• Parlament - 28/06/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 28/06/2014

  Sessió de control en clau econòmica, a "Parlament"
  Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca la sessió de control al govern, on el presid
  ent Artur Mas ha reclamat la cessió dels impostos i ha negat l'efectivitat de la reforma fiscal anunciada pel govern espanyol. També parlem de la línia 9 del metro de Barcelona, de la protecció dels comerços singulars i de la moció que demana un referèndum entre monarquia i república. D'altra banda, l'espai "Qui sóc" servirà aquesta setmana per conèixer una mica millor la diputada de les Terres de l'Ebre Anabel Marcos. Finalment, la diputada de Convergència i Unió, Àngels Ponsa, ens porta a visitar l'entitat ASDI de Sant Cugat del Vallès, dedicada a les persones amb discapacitats físiques i psíquiques.

  Sessió de control en clau econòmica, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca la sessió de control al govern, on el president Artur Mas ha reclamat la cessió dels impostos i ha negat l'efectivitat de la reforma fiscal anunciada pel govern espanyol. També parlem de la línia 9 del metro de Barcelona, de la protecció dels comerços singulars i de la moció que demana un referèndum entre monarquia i república. D'altra banda, l'espai "Qui sóc" servirà aquesta setmana per conèixer una mica millor la diputada de les Terres de l'Ebre Anabel Marcos. Finalment, la diputada de Convergència i Unió, Àngels Ponsa, ens porta a visitar l'entitat ASDI de Sant Cugat del Vallès, dedicada a les persones amb discapacitats físiques i psíquiques.

 • Parlament - 21/06/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 21/06/2014

  La proclamació de Felip VI, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" tracta de la coronació de Felip VI com a nou rei i cap
  d'estat. També parla de Miquel Iceta, el candidat amb més possibilitats de ser el pròxim líder del PSC després de la dimissió de Navarro, la renúncia de Núria Parlon i l'abandó de Joan Ignasi Elena. A més, entrevista a Núria Ventura, una de les diputades apartades del Grup Parlamentari Socialista, que explica la situació que està vivint el PSC i diu que cal reorientar-lo. Valora com serà l'impacte de la LOMCE en el pròxim curs escolar 2014-2015 amb la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. També es fa ressò dels incidents que hi va haver a Can Vies a finals de maig, arran de la compareixença del conseller d'Interior. L'espai "Qui sóc" servirà aquesta setmana per conèixer una mica millor la diputada del Partit Socialista Núria Parlon. Finalment, el diputat de CiU Joan Recasens ens porta a visitar l'Associació de Familiars d'Alzheimer del Vallès Occidental.

  La proclamació de Felip VI, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" tracta de la coronació de Felip VI com a nou rei i cap d'estat. També parla de Miquel Iceta, el candidat amb més possibilitats de ser el pròxim líder del PSC després de la dimissió de Navarro, la renúncia de Núria Parlon i l'abandó de Joan Ignasi Elena. A més, entrevista a Núria Ventura, una de les diputades apartades del Grup Parlamentari Socialista, que explica la situació que està vivint el PSC i diu que cal reorientar-lo. Valora com serà l'impacte de la LOMCE en el pròxim curs escolar 2014-2015 amb la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. També es fa ressò dels incidents que hi va haver a Can Vies a finals de maig, arran de la compareixença del conseller d'Interior. L'espai "Qui sóc" servirà aquesta setmana per conèixer una mica millor la diputada del Partit Socialista Núria Parlon. Finalment, el diputat de CiU Joan Recasens ens porta a visitar l'Associació de Familiars d'Alzheimer del Vallès Occidental.

 • Parlament - 14/06/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 14/06/2014

  La renúncia de Pere Navarro, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" tracta de la sessió de control al govern i al preside
  nt Artur Mas, que ha avisat que, abans de donar-li cap suport incondicional, caldrà veure què passa amb Felip VI. Mentrestant, al Congrés dels Diputats es dóna llum verda a l'abdicació del rei, amb l'abstenció de CiU i el vot en contra d'Esquerra i d'Iniciativa. També tractem la dimissió de Pere Navarro, líder del PSC. A més, sentirem l'opinió dels diferents grups al voltant de les denúncies de la delegació del govern espanyol a nombrosos ajuntaments catalans per qüestions relacionades amb el sobiranisme. També parlem de la nova campanya de prevenció d'incendis d'aquest any, presentada de la mà dels consellers d'Interior i d'Agricultura. I aquesta setmana, a l'espai "Qui sóc", coneixerem Xavier Cima, diputat de Convergència i Unió.

