• Parlament d'estiu - 01/09/2012
  Veure vídeo

 • Parlament d'estiu - 25/08/2012
  Veure vídeo

 • Parlament d'estiu - 18/08/2012
  Veure vídeo

 • Parlament d'estiu - 11/08/2012
  Veure vídeo

 • Parlament d'estiu - 04/08/2012
  Veure vídeo

 • Parlament
  Veure vídeo

  Parlament

 • Parlament - 21/07/2012
  Veure vídeo

  Parlament - 21/07/2012

  La sessió de control al president de la Generalitat d'aquesta setmana ha evidenciat, un cop més, les diferències entre el govern i el Partit Popular Català per les mesures de l'executiu central. Artur Mas acusa de deslleialtat el govern espanyol pel seu tracte cap a les comunitats autònomes, i fins i tot suggereix que el sistema autonòmic sencer s'hauria de plantar davant les dures condicions que se li exigeixen.
  El ple del Parlament ha aprovat una proposició de llei per combatre el sobreendeutament de les famílies que preveu la dació en pagament. El text es remetrà a Madrid perquè el Congrés el sotmeti a consideració com a iniciativa legislativa.
  També s'ha aprovat la modificació legal de les caixes catalanes que han estat intervingudes perquè es converteixin en fundacions de caràcter especial i puguin preservar així l'obra social.
  El programa es tanca amb un reportatge sobre la diputada Eva Granados (PSC), que mostra la tasca d'integració que es fa amb nens de diferents col·lectius a l'Esplai Eixida, a Sant Boi de Llobregat.

  La sessió de control al president de la Generalitat d'aquesta setmana ha evidenciat, un cop més, les diferències entre el govern i el Partit Popular Català per les mesures de l'executiu central. Artur Mas acusa de deslleialtat el govern espanyol pel seu tracte cap a les comunitats autònomes, i fins i tot suggereix que el sistema autonòmic sencer s'hauria de plantar davant les dures condicions que se li exigeixen. El ple del Parlament ha aprovat una proposició de llei per combatre el sobreendeutament de les famílies que preveu la dació en pagament. El text es remetrà a Madrid perquè el Congrés el sotmeti a consideració com a iniciativa legislativa. També s'ha aprovat la modificació legal de les caixes catalanes que han estat intervingudes perquè es converteixin en fundacions de caràcter especial i puguin preservar així l'obra social. El programa es tanca amb un reportatge sobre la diputada Eva Granados (PSC), que mostra la tasca d'integració que es fa amb nens de diferents col·lectius a l'Esplai Eixida, a Sant Boi de Llobregat.

 • Parlament - 14/07/2012
  Veure vídeo

  Parlament - 14/07/2012

  El programa d'aquesta setmana arriba marcat per les retallades que Mariano Rajoy va anunciar al Congrés dels Diputats: retallades als sous dels funcionaris, a les prestacions d'atur, augment de l'IVA, eliminació de la desgravació per compra d'habitatge... En plena ressaca per l'anunci del govern espanyol, les forces polítiques catalanes s'han trobat en una segona reunió per parlar del pacte fiscal a Catalunya. Els polítics es van reunir a la Generalitat, on el govern de Convergència i Unió els va donar un document que ha elaborat amb les bases del pacte que vol portar a Madrid. El contingut del document, però, es debatrà al ple extraordinari que s'ha convocat pel 25 de juliol.
  El programa tanca amb un reportatge social del diputat del PPC José Antonio Coto, que ens porta a la Jove Cambra d'Empresaris, al 22@. El jove diputat és partidari de l'emprenedoria com a motor per reactivar l'economia i sortir de la crisi.

