• Parlament - 18/05/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 18/05/2013

  La pròrroga pressupostària, a "Parlament"

  La pròrroga dels pressupostos amb un límit de dèficit de l'1,2%, a "Parlament". L'oposició crit
  ica la mesura, però reconeix l'excepcionalitat del moment. En l'entrevista d'aquesta setmana, el portaveu popular, Enric Millo, diu que elaborar el pressupost ara mateix és difícil, però possible. Afirma que qui no el sàpiga fer ha de plegar. D'altra banda, el programa recull l'opinió d'experts i catedràtics en Ciència Política que coincideixen a criticar que el Tribunal Constitucional hagi suspès una declaració de caràcter polític. "Parlament" també explica en un reportatge què és la Setmana del Parlament Universitari. La pregunta d'un estudiant va dirigida, aquesta setmana, a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. El reportatge d'actualitat destaca les retallades en la llei de la dependència. Pel que fa al reportatge social que tanca el programa, la diputada republicana Marta Vilalta fa patinatge al seu poble natal, Torregrossa.

  La pròrroga pressupostària, a "Parlament" La pròrroga dels pressupostos amb un límit de dèficit de l'1,2%, a "Parlament". L'oposició critica la mesura, però reconeix l'excepcionalitat del moment. En l'entrevista d'aquesta setmana, el portaveu popular, Enric Millo, diu que elaborar el pressupost ara mateix és difícil, però possible. Afirma que qui no el sàpiga fer ha de plegar. D'altra banda, el programa recull l'opinió d'experts i catedràtics en Ciència Política que coincideixen a criticar que el Tribunal Constitucional hagi suspès una declaració de caràcter polític. "Parlament" també explica en un reportatge què és la Setmana del Parlament Universitari. La pregunta d'un estudiant va dirigida, aquesta setmana, a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. El reportatge d'actualitat destaca les retallades en la llei de la dependència. Pel que fa al reportatge social que tanca el programa, la diputada republicana Marta Vilalta fa patinatge al seu poble natal, Torregrossa.

 • Parlament - 11/05/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 11/05/2013

  La suspensió de la Declaració de Sobirania, a "Parlament"

  El Tribunal Constitucional ha suspès la Declaració de Sobirania del Parlament d
  e Catalunya; el programa "Parlament" en destaca les reaccions polítiques. D'altra banda, el ple aprova crear una comissió per a l'estudi de l'exercici del dret a decidir amb l'oposició frontal de Ciutadans i del Partit Popular. En la sessió de control, el president de la Generalitat, Artur Mas, va reiterar que la via per l'autogovern no té marxa enrere i va reclamar un sostre de dèficit superior per elaborar el pressuport. Com a novetat, el conseller Germà Gordó va anunciar que el nou centre penitenciari instal·lat a Figueres entrarà en funcionament l'any que ve. El reportatge d'aquesta setmana posa el focus en quin model de turisme ha de seguir Catalunya. Finalment, el programa acompanya la diputada socialista Núria Parlon fins a un casal d'infants.

  La suspensió de la Declaració de Sobirania, a "Parlament" El Tribunal Constitucional ha suspès la Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya; el programa "Parlament" en destaca les reaccions polítiques. D'altra banda, el ple aprova crear una comissió per a l'estudi de l'exercici del dret a decidir amb l'oposició frontal de Ciutadans i del Partit Popular. En la sessió de control, el president de la Generalitat, Artur Mas, va reiterar que la via per l'autogovern no té marxa enrere i va reclamar un sostre de dèficit superior per elaborar el pressuport. Com a novetat, el conseller Germà Gordó va anunciar que el nou centre penitenciari instal·lat a Figueres entrarà en funcionament l'any que ve. El reportatge d'aquesta setmana posa el focus en quin model de turisme ha de seguir Catalunya. Finalment, el programa acompanya la diputada socialista Núria Parlon fins a un casal d'infants.

