem dos premis Lumières, els Premis de la Crítica Internacional a França (millor actor per a Jean-Pierre Léaud i millor fotografia per a Jonathan Ricquebourg), i dos Gaudís a la IX edició dels Premis Gaudí: el Gaudí al millor vestuari (Nina Avramovic) i el de millor maquillatge i perruqueria (Marion Vissac i Antoine Mancini). A més, Albert Serra va ser guardonat per l'Acadèmia Francesa amb el prestigiós Premi Jean Vigo el 2016.

"La mort de Lluís XIV" és una coproducció catalanofrancesa que es va estrenar al Festival de Canes en una secció no competitiva el 2016. Jean-Pierre Léaud, protagonista del film, que també va ser a l'acte de lliurament, va confessar que estava "especialment commogut" pel reconeixement. El prestigiós actor i símbol de la Nouvelle Vague poques setmanes abans també havia rebut un altre reconeixement amb majúscules quan la 69a edició del Festival de Canes li va lliurar la Palma d'Or d'Honor durant la cerimònia de clausura del 22 de maig a Canes d'aquell mateix any.

'La mort de Lluis XIV', la pel·lícula d'Albert Serra
"La mort de Lluís XIV", la pel·lícula d'Albert Serra

És una producció d'Andergraun Films, Capricci Film, Rosa Filmes i Bobi Lux, amb la col·laboració de TVC i ARTE, i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Sinopsi:
Agost, 1715. En tornar d'una cacera, Lluís XIV sent un dolor viu a la cama. Quinze dies més tard, el rei continua amb les seves obligacions, però li costa dormir i el consumeix la febre. Desganat i afeblit, la seva salut es debilita progressivament. És el principi de la lenta i dolorosa agonia del rei més important de França, envoltat de fidels i metges.

 

Fitxa tècnica i artística

Direcció: Albert Serra
Guió: Thierry Lounas i Albert Serra
Producció executiva: Montse Triol
Intèrprets: Jean-Pierre Léaud (Lluí XIV), Irène Silvagni (madame de Maintenon), Patrick d'Assumçao (metge Fagon), Marc Susini (primer mosso de planta), Jacques Henric (Tellier), Vincenç Altaió (Brun) i Bernard Belin (cirurgià Marechal)
Direcció de fotografia:
Jonathan Ricquebourg
Música: Marc Verdaguer

 

Anar al contingut