  La renúncia de Pere Navarro, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" tracta de la sessió de control al govern i al president Artur Mas, que ha avisat que, abans de donar-li cap suport incondicional, caldrà veure què passa amb Felip VI. Mentrestant, al Congrés dels Diputats es dóna llum verda a l'abdicació del rei, amb l'abstenció de CiU i el vot en contra d'Esquerra i d'Iniciativa. També tractem la dimissió de Pere Navarro, líder del PSC. A més, sentirem l'opinió dels diferents grups al voltant de les denúncies de la delegació del govern espanyol a nombrosos ajuntaments catalans per qüestions relacionades amb el sobiranisme. També parlem de la nova campanya de prevenció d'incendis d'aquest any, presentada de la mà dels consellers d'Interior i d'Agricultura. I aquesta setmana, a l'espai "Qui sóc", coneixerem Xavier Cima, diputat de Convergència i Unió.

 • Parlament - 07/06/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 07/06/2014

  L'abdicació del rei Joan Carles, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" tracta de l'abdicació del rei Joan Carles I i de
  les seves conseqüències immediates: la pròxima coronació, el 19 de juny, del príncep Felip com a nou rei i el debat obert al voltant de la monarquia o la república com a models d'estat. També parlem del dictamen final de la comissió de caixes, que considera que la venda de preferents va ser una activitat fraudulenta. A més, entrevistem el síndic major de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, Jaume Amat, amb motiu del trentè aniversari de la institució fiscalitzadora. I aquesta setmana, a l'espai "Qui sóc", coneixerem la diputada d'Esquerra Republicana Teresa Vallverdú.

  L'abdicació del rei Joan Carles, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" tracta de l'abdicació del rei Joan Carles I i de les seves conseqüències immediates: la pròxima coronació, el 19 de juny, del príncep Felip com a nou rei i el debat obert al voltant de la monarquia o la república com a models d'estat. També parlem del dictamen final de la comissió de caixes, que considera que la venda de preferents va ser una activitat fraudulenta. A més, entrevistem el síndic major de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, Jaume Amat, amb motiu del trentè aniversari de la institució fiscalitzadora. I aquesta setmana, a l'espai "Qui sóc", coneixerem la diputada d'Esquerra Republicana Teresa Vallverdú.

 • Parlament - 31/05/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 31/05/2014

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca la sessió de control al president Mas, en què els grups favorables a la consulta van reafirmar el seu compromís amb el procés després dels resultats de les eleccions europees. També tractem la dimissió de Manel Prat, director general dels Mossos d'Esquadra, que va ser objecte de pregunta per part del grup socialista. A més, sentirem les crítiques del Partit Popular al govern per la compra d'urnes per a la consulta del 9 de novembre. També destaquem l'aprovació en el ple del projecte de BCN World i expliquem en què consisteix. Aquesta setmana, a l'espai "Qui sóc", coneixerem al diputat del PSC Juli Fernández. I, finalment, la diputada d'ERC Rosa Amorós ens portarà al Centre d'Estudis d'Isona i Conca Dellà

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca la sessió de control al president Mas, en què els grups favorables a la consulta van reafirmar el seu compromís amb el procés després dels resultats de les eleccions europees. També tractem la dimissió de Manel Prat, director general dels Mossos d'Esquadra, que va ser objecte de pregunta per part del grup socialista. A més, sentirem les crítiques del Partit Popular al govern per la compra d'urnes per a la consulta del 9 de novembre. També destaquem l'aprovació en el ple del projecte de BCN World i expliquem en què consisteix. Aquesta setmana, a l'espai "Qui sóc", coneixerem al diputat del PSC Juli Fernández. I, finalment, la diputada d'ERC Rosa Amorós ens portarà al Centre d'Estudis d'Isona i Conca Dellà

 • Parlament - 10/05/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 10/05/2014

  La sessió de control i les eleccions europees, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca la sessió de control al pre
  sident Mas, on se li va preguntar sobre economia, entitats bancàries, el procés sobiranista i la llei electoral. També constatarem la preocupació d'ERC pel futur de la fàbrica Torraspapel de Sarrià de Ter, del PSC sobre l'excés de deute públic i la crítica del PP sobre l'oferta cultural i turística en relació amb el Tricentenari dels fets de 1714. A més, veurem les novetats de les pròximes eleccions del 25 de maig al Parlament Europeu i els nous reptes que té la Unió Europea. I, finalment, entrevistarem Maria Teresa Calvo, cap de l'oficina del Parlament Europeu a Catalunya, que ens parlarà de les pròximes eleccions, de l'ús del català a la Unió Europea i de la posició de la institució sobre el dret a decidir.