  El programa d'aquesta setmana arriba marcat per les retallades que Mariano Rajoy va anunciar al Congrés dels Diputats: retallades als sous dels funcionaris, a les prestacions d'atur, augment de l'IVA, eliminació de la desgravació per compra d'habitatge... En plena ressaca per l'anunci del govern espanyol, les forces polítiques catalanes s'han trobat en una segona reunió per parlar del pacte fiscal a Catalunya. Els polítics es van reunir a la Generalitat, on el govern de Convergència i Unió els va donar un document que ha elaborat amb les bases del pacte que vol portar a Madrid. El contingut del document, però, es debatrà al ple extraordinari que s'ha convocat pel 25 de juliol. El programa tanca amb un reportatge social del diputat del PPC José Antonio Coto, que ens porta a la Jove Cambra d'Empresaris, al 22@. El jove diputat és partidari de l'emprenedoria com a motor per reactivar l'economia i sortir de la crisi.

 • Parlament - 07/07/2012
  Veure vídeo

  Parlament - 07/07/2012

  Setmana de ple al Parlament de Catalunya marcat per la compareixença d'Artur Mas davant la cambra -a petició de la resta de formacions- per explicar la tercera onada de retallades a Catalunya. Mas culpa l'Estat dels últims ajustos per estalviar 1.500 milions d'euros; en concret, acusa el govern espanyol d'acumular deute amb els fons de competitivitat i per l'escassa inversió en infraestructures. I per això demana a tots els partits que se sumin al pacte fiscal per la via del concert econòmic.
  Socialistes i populars van criticar les retallades del govern en els serveis públics essencials, com la sanitat i l'educació.

  El model actual d'immersió lingüística va ser objecte d'una aferrissada defensa per part del president Mas en les preguntes formulades pel grup del Partit Popular de Catalunya, després de la sentència que obliga a considerar també el castellà llengua vehicular a les escoles. L'euro per recepta a les farmàcies, que ha començat a aplicar-se aquesta setmana, també va ser qüestió d'interès per part del grup dels socialistes. La preocupació per l'augment de diverses taxes, com les universitàries, o el problema de l'atur i el futur del Servei d'Ocupació de Catalunya van ser presents a la sessió de control.

  I també hi va haver polèmica per l'elecció de Roger Loppacher i Daniel Sirera com a membres del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), entitat de la qual Loppacher també serà president. ERC i ICV-EUiA van presentar Salvador Alsius com a candidat, però no va obtenir prou vots. Tots dos partits van lamentar que en l'organisme que ha de vetllar pel bon funcionament del periodisme no hi hagi cap professional del sector.

  El programa tanca amb un reportatge del segon aniversari de la manifestació del 10 de juliol, en què milers de ciutadans van sortir als carrers de Barcelona per reclamar el dret a decidir després d'una sentència del Tribunal Constitucional.

  Setmana de ple al Parlament de Catalunya marcat per la compareixença d'Artur Mas davant la cambra -a petició de la resta de formacions- per explicar la tercera onada de retallades a Catalunya. Mas culpa l'Estat dels últims ajustos per estalviar 1.500 milions d'euros; en concret, acusa el govern espanyol d'acumular deute amb els fons de competitivitat i per l'escassa inversió en infraestructures. I per això demana a tots els partits que se sumin al pacte fiscal per la via del concert econòmic. Socialistes i populars van criticar les retallades del govern en els serveis públics essencials, com la sanitat i l'educació. El model actual d'immersió lingüística va ser objecte d'una aferrissada defensa per part del president Mas en les preguntes formulades pel grup del Partit Popular de Catalunya, després de la sentència que obliga a considerar també el castellà llengua vehicular a les escoles. L'euro per recepta a les farmàcies, que ha començat a aplicar-se aquesta setmana, també va ser qüestió d'interès per part del grup dels socialistes. La preocupació per l'augment de diverses taxes, com les universitàries, o el problema de l'atur i el futur del Servei d'Ocupació de Catalunya van ser presents a la sessió de control. I també hi va haver polèmica per l'elecció de Roger Loppacher i Daniel Sirera com a membres del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), entitat de la qual Loppacher també serà president. ERC i ICV-EUiA van presentar Salvador Alsius com a candidat, però no va obtenir prou vots. Tots dos partits van lamentar que en l'organisme que ha de vetllar pel bon funcionament del periodisme no hi hagi cap professional del sector. El programa tanca amb un reportatge del segon aniversari de la manifestació del 10 de juliol, en què milers de ciutadans van sortir als carrers de Barcelona per reclamar el dret a decidir després d'una sentència del Tribunal Constitucional.