 • Parlament - 04/05/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 04/05/2013

  Noves discrepàncies pel dret a decidir, a "Parlament"

  La tensió entre govern català i espanyol torna a marcar l'actualitat política a "Pa
  rlament". L'advocat de l'Estat ha negat la sobirania del poble català i, mentrestant, la Generalitat convoca una altra cimera pel dret a decidir. El programa també destaca la comissió d'investigació sobre la gestió sanitària a Catalunya. D'altra banda, el reportatge d'actualitat de "Parlament" posa el focus en el coneixement de la llengua estrangera per als universitaris, després que el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, va posar damunt la taula l'exigència d'acreditar el domini d'una llengua estrangera per obtenir el títol. La diputada de CiU Mireia Canals presenta la seva afició, i, el diputat de la CUP Quim Arrufat contesta la pregunta d'una estudiant. Finalment, el republicà Pere Aragonès presenta l'activitat d'una associació del Maresme dedicada a ajudar persones discapacitades.

  Noves discrepàncies pel dret a decidir, a "Parlament" La tensió entre govern català i espanyol torna a marcar l'actualitat política a "Parlament". L'advocat de l'Estat ha negat la sobirania del poble català i, mentrestant, la Generalitat convoca una altra cimera pel dret a decidir. El programa també destaca la comissió d'investigació sobre la gestió sanitària a Catalunya. D'altra banda, el reportatge d'actualitat de "Parlament" posa el focus en el coneixement de la llengua estrangera per als universitaris, després que el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, va posar damunt la taula l'exigència d'acreditar el domini d'una llengua estrangera per obtenir el títol. La diputada de CiU Mireia Canals presenta la seva afició, i, el diputat de la CUP Quim Arrufat contesta la pregunta d'una estudiant. Finalment, el republicà Pere Aragonès presenta l'activitat d'una associació del Maresme dedicada a ajudar persones discapacitades.

 • Parlament - 27/04/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 27/04/2013

  Contactes i negociacions financeres a "Parlament"

  L'anunci fet pel president Mas en la sessió de control parlamentari sobre les negociaci
  ons ja començades amb el govern espanyol per establir un nou sistema de finançament per a la Generalitat és una de les qüestions que destaca el programa "Parlament" d'aquesta setmana. També es va abordar la qüestió dels desnonaments i les negociacions per fomentar el lloguer de pisos buits entre les persones que s'han quedat sense vivenda. D'altra banda, els grups parlamentaris es van interessar pels temes que el president va tractar amb els representants europeus en el seu viatge a Brussel·les. L'entrevista d'aquesta setmana és amb l'alcalde de Girona i diputat de CiU, Carles Puigdemont. El cinema en català centra el reportatge d'actualitat, i, per tancar el programa, Jaume Bosch visita Acsur-Las Segovias, una organització no governamental que treballa en projectes de cooperació.

  Contactes i negociacions financeres a "Parlament" L'anunci fet pel president Mas en la sessió de control parlamentari sobre les negociacions ja començades amb el govern espanyol per establir un nou sistema de finançament per a la Generalitat és una de les qüestions que destaca el programa "Parlament" d'aquesta setmana. També es va abordar la qüestió dels desnonaments i les negociacions per fomentar el lloguer de pisos buits entre les persones que s'han quedat sense vivenda. D'altra banda, els grups parlamentaris es van interessar pels temes que el president va tractar amb els representants europeus en el seu viatge a Brussel·les. L'entrevista d'aquesta setmana és amb l'alcalde de Girona i diputat de CiU, Carles Puigdemont. El cinema en català centra el reportatge d'actualitat, i, per tancar el programa, Jaume Bosch visita Acsur-Las Segovias, una organització no governamental que treballa en projectes de cooperació.