  La sessió de control i les eleccions europees, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca la sessió de control al president Mas, on se li va preguntar sobre economia, entitats bancàries, el procés sobiranista i la llei electoral. També constatarem la preocupació d'ERC pel futur de la fàbrica Torraspapel de Sarrià de Ter, del PSC sobre l'excés de deute públic i la crítica del PP sobre l'oferta cultural i turística en relació amb el Tricentenari dels fets de 1714. A més, veurem les novetats de les pròximes eleccions del 25 de maig al Parlament Europeu i els nous reptes que té la Unió Europea. I, finalment, entrevistarem Maria Teresa Calvo, cap de l'oficina del Parlament Europeu a Catalunya, que ens parlarà de les pròximes eleccions, de l'ús del català a la Unió Europea i de la posició de la institució sobre el dret a decidir.

 • Parlament - 03/05/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 03/05/2014

  La polèmica per l'embrió de la nova Constitució catalana, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca la polèmica per
  l'expedient obert al jutge Santiago Vidal per haver participat en l'elaboració d'un projecte de Constitució per a una futura Catalunya independent. El magistrat ha estat citat pel Consell General del Poder Judicial per estudiar els fets. També parlem de l'agressió a Pere Navarro, de les reaccions que ha provocat i de les declaracions de tots els partits. A més, tractarà la compareixença en comissió del síndic de greuges, Rafael Ribó, per presentar l'informe anual sobre els drets dels infants, durant la qual va proposar que es garanteixi per llei un nivell bàsic de benestar infantil, a més de defensar l'escola inclusiva. Aquesta setmana, a l'espai "Qui sóc", coneixerem el diputat d'ICV-EUiA Marc Vidal. I, finalment, la diputada de CiU Cristina Bosch ens presentarà una entitat de Lleida: els Amics de la Seu Vella.

  La polèmica per l'embrió de la nova Constitució catalana, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca la polèmica per l'expedient obert al jutge Santiago Vidal per haver participat en l'elaboració d'un projecte de Constitució per a una futura Catalunya independent. El magistrat ha estat citat pel Consell General del Poder Judicial per estudiar els fets. També parlem de l'agressió a Pere Navarro, de les reaccions que ha provocat i de les declaracions de tots els partits. A més, tractarà la compareixença en comissió del síndic de greuges, Rafael Ribó, per presentar l'informe anual sobre els drets dels infants, durant la qual va proposar que es garanteixi per llei un nivell bàsic de benestar infantil, a més de defensar l'escola inclusiva. Aquesta setmana, a l'espai "Qui sóc", coneixerem el diputat d'ICV-EUiA Marc Vidal. I, finalment, la diputada de CiU Cristina Bosch ens presentarà una entitat de Lleida: els Amics de la Seu Vella.

 • Parlament - 26/04/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 26/04/2014

  La setmana de Sant Jordi, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca la celebració de la diada de Sant Jordi. Els dip
  utats Jordi Turull, Teresa Vallverdú, Maurici Lucena, Alícia Alegret, Joan Herrera, Carina Mejías i Isabell Vallet ens fan la seva recomanació literària. En la sessió de control al president i al govern, veurem Artur Mas parlant de la dificultat de demanar un acord de finançament especial per a Catalunya i sobre els problemes amb les caixes d'estalvis. A més, sentirem la preocupació del PSC per la imparcialitat dels membres del Consell Assessor per a la Transició Nacional i d'ERC sobre l'ample de via europeu i la connexió ferroviària entre el País Valencià i Catalunya. També, la compareixença de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, parlant sobre la Llei de Dependència. A l'espai "Qui sóc" coneixerem al diputat de CiU Roger Montañola.

  La setmana de Sant Jordi, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca la celebració de la diada de Sant Jordi. Els diputats Jordi Turull, Teresa Vallverdú, Maurici Lucena, Alícia Alegret, Joan Herrera, Carina Mejías i Isabell Vallet ens fan la seva recomanació literària. En la sessió de control al president i al govern, veurem Artur Mas parlant de la dificultat de demanar un acord de finançament especial per a Catalunya i sobre els problemes amb les caixes d'estalvis. A més, sentirem la preocupació del PSC per la imparcialitat dels membres del Consell Assessor per a la Transició Nacional i d'ERC sobre l'ample de via europeu i la connexió ferroviària entre el País Valencià i Catalunya. També, la compareixença de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, parlant sobre la Llei de Dependència. A l'espai "Qui sóc" coneixerem al diputat de CiU Roger Montañola.

