Dijous, a les 23.44, al 33

"Hollywood contra Franco" a "Cinema de mitjanit"

DIJOUS, A LES 23.44, AL 33
El documental mostra com la Guerra Civil Espanyola va ser utilitzada a Hollywood, entre el 1937 i el 1975, en sintonia amb les tendències i interessos de la política americana de cada moment.
Hollywood contra Franco

Hollywood contra Franco

Hollywood va realitzar més de 50 pel·lícules amb referències a la Guerra Civil Espanyola. "Hollywood contra Franco" combina fragments de "Casablanca", "Por quién doblan las campanas", "Les neus del Kilimanjaro"... amb abundant material documental, recollit en més de trenta arxius internacionals. La Guerra Civil Espanyola va exercir un fort impacte amb els artistes de Hollywood. Molts van donar suport a campanyes contra la política de no-intervenció del govern dels Estats Units, van participar en mítings o van pagar ambulàncies per al bàndol republicà, i alguns fins i tot es van allistar a les brigades internacionals.

 

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

Títol original: "Hollywood contra Franco"
Direcció: Oriol Porta
Guió: Oriol Porta, Isabel Andrés i Lorenzo Soler
Producció: Àrea de Televisió, TV3 i la col·laboració de TVE, TV3 i l'ICAA, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'ICO, l'Institut Català de Foment, Audiovisual SGR i Media
Protagonistes: Susan Sarandon, Walter Bernstein, Moe Fishman, Román Gubern, Patrick McGuilligan i Arthur Laurents
Fotografia: David García
Música: Carles Pedragosa
Durada: 92 minuts