 • Parlament - 20/04/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 20/04/2013

  El debat de la consulta a "Parlament"

  Les opinions discrepants entre membres del govern sobre si la consulta d'autodeterminació ha de ser
  pactada o no amb l'Estat obre el programa "Parlament" d'aquesta setmana. D'altra banda, la interlocutòria del TSJC sobre la immersió lingüística segueix aixecant polèmica. El govern, la majoria dels grups parlamentaris i la comunitat educativa consideren que l'ús vehicular del català és un problema polític, i no pas social. La pregunta d'un estudiant dirigida al president de la Generalitat, Artur Mas, la contesta Josep Rull, de CiU. El reportatge social d'aquesta setmana segueix a l'exconsellera Marina Geli fins al grup Mifas i la seva tasca social a Riudellots de la Selva. Finalment, en vigílies de Sant Jordi, els representants dels set grups parlamentaris fan la seva recomanació de lectura per a la diada de Sant Jordi 2013.

  El debat de la consulta a "Parlament" Les opinions discrepants entre membres del govern sobre si la consulta d'autodeterminació ha de ser pactada o no amb l'Estat obre el programa "Parlament" d'aquesta setmana. D'altra banda, la interlocutòria del TSJC sobre la immersió lingüística segueix aixecant polèmica. El govern, la majoria dels grups parlamentaris i la comunitat educativa consideren que l'ús vehicular del català és un problema polític, i no pas social. La pregunta d'un estudiant dirigida al president de la Generalitat, Artur Mas, la contesta Josep Rull, de CiU. El reportatge social d'aquesta setmana segueix a l'exconsellera Marina Geli fins al grup Mifas i la seva tasca social a Riudellots de la Selva. Finalment, en vigílies de Sant Jordi, els representants dels set grups parlamentaris fan la seva recomanació de lectura per a la diada de Sant Jordi 2013.

 • Parlament - 13/04/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 13/04/2013

  La incertesa dels pressupostos, a "Parlament"

  Una setmana més, els pressupostos de la Generalitat han centrat la sessió de control a Artu
  r Mas. La majoria dels grups parlamentaris han demanat al president que presenti els pressupostos del 2013 com més aviat millor. El programa també destaca el debat sobre l'espionatge polític i les escoltes il·legals, que van tensar el ple, sobretot, entre la CUP i el PP. D'altra banda, "Parlament" recull les reaccions a la interlocutòria del TSJC sobre la immersió lingüística a Catalunya. L'entrevista d'aquesta setmana és a Maurici Lucena, del PSC. El reportatge d'actualitat se centra en el micromecenatge en el context de crisi actual. Finalment, el reportatge social que tanca el programa és sobre el Consorci del Moianès, de la mà del diputat d'Esquerra Republicana Dionís Guiteras.

  La incertesa dels pressupostos, a "Parlament" Una setmana més, els pressupostos de la Generalitat han centrat la sessió de control a Artur Mas. La majoria dels grups parlamentaris han demanat al president que presenti els pressupostos del 2013 com més aviat millor. El programa també destaca el debat sobre l'espionatge polític i les escoltes il·legals, que van tensar el ple, sobretot, entre la CUP i el PP. D'altra banda, "Parlament" recull les reaccions a la interlocutòria del TSJC sobre la immersió lingüística a Catalunya. L'entrevista d'aquesta setmana és a Maurici Lucena, del PSC. El reportatge d'actualitat se centra en el micromecenatge en el context de crisi actual. Finalment, el reportatge social que tanca el programa és sobre el Consorci del Moianès, de la mà del diputat d'Esquerra Republicana Dionís Guiteras.