 • Parlament - 12/04/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 12/04/2014

  El debat sobre la consulta al Congrés dels Diputats, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca el debat sobre la con
  sulta celebrat al Congrés dels Diputats. Jordi Turull, Marta Rovira i Joan Herrera van defensar la cessió de la competència per convocar una consulta. Els dos grans partits, PP i PSOE, amb el suport d'UPyD, hi van votar en contra, mentre que Esquerra Unida i els partits minoritaris hi van donar suport. A més, en la sessió de control, els grups parlamentaris van preguntar a Artur Mas què faria després del "no" del Congrés. També veurem la preocupació del PP i la CUP per la desocupació i del PSC per la saturació del servei d'urgències de l'Hospital de Bellvitge. Aquesta setmana, a l'espai "Qui sóc", coneixerem la diputada igualadina de CiU Maria Senserrich. A més, entrevistem Elsa Artadi, directora general de Tributs i Jocs, que parla de BCN World i de la Grossa de Cap d'Any.

  El debat sobre la consulta al Congrés dels Diputats, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca el debat sobre la consulta celebrat al Congrés dels Diputats. Jordi Turull, Marta Rovira i Joan Herrera van defensar la cessió de la competència per convocar una consulta. Els dos grans partits, PP i PSOE, amb el suport d'UPyD, hi van votar en contra, mentre que Esquerra Unida i els partits minoritaris hi van donar suport. A més, en la sessió de control, els grups parlamentaris van preguntar a Artur Mas què faria després del "no" del Congrés. També veurem la preocupació del PP i la CUP per la desocupació i del PSC per la saturació del servei d'urgències de l'Hospital de Bellvitge. Aquesta setmana, a l'espai "Qui sóc", coneixerem la diputada igualadina de CiU Maria Senserrich. A més, entrevistem Elsa Artadi, directora general de Tributs i Jocs, que parla de BCN World i de la Grossa de Cap d'Any.

 • Parlament - 05/04/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 05/04/2014

  L'acord per BCN World, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca l'acord per BCN World entre CiU i PSC. El complex,
  que tindrà casinos i zones de joc, es construirà a la Costa Daurada. La reforma legal en la tributació del joc aprovada per desbloquejar l'acord ha generat crítiques dels altres grups parlamentaris. A més, parlem de la comissió de seguretat viària, que aquesta setmana ha tractat de l'objectiu de reduir els accidents de trànsit, en el marc del pla estratègic 2014-2020. A l'espai "Qui sóc" coneixerem a la diputada isonenca d'ERC Rosa Amorós. També sentirem l'opinió dels set grups parlamentaris sobre la llei de l'indult a Espanya, una polèmica norma que data del segle XIX. I, finalment, la diputada d'ICV Hortènsia Grau ens presenta l'associació Ecologistes en Acció a Torredembarra.

  L'acord per BCN World, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca l'acord per BCN World entre CiU i PSC. El complex, que tindrà casinos i zones de joc, es construirà a la Costa Daurada. La reforma legal en la tributació del joc aprovada per desbloquejar l'acord ha generat crítiques dels altres grups parlamentaris. A més, parlem de la comissió de seguretat viària, que aquesta setmana ha tractat de l'objectiu de reduir els accidents de trànsit, en el marc del pla estratègic 2014-2020. A l'espai "Qui sóc" coneixerem a la diputada isonenca d'ERC Rosa Amorós. També sentirem l'opinió dels set grups parlamentaris sobre la llei de l'indult a Espanya, una polèmica norma que data del segle XIX. I, finalment, la diputada d'ICV Hortènsia Grau ens presenta l'associació Ecologistes en Acció a Torredembarra.

 • Parlament - 29/03/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 29/03/2014

  La sentència del TC contra la Declaració de Sobirania, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca la sentència del Tr
  ibunal Constitucional contra la Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya. En la sessió de control al govern, els grups parlamentaris van preguntar a Artur Mas sobre la situació del procés sobiranista després d'aquesta sentència. Veurem també la tria dels tres diputats escollits per defensar, el 8 d'abril, la consulta al Congrés dels Diputats. A més, parlem de l'última ILP que ha arribat al Parlament i que proposa una renda garantida de ciutadania. A l'espai "Qui sóc", coneixerem la diputada mataronina del PSC Alícia Romero. També ens fem ressò del II Congrés de Comunicació Política de Catalunya que se celebrarà la setmana vinent al Born CC. I, finalment, parlem de la mort d'Adolfo Suárez amb els diputats Antoni Fernández Teixidó (CiU) i Jaume Bosch (ICV-EUiA).

