Divendres, a les 22.35, a TV3

"La gran revenja" és "La gran pel·lícula"

DIVENDRES, A LES 22.35, A TV3
Pel·lícula còmica sobre boxejadors protagonitzada per Robert de Niro i Sylvester Stallone. Dos boxejadors ja retirats pugen al ring per protagonitzar la lluita final, després d'haver combatut per últim vegada trenta anys enrere.
Robert De Niro i Sylvester Stallone a "La gran revenja"

Robert De Niro i Sylvester Stallone a "La gran revenja"

EL FILM:

Amb un llarga carrera a les seves espatlles, el que unia Robert De Niro i Sylvester Stallone en aquest film, era la boxa. Robert De Niro havia protagonitzat "Toro Salvatge" l'any 1980 dirigida per Martin Scorsese, una pel·lícula basada en el llibre "Raging Bull: My Story" sobre el boxejador Jake La Motta. Sylvester Stallone, actor i guionista poc conegut en aquell temps, va haver de recórrer diferents productores perquè li compressin el guió que havia escrit "Rocky". El llargmetratge narrava la història de Rocky Balboa, un italoamericà de classe baixa amb talent per a la boxa. La pel·lícula, estrenada el 1977, va tenir tant èxit que va llançar Stallone a l'estrellat. Es van fer cinc seqüeles del film i un "spin-off": "Rocky 2", "Rocky 3", "Rocky 4", "Rocky 5", "Rocky Balboa" i "Creed".

El primer en rebre el guió de "La gran revenja" va ser De Niro, i ràpidament va pensar en Stallone per fer el personatge de Henry "Razor" Sharp. Però quan Stallone va llegir el guió, no tenia gens clar que volgués parodiar Rocky Balboa, un dels personatges més emblemàtics de la seva carrera cinematogràfica.

SINOPSI:

Henry "Razor" Sharp i Billy "The Kid" McDonnen són dos exboxejadors que havien tingut una gran rivalitat 30 anys enrere, arran de dos combats en què es van enfrontar, amb el resultat d'una victòria per a cadascun. Just abans del combat de desempat, Razor va decidir retirar-se després que la seva xicota es quedés embarassada d'en Billy. Passats els anys, el promotor Dante Slate decideix organitzar el combat de desempat, però en Razor no hi està d'acord, malgrat les ofertes econòmiques que rep, i davant la frustració d'en Billy. Finalment, com que es queda sense feina, en Razor no té més remei que acceptar l'oferta i tornar a veure en Billy, tot i l'odi que encara existeix entre els dos excampions.

 

SABIES QUE....?: curiositats del rodatge i dels personatges

1.- Per tal que no se sabés quin era el final de la pel·lícula i es fes un spoiler, es van rodar diferents versions de les escenes finals del film.
2.- Kim Basinger fa de Sally Rose en les escenes del 2010 i la seva filla Ireland Baldwin ho fa en les escenes del 1980.
3.- Sylvester Stallone tenia 67 anys i en Robert De Niro 70 quan van fer la pel·lícula.
4.- El nom complert de Stallone és Sylvester Gardenzio Stallone.
5.- Robert De Niro i Marlon Brando van guanyar l'Oscar a millor interpretació masculina pel personatge de Don Vito Corleone. Brando a "El padrí" l'any 1973 i De Niro a "El padrí II", el 75.
6.- La mare de Stallone era trapecista, corista, perruquera, astròloga i mestra de dansa. La mare de De Niro era pintora i poetessa.
7.- El pare de Stallone era d'ascendència italiana, de Bari, com ho era també el pare de De Niro, que era de Campobasso, Molise. Durant el rodatge d'"El padrí", De Niro va estudiar sicilià durant 4 mesos perquè el seu text era quasi tot en aquest dialecte.
8.- La paràlisi de la cara de Stallone es va produir durant el part. Els fòrceps que van fer servir en el moment del naixement van tallar un nervi del cap i li van provocar la paràlisi facial de la part inferior esquerra de la cara (llavis, llengua i barbeta), cosa que li dificulta la parla.
9.- Robert De Niro es va engreixar uns 28 quilos per fer el paper de "Toro Salvatge". Però qui més s'ha engreixat per a un paper en una pel·lícula és Vicent D'Onofrio a "La chaqueta metálica", que se'n va engreixar uns 32.
10.- De Niro va ser qui va parlar de Leonardo Di Caprio per primer cop a Scorsese.

 

PAPERS QUE VAN REBUTJAR:

De Niro va descartar actuar en els següents papers: de Mitch Leary a "En la línea del fuego", 1993 ; de Hopper a "Bichos: una aventura en miniatura", 1998; el de capità Robert Stout i sergent Eddie Dohun a "Un puente lejano ", 1977.

Sylvester Stallone va  rebutjar interpretar "Terminator"  (Arnold Schwarzenegger), "American gigolo" (Richard Gere), "Superman" (Christopher Reeve), "El regreso" (Jon Voight), "Límite: 48 horas" (Nick Nolte), "Último testigo" (Harrison Ford),  "Quien engañó a Roger Rabbit?" (Bob Hoskins), "La jungla de cristal" (Bruce Willis) i "Seven" (Brat Pitt), entre d'altres.

 

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

Títol original: "Grudge Match"
Direcció: Peter Segal
Guió: Tim Kelleher, Rodney Rothman  basat en una història de Tim Kelleher
Producció: Warner Bros. / Callahan Filmworks / Gerber Pictures
Intèrprets: Jim Lampley, Robert De Niro, Sylvester Stallone, Kevin Hart, Alan Arkin, Kim Basinger, Jon Bernthal, Judd Lormand, Han Soto, Nicole Andrews, LL Cool J, Paul Ben-Victor, Anthony Anderson, Barry Primus, Ireland Baldwin, Kate Reinders i Mike Tyson, entre d'altres.
Fotografia: Dean Semler
Música: Trevor Rabin
Idioma versió original: anglès
Durada: 108 minuts

VÍDEOS RELACIONATS