 • Parlament - 06/04/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 06/04/2013

  Els primers cent dies de legislatura, a "Parlament"

  Aquesta setmana el programa "Parlament" destaca el balanç dels primers cent dies de l
  egislatura del president de la Generalitat. Artur Mas subratlla l'emergència econòmica que fa perillar el futur del país; tots els grups, excepte Esquerra Republicana, han criticat la gestió del seu govern. L'entrevista d'aquesta setmana és a la diputada d'Iniciativa Verds Esquerra Unida i Alternativa Dolors Camats, que serà la primera dona que assolirà el màxim nivell de responsabilitat política d'un partit des de la transició. El reportatge d'actualitat de "Parlament" se centra en els col·lectius Emma i Wilson, que treballen de manera voluntària per donar a conèixer internacionalment la realitat catalana. D'altra banda, el reportatge social d'aquesta setmana gira entorn la diputada Violant Cervera i tracta del Banc dels Aliments a Lleida. Finalment, la diputada socialista Rocío Martínez-Sampere respon a la pregunta d'un estudiant de Dret.

  Els primers cent dies de legislatura, a "Parlament" Aquesta setmana el programa "Parlament" destaca el balanç dels primers cent dies de legislatura del president de la Generalitat. Artur Mas subratlla l'emergència econòmica que fa perillar el futur del país; tots els grups, excepte Esquerra Republicana, han criticat la gestió del seu govern. L'entrevista d'aquesta setmana és a la diputada d'Iniciativa Verds Esquerra Unida i Alternativa Dolors Camats, que serà la primera dona que assolirà el màxim nivell de responsabilitat política d'un partit des de la transició. El reportatge d'actualitat de "Parlament" se centra en els col·lectius Emma i Wilson, que treballen de manera voluntària per donar a conèixer internacionalment la realitat catalana. D'altra banda, el reportatge social d'aquesta setmana gira entorn la diputada Violant Cervera i tracta del Banc dels Aliments a Lleida. Finalment, la diputada socialista Rocío Martínez-Sampere respon a la pregunta d'un estudiant de Dret.

 • Parlament - 23/03/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 23/03/2013

  La imputació d'Oriol Pujol, a Parlament

  La notícia política de la setmana a Catalunya, explicada a "Parlament" , ha estat la imputació d'
  Oriol Pujol en l'anomenat cas de les ITV. El TSJC ha citat el diputat, que ha renunciat als seus càrrecs al partit, CDC, i al grup parlamentari de CiU. Oriol Pujol continuarà només com a diputat. Aquest tema ha motivat la reacció del protagonista i també de tots els grups parlamentaris. Convergència i Unió, Esquerra Republicana i el grup socialista s'han mostrat favorables a les renúncies polítiques de Pujol.

  El programa "Parlament" també entrevista aquesta setmana la dirigent d'Esquerra Marta Rovira. Els republicans han de desenvolupar una doble tasca parlamentària: exercir d'oposició i al mateix temps donar suport al govern.

  Cal destacar també la llum verda parlamentària que aquesta setmana ha rebut el projecte de llei de consultes de Catalunya, que pot esdevenir clau en el futur exercici del dret a decidir del poble català.

  El reportatge d'actualitat mostra l'empenta cada vegada més important de la societat civil, que té una influència cada cop més decisiva en els aspectes polítics i legislatius. Dos exemples ho demostren: el dret a decidir i la campanya per aturar els desnonaments.

  Jaume Collboni, del PSC, és el diputat que protagonitza el reportatge social d'aquesta setmana, amb arrels i connexions sindicalistes, concretament amb la UGT.

  La imputació d'Oriol Pujol, a Parlament La notícia política de la setmana a Catalunya, explicada a "Parlament" , ha estat la imputació d'Oriol Pujol en l'anomenat cas de les ITV. El TSJC ha citat el diputat, que ha renunciat als seus càrrecs al partit, CDC, i al grup parlamentari de CiU. Oriol Pujol continuarà només com a diputat. Aquest tema ha motivat la reacció del protagonista i també de tots els grups parlamentaris. Convergència i Unió, Esquerra Republicana i el grup socialista s'han mostrat favorables a les renúncies polítiques de Pujol. El programa "Parlament" també entrevista aquesta setmana la dirigent d'Esquerra Marta Rovira. Els republicans han de desenvolupar una doble tasca parlamentària: exercir d'oposició i al mateix temps donar suport al govern. Cal destacar també la llum verda parlamentària que aquesta setmana ha rebut el projecte de llei de consultes de Catalunya, que pot esdevenir clau en el futur exercici del dret a decidir del poble català. El reportatge d'actualitat mostra l'empenta cada vegada més important de la societat civil, que té una influència cada cop més decisiva en els aspectes polítics i legislatius. Dos exemples ho demostren: el dret a decidir i la campanya per aturar els desnonaments. Jaume Collboni, del PSC, és el diputat que protagonitza el reportatge social d'aquesta setmana, amb arrels i connexions sindicalistes, concretament amb la UGT.