  La sentència del TC contra la Declaració de Sobirania, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca la sentència del Tribunal Constitucional contra la Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya. En la sessió de control al govern, els grups parlamentaris van preguntar a Artur Mas sobre la situació del procés sobiranista després d'aquesta sentència. Veurem també la tria dels tres diputats escollits per defensar, el 8 d'abril, la consulta al Congrés dels Diputats. A més, parlem de l'última ILP que ha arribat al Parlament i que proposa una renda garantida de ciutadania. A l'espai "Qui sóc", coneixerem la diputada mataronina del PSC Alícia Romero. També ens fem ressò del II Congrés de Comunicació Política de Catalunya que se celebrarà la setmana vinent al Born CC. I, finalment, parlem de la mort d'Adolfo Suárez amb els diputats Antoni Fernández Teixidó (CiU) i Jaume Bosch (ICV-EUiA).

 • Parlament - 22/03/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 22/03/2014

  La cessió de competències per convocar un referèndum, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca el debat sobre la ce
  ssió de competències per convocar un referèndum que es farà el 8 d'abril al Congrés dels Diputats. A més, sabrem les últimes dades del CEO sobre la independència, que apunten que al voltant d'un 60% dels enquestats està a favor que Catalunya sigui un nou estat d'Europa i més d'un 87% acceptaria el resultat del referèndum. També parlem de les eines alternatives a les pilotes de goma que està començant a desplegar la Conselleria d'Interior. Ens fem ressò de la compareixença en comissió del secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, on es debat la llicència única que impulsa el govern espanyol. També ens fixem en l'agenda de mobilitzacions de l'Assemblea Nacional Catalana i altres organitzacions sobiranistes. A més, sentirem l'opinió de tots els grups parlamentaris sobre les últimes dades sobre violència masclista a Europa. I, a l'espai "Qui sóc", coneixerem el diputat del PPC Jordi Roca.

  La cessió de competències per convocar un referèndum, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca el debat sobre la cessió de competències per convocar un referèndum que es farà el 8 d'abril al Congrés dels Diputats. A més, sabrem les últimes dades del CEO sobre la independència, que apunten que al voltant d'un 60% dels enquestats està a favor que Catalunya sigui un nou estat d'Europa i més d'un 87% acceptaria el resultat del referèndum. També parlem de les eines alternatives a les pilotes de goma que està començant a desplegar la Conselleria d'Interior. Ens fem ressò de la compareixença en comissió del secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, on es debat la llicència única que impulsa el govern espanyol. També ens fixem en l'agenda de mobilitzacions de l'Assemblea Nacional Catalana i altres organitzacions sobiranistes. A més, sentirem l'opinió de tots els grups parlamentaris sobre les últimes dades sobre violència masclista a Europa. I, a l'espai "Qui sóc", coneixerem el diputat del PPC Jordi Roca.

 • Parlament - 15/03/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 15/03/2014

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca el ple monogràfic sobre la pobresa impulsat pel PSC, Iniciativa i la CUP, en què s'han abordat qüestions com la malnutrició, les beques menjador i la pobresa energètica. Tot i que no hi ha hagut acords unànimes, sí que s'ha aprovat estendre a tot l'any la impossibilitat de fer talls de subministrament energètic a qui no pugui pagar. També ens fem ressò de la sessió de control al govern i al president, en què destaquem el debat entre Artur Mas, Albert Rivera i Alícia Sánchez-Camacho sobre la consulta programada per al 9 de novembre i la posició contrària del conseller Santi Vila sobre el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. També parlem de la iniciativa "Ara és l'hora", que proposa un canvi d'horaris equiparables amb els europeus. A més, parlem de Súmate, una agrupació de castellanoparlants favorables al dret a decidir i a la independència. Finalment, a l'espai "Qui sóc" coneixerem la diputada de CiU Cristina Bosch.