 • Parlament - 30/06/2012
  Veure vídeo

  Parlament - 30/06/2012

  Programa sobre l'actualitat parlamentària a Catalunya i de les institucions i els organismes directament relacionats amb el Parlament com, per exemple, el síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes o el Consell de l'Audiovisual de Catalunya. El resum de tot el que ha donat de si l'activitat legislativa setmanal.

  Programa sobre l'actualitat parlamentària a Catalunya i de les institucions i els organismes directament relacionats amb el Parlament com, per exemple, el síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes o el Consell de l'Audiovisual de Catalunya. El resum de tot el que ha donat de si l'activitat legislativa setmanal.

 • Parlament - 23/06/2012
  Veure vídeo

  Parlament - 23/06/2012

  En una setmana sense ple, "Parlament" es fixa en l'activitat que té lloc en comissions. Els temes més destacats de la setmana han estat la compareixença dels consellers Felip Puig i Josep Maria Pelegrí per explicar l'operatiu per fer front a l'incendi que va afectar el territori del municipi ebrenc de Rasquera. A part d'incendis, en comissió també s'ha parlat de la retirada de l'aportació estatal a les ajudes a la dependència, cosa que ha impulsat el govern a voler elaborar una llei pròpia sobre aquesta matèria, segons va anunciar el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, que preveu que la llei estigui llesta a principis de l'any vinent.

  El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha comparegut en comissió per explicar detalls dels seus viatges els últims mesos. Ribó, a qui el PP demanava la dimissió, ha explicat que els desplaçaments estan justificats per la seva tasca institucional.

  El Parlament també ha acollit debats sobre la fallida de Spanair i l'estat del model sanitari, i ha recordat, en un acte commemoratiu, les víctimes de l'atemptat d'ETA a l'Hipercor.

  De resultes de les últimes sentències i decisions administratives que signifiquen passos enrere per a la llengua catalana a les Illes Balears, a Aragó i a Catalunya, "Parlament" ha demanat als partits la valoració que fan de l'actuació judicial i quin horitzó lingüístic esperen i proposen per a Catalunya.

  En el vessant social, la diputada de CiU Àngels Ponsa porta el programa al Cor Gospel Sant Cugat, una entitat dedicada a promoure l'afició pel cant de diversos santcugatencs, i en concret, l'afició pel gospel, un tipus de música d'arrel anglosaxona.

  En una setmana sense ple, "Parlament" es fixa en l'activitat que té lloc en comissions. Els temes més destacats de la setmana han estat la compareixença dels consellers Felip Puig i Josep Maria Pelegrí per explicar l'operatiu per fer front a l'incendi que va afectar el territori del municipi ebrenc de Rasquera. A part d'incendis, en comissió també s'ha parlat de la retirada de l'aportació estatal a les ajudes a la dependència, cosa que ha impulsat el govern a voler elaborar una llei pròpia sobre aquesta matèria, segons va anunciar el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, que preveu que la llei estigui llesta a principis de l'any vinent. El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha comparegut en comissió per explicar detalls dels seus viatges els últims mesos. Ribó, a qui el PP demanava la dimissió, ha explicat que els desplaçaments estan justificats per la seva tasca institucional. El Parlament també ha acollit debats sobre la fallida de Spanair i l'estat del model sanitari, i ha recordat, en un acte commemoratiu, les víctimes de l'atemptat d'ETA a l'Hipercor. De resultes de les últimes sentències i decisions administratives que signifiquen passos enrere per a la llengua catalana a les Illes Balears, a Aragó i a Catalunya, "Parlament" ha demanat als partits la valoració que fan de l'actuació judicial i quin horitzó lingüístic esperen i proposen per a Catalunya. En el vessant social, la diputada de CiU Àngels Ponsa porta el programa al Cor Gospel Sant Cugat, una entitat dedicada a promoure l'afició pel cant de diversos santcugatencs, i en concret, l'afició pel gospel, un tipus de música d'arrel anglosaxona.