 • Parlament - 16/03/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 16/03/2013

  Ampliació del dret a decidir

  El programa "Parlament" destaca aquesta setmana l'ampliació a 104 escons a favor del dret a decidir. Tots el
  s grups parlamentaris van votar-hi favorablement excepte el Partit Popular i Ciutadans, i l'abstenció de la CUP. D'altra banda, amb els pressupostos encara per aprovar, el president de la Generalitat, Artur Mas, i el cap de l'oposició, Oriol Junqueras, afirmen que és impossible fer un pressupost amb els criteris fixats pel govern espanyol. La tensió entre el Partit Popular i el govern s'intensifica després que Alícia Sánchez-Camacho renunciés a l'escorta dels Mossos d'Esquadra. "Parlament" entrevista aquesta setmana Josep Rull, de Convergència i Unió i membre de la Mesa. El programa també acompanya al diputat d'Esquerra Republicana Oriol Amorós a l'Escola d'Adults de la Verneda, a Barcelona. Finalment, el programa d'aquesta setmana es fa ressò de com afecta la crisi a la feina i salari de les dones.

  Ampliació del dret a decidir El programa "Parlament" destaca aquesta setmana l'ampliació a 104 escons a favor del dret a decidir. Tots els grups parlamentaris van votar-hi favorablement excepte el Partit Popular i Ciutadans, i l'abstenció de la CUP. D'altra banda, amb els pressupostos encara per aprovar, el president de la Generalitat, Artur Mas, i el cap de l'oposició, Oriol Junqueras, afirmen que és impossible fer un pressupost amb els criteris fixats pel govern espanyol. La tensió entre el Partit Popular i el govern s'intensifica després que Alícia Sánchez-Camacho renunciés a l'escorta dels Mossos d'Esquadra. "Parlament" entrevista aquesta setmana Josep Rull, de Convergència i Unió i membre de la Mesa. El programa també acompanya al diputat d'Esquerra Republicana Oriol Amorós a l'Escola d'Adults de la Verneda, a Barcelona. Finalment, el programa d'aquesta setmana es fa ressò de com afecta la crisi a la feina i salari de les dones.

 • Parlament - 09/03/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 09/03/2013

  La destitució del fiscal en cap de Catalunya i la llei de consultes, a "Parlament"

  El programa "Parlament" d'aquesta setmana parlarà de l
  a polèmica generada per la dimissió forçada del fiscal en cap de Catalunya, després que es mostrés favorable a una possible consulta sobiranista, tot i no ser partidari del projecte independentista. La llei catalana de consultes, que ha començat el seu camí aquesta setmana al Parlament, amb la constitució de la ponència conjunta que l'ha d'elaborar, també centra bona part de l'actualitat política de la setmana. Dedicarem el reportatge social a l'elevada taxa d'atur juvenil i tractarem, amb diputats i joves, la problemàtica dels llicenciats universitaris que marxen a l'estranger a buscar feines qualificades. El reportatge social que tanca el programa el presenta el diputat popular Joan Milián, que ens porta a la Casa de València de Barcelona.