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca el ple monogràfic sobre la pobresa impulsat pel PSC, Iniciativa i la CUP, en què s'han abordat qüestions com la malnutrició, les beques menjador i la pobresa energètica. Tot i que no hi ha hagut acords unànimes, sí que s'ha aprovat estendre a tot l'any la impossibilitat de fer talls de subministrament energètic a qui no pugui pagar. També ens fem ressò de la sessió de control al govern i al president, en què destaquem el debat entre Artur Mas, Albert Rivera i Alícia Sánchez-Camacho sobre la consulta programada per al 9 de novembre i la posició contrària del conseller Santi Vila sobre el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. També parlem de la iniciativa "Ara és l'hora", que proposa un canvi d'horaris equiparables amb els europeus. A més, parlem de Súmate, una agrupació de castellanoparlants favorables al dret a decidir i a la independència. Finalment, a l'espai "Qui sóc" coneixerem la diputada de CiU Cristina Bosch.

 • Parlament - 08/03/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 08/03/2014

  L'acord entre ERC i Ernest Maragall per a les eleccions europees, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" dest
  aca l'acord entre Esquerra Republicana de Catalunya i Nova Esquerra Catalana per a les pròximes eleccions europees, en les quals Ernest Maragall serà el número dos de la llista, encapçalada per Josep Maria Terricabras. També ens fem ressò de la compareixença d'Irene Rigau sobre la Formació Professional i els estudis universitaris. Parlem del nou Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre aprovat pel govern espanyol, de les declaracions de Felip Puig contra la llei d'unitat de mercat i de l'estudi econòmic que ha presentat Extremadura. D'altra banda, veurem la polèmica que s'ha generat a les Illes per l'autorització de noves prospeccions petroleres per part del govern espanyol i sentirem l'opinió de tots els grups parlamentaris. Mercè Jou, diputada de CiU, ens ensenya la residència d'avis Fundació Privada Santa Oliva d'Olesa de Montserrat. I, finalment, a l'espai "Qui sóc", coneixerem al diputat de Ciutadans José María Espejo-Saavedra.

  L'acord entre ERC i Ernest Maragall per a les eleccions europees, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca l'acord entre Esquerra Republicana de Catalunya i Nova Esquerra Catalana per a les pròximes eleccions europees, en les quals Ernest Maragall serà el número dos de la llista, encapçalada per Josep Maria Terricabras. També ens fem ressò de la compareixença d'Irene Rigau sobre la Formació Professional i els estudis universitaris. Parlem del nou Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre aprovat pel govern espanyol, de les declaracions de Felip Puig contra la llei d'unitat de mercat i de l'estudi econòmic que ha presentat Extremadura. D'altra banda, veurem la polèmica que s'ha generat a les Illes per l'autorització de noves prospeccions petroleres per part del govern espanyol i sentirem l'opinió de tots els grups parlamentaris. Mercè Jou, diputada de CiU, ens ensenya la residència d'avis Fundació Privada Santa Oliva d'Olesa de Montserrat. I, finalment, a l'espai "Qui sóc", coneixerem al diputat de Ciutadans José María Espejo-Saavedra.

 • Parlament - 01/03/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 01/03/2014

  El debat sobre les eleccions plebiscitàries en la sessió de control, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca el de
  bat sobre la possible convocatòria d'eleccions plebiscitàries, en el cas que la consulta no es pogués celebrar al novembre, en la sessió de control al govern i al president de la Generalitat. Artur Mas assegura que no ho farà sense el suport dels partits favorables a la consulta. També parlem dels dos recursos d'inconstitucionalitat que presentarà el Parlament contra la llei estatal d'unitat de mercat i contra la llei d'educació del ministre Wert, amb el suport de tots els grups parlamentaris excepte el PP i C's.
  D'altra banda, entrevistem Toni Comín, exdiputat socialista i novetat en la segona reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. A l'espai "Qui sóc" d'aquesta setmana coneixerem el diputat sabadallenc d'ICV-EUiA Joan Mena.

  El debat sobre les eleccions plebiscitàries en la sessió de control, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca el debat sobre la possible convocatòria d'eleccions plebiscitàries, en el cas que la consulta no es pogués celebrar al novembre, en la sessió de control al govern i al president de la Generalitat. Artur Mas assegura que no ho farà sense el suport dels partits favorables a la consulta. També parlem dels dos recursos d'inconstitucionalitat que presentarà el Parlament contra la llei estatal d'unitat de mercat i contra la llei d'educació del ministre Wert, amb el suport de tots els grups parlamentaris excepte el PP i C's. D'altra banda, entrevistem Toni Comín, exdiputat socialista i novetat en la segona reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. A l'espai "Qui sóc" d'aquesta setmana coneixerem el diputat sabadallenc d'ICV-EUiA Joan Mena.

Anar al contingut