 • Parlament - 16/06/2012
  Veure vídeo

  Parlament - 16/06/2012

  El rescat als bancs espanyols, a "Parlament"

  La injecció de 100.000 milions d'euros d'Europa als bancs espanyols, quan el govern de Maria
  no Rajoy ho sol·liciti, va provocar reaccions al ple d'aquesta setmana. En la sessió de control al president, el dirigent d'ERC Joan Puigcercós va assegurar a Artur Mas que, si Catalunya s'independitzés d'Espanya, tot Europa ho entendria veient el comportament de Madrid després de l'acord del rescat. Mas li va respondre que ara toca treballar pel pacte fiscal i, després, ja ho veurien. El president va retreure al grup socialista que no hagi entès encara que "no hi ha diners" per invertir. Paral·lelament a les primeres reaccions del rescat bancari, els grups més petits i subgrups parlamentaris (ERC, ICV-EUiA, SI i C's) van proposar obrir una comissió d'investigació sobre la situació de les caixes catalanes, una proposta que ha prosperat. També s'ha aprovat una reforma del Codi Civil català que redueix els controls a les fundacions i facilita els tràmits per obrir-ne de noves.

  Afectats per la crisi es troben els Centres especials de Treball (CET), que ofereixen formació i feina a persones amb disminució psíquica. Mireia Canals, diputada solsonina de CiU, acosta "Parlament" a un d'aquests centres, Amisol. Canals també ens du a "Sol del Solsonès", que, a banda d'oferir assistència a disminuïts psíquics, també atén persones amb drogoaddicció

  Però més enllà de la crisi, hi ha temes que segueixen el seu curs. En el reportatge d'aquesta setmana, els partits polítics analitzen el futur de les seleccions esportives catalanes després que, a principis de mes, el TC decidís que Catalunya no podria competir internacionalment en aquelles modalitats esportives on ja hi hagués una federació espanyola. Un Catalunya contra Espanya no és possible.

  El rescat als bancs espanyols, a "Parlament" La injecció de 100.000 milions d'euros d'Europa als bancs espanyols, quan el govern de Mariano Rajoy ho sol·liciti, va provocar reaccions al ple d'aquesta setmana. En la sessió de control al president, el dirigent d'ERC Joan Puigcercós va assegurar a Artur Mas que, si Catalunya s'independitzés d'Espanya, tot Europa ho entendria veient el comportament de Madrid després de l'acord del rescat. Mas li va respondre que ara toca treballar pel pacte fiscal i, després, ja ho veurien. El president va retreure al grup socialista que no hagi entès encara que "no hi ha diners" per invertir. Paral·lelament a les primeres reaccions del rescat bancari, els grups més petits i subgrups parlamentaris (ERC, ICV-EUiA, SI i C's) van proposar obrir una comissió d'investigació sobre la situació de les caixes catalanes, una proposta que ha prosperat. També s'ha aprovat una reforma del Codi Civil català que redueix els controls a les fundacions i facilita els tràmits per obrir-ne de noves. Afectats per la crisi es troben els Centres especials de Treball (CET), que ofereixen formació i feina a persones amb disminució psíquica. Mireia Canals, diputada solsonina de CiU, acosta "Parlament" a un d'aquests centres, Amisol. Canals també ens du a "Sol del Solsonès", que, a banda d'oferir assistència a disminuïts psíquics, també atén persones amb drogoaddicció Però més enllà de la crisi, hi ha temes que segueixen el seu curs. En el reportatge d'aquesta setmana, els partits polítics analitzen el futur de les seleccions esportives catalanes després que, a principis de mes, el TC decidís que Catalunya no podria competir internacionalment en aquelles modalitats esportives on ja hi hagués una federació espanyola. Un Catalunya contra Espanya no és possible.