  La destitució del fiscal en cap de Catalunya i la llei de consultes, a "Parlament" El programa "Parlament" d'aquesta setmana parlarà de la polèmica generada per la dimissió forçada del fiscal en cap de Catalunya, després que es mostrés favorable a una possible consulta sobiranista, tot i no ser partidari del projecte independentista. La llei catalana de consultes, que ha començat el seu camí aquesta setmana al Parlament, amb la constitució de la ponència conjunta que l'ha d'elaborar, també centra bona part de l'actualitat política de la setmana. Dedicarem el reportatge social a l'elevada taxa d'atur juvenil i tractarem, amb diputats i joves, la problemàtica dels llicenciats universitaris que marxen a l'estranger a buscar feines qualificades. El reportatge social que tanca el programa el presenta el diputat popular Joan Milián, que ens porta a la Casa de València de Barcelona.

 • Parlament - 02/03/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 02/03/2013

  La lluita contra el frau, al programa "Parlament"

  El programa "Parlament" destaca les mesures anticorrupció que s'han debatut en el ple d
  el Parlament d'aquesta setmana. En total, 51 propostes que el president de la Generalitat, Artur Mas, va proposar a l'hemicicle. Tot i que l'oposició el va criticar per a no haver participat en l'elaboració de la proposta, li va estendre la mà perquè es tirin endavant. D'altra banda, de la sessió de control al govern el programa en destaca dos temes: el retard en la presentació dels pressupostos de la Generalitat i la polèmica llei de banderes. En l'àmbit del Congrés dels Diputats, "Parlament" destaca la crisi esdevinguda entre el PSOE i el PSC després que aquest últim votés a favor del dret a decidir. El programa entrevista a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que parla sobre els factors que fan especial i potser històrica la legislatura actual. Finalment, el reportatge d'actualitat mostra el projecte que prepara el govern i que pretén reformar i simplificar l'àmbit del món local i augmentar-ne l'eficàcia i el funcionament. El reportatge social que tanca el programa el presenta el diputat d'Iniciativa Salvador Milà.

  La lluita contra el frau, al programa "Parlament" El programa "Parlament" destaca les mesures anticorrupció que s'han debatut en el ple del Parlament d'aquesta setmana. En total, 51 propostes que el president de la Generalitat, Artur Mas, va proposar a l'hemicicle. Tot i que l'oposició el va criticar per a no haver participat en l'elaboració de la proposta, li va estendre la mà perquè es tirin endavant. D'altra banda, de la sessió de control al govern el programa en destaca dos temes: el retard en la presentació dels pressupostos de la Generalitat i la polèmica llei de banderes. En l'àmbit del Congrés dels Diputats, "Parlament" destaca la crisi esdevinguda entre el PSOE i el PSC després que aquest últim votés a favor del dret a decidir. El programa entrevista a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que parla sobre els factors que fan especial i potser històrica la legislatura actual. Finalment, el reportatge d'actualitat mostra el projecte que prepara el govern i que pretén reformar i simplificar l'àmbit del món local i augmentar-ne l'eficàcia i el funcionament. El reportatge social que tanca el programa el presenta el diputat d'Iniciativa Salvador Milà.

 • Parlament - 23/02/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 23/02/2013

  La segona cimera anticorrupció, al programa "Parlament"

  El programa "Parlament" obre aquesta setmana amb la segona cimera anticorrupció,
  que ha reunit el president Mas amb els màxims representants catalans dels poders legislatiu, executiu i judicial. "Parlament" també posa el focus en les intervencions del conseller d'Economia, Mas-Colell, que no es veu capaç de formular uns pressupostos si el govern espanyol no flexibilitza l'objectiu de dèficit per sobre del 0,7. Per la seva banda, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, lamenta l'exclusió dels Mossos d'Esquadra en la investigació pels suposats casos d'espionatge polític.

  D'altra banda, el reportatge social d'aquesta setmana segueix Jordi Solé, d'Esquerra Republicana. Finalment, una unitat especial dels Mossos d'Esquadra obre les portes de les clavegueres del subsòl del Parlament i mostren com escorcollen la zona abans de la celebració dels plens.

