Matthew Tree torna a agafar el tren de TV3 per fer un recorregut particular per la geografia física i humana del país. El programa "Passatgers" és una sèrie de 6 capítols produïts per la productora Batabat que manté l'originalitat de la proposta, en què en Matthew viatja sobre vies per diferents parts del territori acompanyat de persones vinculades als llocs que trepitja, ja siguin famoses o no. El format de "Passatgers" combina gèneres televisius diversos, des de l'entrevista al documental passant per elements de l'entreteniment, amb espai per al diàleg, la conversa, l'acció, el gag, el monòleg i el videoclip musical.

En aquesta segona temporada, en Matthew tornarà a viure situacions ben insòlites i a conèixer personatges sorprenents. Entre altres epopeies, en Matthew intentarà descobrir els secrets de la cuina de Ferran Adrià, farà teatre de carrer amb "Lo Cartanyà", actuarà en el mateix escenari que Gerard Quintana, pescarà amb Carles Canut, jugarà a futbol amb Oleguer Presas, caminarà cap al Canigó amb Pere Codonyan, muntarà un moble amb Xavier Grasset, provarà d'entrar a la presó amb Jordi "follonero" Évole o s'atrevirà a practicar la venda ambulant sota l'atenta mirada de la Guàrdia Urbana de Barcelona, ajudat per Txe Arana.

Per vagons de trens diversos i dispersos, en Matthew conversarà amb un exprés, un catalanobelga expert en la pesca al Pirineu, un professor de secundària de l'Hospitalet de Llobregat, un treballador d'una fàbrica de mobles de la Sénia, una cuinera de Sils i un músic de rumba de Perpinyà. Tots aquests personatges provaran també d'ensenyar-li alguna cosa nova, a en Matthew, i així el veurem remenant olles entre fogons, jugant a rugbi, fent pònting, o perseguint el grup Madness per aconseguir-ne un autògraf.

En cada trajecte, la conversa se centra en un tema concret lligat al territori del recorregut. El conductor suggereix converses i provoca situacions i reaccions amb les seves accions, però no treu conclusions. "Passatgers" és un programa per entretenir, que ofereix elements i reflexions per al coneixement del país i els seus habitants. Mostra, també, una part ignota o oculta del territori i els seus ciutadans.

La Pobla de Segur, Balaguer, la Jonquera, Girona, Vinaròs, Montserrat o Perpinyà són algunes de les estacions per on passarà el tren de "Passatgers". I com l'any passat també en aquesta segona temporada, l'element musical completarà el particular retrat que es fa en Matthew Tree del seu trajecte. Així podrem veure les actuacions especials de Pastora, Gerard Quintana, Carles Santos, Pascal Comelade, l'Escolania de Montserrat, Nour i The Companys.

Si voleu descobrir coses més íntimes del viatge... i dels rodatges d'en Matthew, no dubteu a consultar el seu blog (bitàcora del viatge) a: http://blogs.ccrtvi.com/mathewtree.php