 • Parlament - 09/06/2012
  Veure vídeo

  Parlament - 09/06/2012

  La fiscalitat de Catalunya centra el debat a "Parlament"

  A falta d'un mes perquè se celebri el ple extraordinari del pacte fiscal, els pa
  rtits solen centrar el debat en la relació fiscal entre Catalunya i Espanya, com aquesta setmana. Esquerra va advertir el president que Catalunya és la comunitat autònoma més inspeccionada per Hisenda, i el PPC va destacar que el govern central ha donat bestretes a la Generalitat. El president del govern, Artur Mas, va respondre a ERC que estava d'acord en el que explicava i va criticar la líder popular, Alícia Sánchez-Camacho, que es vantés del fet que Madrid pagui el que la llei estipula a la Generalitat. Precisament, el ple també va decidir que Mas comparegués al ple de la primera setmana de juliol per explicar el pla d'ajust per estalviar 1.500 milions d'euros dels pressupostos d'aquest any.

  De Madrid també ha arribat l'efecte del "cas Bankia", del qual va parlar el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que va demanar que CatalunyaCaixa rebés el mateix tracte i que es fes un esforç per salvar l'obra social de les caixes catalanes. Per la seva banda, Felip Puig, titular d'Interior, arran d'una pregunta del grup d'ICV-EUiA, va defensar l'existència de patrulles de pagesos que defensin les seves propietats agrícoles a les terres de Lleida. Puig també va presentar la campanya de prevenció d'incendis de la Generalitat, que disposa de menys recursos que l'any passat per fer front als focs.

  En el vessant social, el diputat socialista i alcalde de Camprodon, Esteve Pujol, presenta a "Parlament" una associació de camprodonins que han reconstruït l'ermita de Sant Antoni, que, dècades enrere, servia de punt de lloc de celebració d'aplecs i festes per als habitants del municipi.

  La fiscalitat de Catalunya centra el debat a "Parlament" A falta d'un mes perquè se celebri el ple extraordinari del pacte fiscal, els partits solen centrar el debat en la relació fiscal entre Catalunya i Espanya, com aquesta setmana. Esquerra va advertir el president que Catalunya és la comunitat autònoma més inspeccionada per Hisenda, i el PPC va destacar que el govern central ha donat bestretes a la Generalitat. El president del govern, Artur Mas, va respondre a ERC que estava d'acord en el que explicava i va criticar la líder popular, Alícia Sánchez-Camacho, que es vantés del fet que Madrid pagui el que la llei estipula a la Generalitat. Precisament, el ple també va decidir que Mas comparegués al ple de la primera setmana de juliol per explicar el pla d'ajust per estalviar 1.500 milions d'euros dels pressupostos d'aquest any. De Madrid també ha arribat l'efecte del "cas Bankia", del qual va parlar el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que va demanar que CatalunyaCaixa rebés el mateix tracte i que es fes un esforç per salvar l'obra social de les caixes catalanes. Per la seva banda, Felip Puig, titular d'Interior, arran d'una pregunta del grup d'ICV-EUiA, va defensar l'existència de patrulles de pagesos que defensin les seves propietats agrícoles a les terres de Lleida. Puig també va presentar la campanya de prevenció d'incendis de la Generalitat, que disposa de menys recursos que l'any passat per fer front als focs. En el vessant social, el diputat socialista i alcalde de Camprodon, Esteve Pujol, presenta a "Parlament" una associació de camprodonins que han reconstruït l'ermita de Sant Antoni, que, dècades enrere, servia de punt de lloc de celebració d'aplecs i festes per als habitants del municipi.

 • Parlament - 02/06/2012
  Veure vídeo

 • Parlament - 26/05/2012
  Veure vídeo

Anar al contingut