  La segona cimera anticorrupció, al programa "Parlament" El programa "Parlament" obre aquesta setmana amb la segona cimera anticorrupció, que ha reunit el president Mas amb els màxims representants catalans dels poders legislatiu, executiu i judicial. "Parlament" també posa el focus en les intervencions del conseller d'Economia, Mas-Colell, que no es veu capaç de formular uns pressupostos si el govern espanyol no flexibilitza l'objectiu de dèficit per sobre del 0,7. Per la seva banda, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, lamenta l'exclusió dels Mossos d'Esquadra en la investigació pels suposats casos d'espionatge polític. D'altra banda, el reportatge social d'aquesta setmana segueix Jordi Solé, d'Esquerra Republicana. Finalment, una unitat especial dels Mossos d'Esquadra obre les portes de les clavegueres del subsòl del Parlament i mostren com escorcollen la zona abans de la celebració dels plens.

 • Parlament - 16/02/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 16/02/2013

  Preocupació institucional pels casos de corrupció, a "Parlament"

  Una setmana més, els casos de corrupció dels partits centren l'agenda po
  lítica de Catalunya i de tot l'estat. El programa "Parlament" se centra en aquesta temàtica i ho fa a través de la primera sessió de control de la legislatura al president de la Generalitat, Artur Mas. En un clima de tensió, tots els grups van demanar més transparència i eficàcia per fer front a aquesta situació, que allunya encara més la ciutadania de la classe política i institucional.

  D'altra banda, "Parlament" entrevista l'alcalde de Montblanc Josep Andreu, d'Esquerra Republicana, que tot i tenir majoria absoluta, ha decidit formar un govern de concentració, donades les especials circumstàncies nacionals i econòmiques del país, i demana extrapolar aquest pacte a nivell nacional.

  Finalment, el programa tanca amb dos reportatges de màxima actualitat: el primer, sobre l'efecte de l'augment de l'IVA en el servei de monitors de menjador de les escoles. El segon, sobre el xoc de competències entre Generalitat i govern central, després que el Partit Popular acceptés al Congrès una Iniciativa Legislativa Popular per declarar les corrides de toros com un bé d'interès cultural.

  Preocupació institucional pels casos de corrupció, a "Parlament" Una setmana més, els casos de corrupció dels partits centren l'agenda política de Catalunya i de tot l'estat. El programa "Parlament" se centra en aquesta temàtica i ho fa a través de la primera sessió de control de la legislatura al president de la Generalitat, Artur Mas. En un clima de tensió, tots els grups van demanar més transparència i eficàcia per fer front a aquesta situació, que allunya encara més la ciutadania de la classe política i institucional. D'altra banda, "Parlament" entrevista l'alcalde de Montblanc Josep Andreu, d'Esquerra Republicana, que tot i tenir majoria absoluta, ha decidit formar un govern de concentració, donades les especials circumstàncies nacionals i econòmiques del país, i demana extrapolar aquest pacte a nivell nacional. Finalment, el programa tanca amb dos reportatges de màxima actualitat: el primer, sobre l'efecte de l'augment de l'IVA en el servei de monitors de menjador de les escoles. El segon, sobre el xoc de competències entre Generalitat i govern central, després que el Partit Popular acceptés al Congrès una Iniciativa Legislativa Popular per declarar les corrides de toros com un bé d'interès cultural.

 • Parlament - 09/02/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 09/02/2013

  El combat polític contra la corrupció, a "PARLAMENT"

  Les notícies i els rumors sobre casos de frau i de corrupció política continuen prot
  agonitzant l'actualitat i les reaccions dels líders i dels partits. Aquest és el tema principàl del programa "Parlament" d'aquesta setmana. Per fer front al problema ja s'han començat a veure els primers moviments, com per exemple la cimera convocada pel president Artur Mas amb els màxims responsables dels poders legislatiu, executiu, judicial i dels organismes de control, per consensuar mesures. Per la seva banda el Parlament ha activat dos projectes de llei, de transparència i electoral, per ser aprovats durant l'any 2013. El programa també ha elaborat un reportatge sobre regeneració democràtica, amb l'opinió de representants de tots els grups.

  "Parlament" també dóna veu aquesta setmana a la diputada socialista Núria Ventura, una de les representants del sector catalanista i crític. Ventura diu que només hi pot haver unitat al PSC si també hi ha respecte a les diverses sensibilitats del partit.

  El reportatge social que tanca el programa el presenta l'exconseller socialista Xavier Sabaté, com a integrant a la Coral de la Universitat Rovira i Virgili.

  El combat polític contra la corrupció, a "PARLAMENT" Les notícies i els rumors sobre casos de frau i de corrupció política continuen protagonitzant l'actualitat i les reaccions dels líders i dels partits. Aquest és el tema principàl del programa "Parlament" d'aquesta setmana. Per fer front al problema ja s'han començat a veure els primers moviments, com per exemple la cimera convocada pel president Artur Mas amb els màxims responsables dels poders legislatiu, executiu, judicial i dels organismes de control, per consensuar mesures. Per la seva banda el Parlament ha activat dos projectes de llei, de transparència i electoral, per ser aprovats durant l'any 2013. El programa també ha elaborat un reportatge sobre regeneració democràtica, amb l'opinió de representants de tots els grups. "Parlament" també dóna veu aquesta setmana a la diputada socialista Núria Ventura, una de les representants del sector catalanista i crític. Ventura diu que només hi pot haver unitat al PSC si també hi ha respecte a les diverses sensibilitats del partit. El reportatge social que tanca el programa el presenta l'exconseller socialista Xavier Sabaté, com a integrant a la Coral de la Universitat Rovira i Virgili.

 • Parlament - 02/02/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 02/02/2013

  La corrupció i el debat intern del PSC, a "Parlament"

  El programa "Parlament" d'aquesta setmana segueix la visita d'Artur Mas al rei Joan
  Carles, a qui ha explicat el procés sobiranista català. També centren l'actualitat del programa les darreres investigacions sobre presumptes casos de blanqueig de diners i les reaccions dels diferents grups parlamentaris, així com el debat intern del PSC després que cinc diputats s'abstinguessin en la votació de la Declaració de Sobirania. El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, explica la seva visió de la situació econòmica i els temes que cal abordar a partir d'ara, com facilitar la creació d'empreses o la llei de l'emprenedoria. A més, "Parlament" es fa ressò de la guerra de banderes que s'ha obert entre alguns ajuntaments catalans i la delegada del govern espanyol a Catalunya. Tanca el programa el reportatge social amb la diputada Meritxell Roigé, de Convergència i Unió, que ens acosta al menjador social de Càritas Interparroquial de Tortosa.

  La corrupció i el debat intern del PSC, a "Parlament" El programa "Parlament" d'aquesta setmana segueix la visita d'Artur Mas al rei Joan Carles, a qui ha explicat el procés sobiranista català. També centren l'actualitat del programa les darreres investigacions sobre presumptes casos de blanqueig de diners i les reaccions dels diferents grups parlamentaris, així com el debat intern del PSC després que cinc diputats s'abstinguessin en la votació de la Declaració de Sobirania. El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, explica la seva visió de la situació econòmica i els temes que cal abordar a partir d'ara, com facilitar la creació d'empreses o la llei de l'emprenedoria. A més, "Parlament" es fa ressò de la guerra de banderes que s'ha obert entre alguns ajuntaments catalans i la delegada del govern espanyol a Catalunya. Tanca el programa el reportatge social amb la diputada Meritxell Roigé, de Convergència i Unió, que ens acosta al menjador social de Càritas Interparroquial de Tortosa.

Anar al contingut