• Parlament - 22/11/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 22/11/2014

  Tensions post 9-N, a "Parlament"

  Aquesta setmana, al programa "Parlament" es destaca l'acció del fiscal general de l'Estat, q
  ue ha imposat el seu criteri de querellar-se contra el president Mas, Joana Ortega i Irene Rigau. A més, Jordi Pujol ha estat cridat a tornar a comparèixer davant la comissió d'investigació creada a partir de la seva autoinculpació. Per altra banda, el síndic de greuges i la majoria de grups, excepte el PPC, s'han mostrat contraris a la impugnació del decret que evitaria talls d'energia als més vulnerables durant l'hivern. El diputat de C's Matías Alonso remarca la importància de la transparència dins la política i la d'eradicar els casos de corrupció. La barcelonina del barri de Sant Andreu Anna Figueres, del grup CiU, parla sobre el dret del poble a expressar-se. Finalment, el diputat del PSC Cristòfol Gimeno ens acosta al grup de teatre Elenc la Roda, de Castellgalí.

  Tensions post 9-N, a "Parlament" Aquesta setmana, al programa "Parlament" es destaca l'acció del fiscal general de l'Estat, que ha imposat el seu criteri de querellar-se contra el president Mas, Joana Ortega i Irene Rigau. A més, Jordi Pujol ha estat cridat a tornar a comparèixer davant la comissió d'investigació creada a partir de la seva autoinculpació. Per altra banda, el síndic de greuges i la majoria de grups, excepte el PPC, s'han mostrat contraris a la impugnació del decret que evitaria talls d'energia als més vulnerables durant l'hivern. El diputat de C's Matías Alonso remarca la importància de la transparència dins la política i la d'eradicar els casos de corrupció. La barcelonina del barri de Sant Andreu Anna Figueres, del grup CiU, parla sobre el dret del poble a expressar-se. Finalment, el diputat del PSC Cristòfol Gimeno ens acosta al grup de teatre Elenc la Roda, de Castellgalí.

 • Parlament - 15/11/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 15/11/2014

  Les reaccions als resultats del 9-N, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa Parlament s'endinsa en el procés participatiu que tanca u
  na etapa i n'enceta una nova. Per altra banda, es troba la postura del Govern central destacant la compareixença del president Mariano Rajoy que rebutja pactar un referèndum i, a més, es nega a cap tipus de diàleg, sobretot si suposa parlar del dret d'autodeterminació. La Fiscalia també reacciona i manté una postura contrària al govern català. Artur Mas inicia una roda de contactes polítics i socials per determinar quin serà el full de ruta del procés a partir d'ara. El diputat del grup d'ERC, Pere Aragonés, parla de com es regularia el finançament si existís una futura Constitució catalana. A més, ens apropem al diputat Cristòfol Gimeno, del grup PSC. Finalment, Sergio García del grup PPC ens acosta a la Unió Esportiva de Viladecans per parlar-nos de la seva funció social amb els joves.

  Les reaccions als resultats del 9-N, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa Parlament s'endinsa en el procés participatiu que tanca una etapa i n'enceta una nova. Per altra banda, es troba la postura del Govern central destacant la compareixença del president Mariano Rajoy que rebutja pactar un referèndum i, a més, es nega a cap tipus de diàleg, sobretot si suposa parlar del dret d'autodeterminació. La Fiscalia també reacciona i manté una postura contrària al govern català. Artur Mas inicia una roda de contactes polítics i socials per determinar quin serà el full de ruta del procés a partir d'ara. El diputat del grup d'ERC, Pere Aragonés, parla de com es regularia el finançament si existís una futura Constitució catalana. A més, ens apropem al diputat Cristòfol Gimeno, del grup PSC. Finalment, Sergio García del grup PPC ens acosta a la Unió Esportiva de Viladecans per parlar-nos de la seva funció social amb els joves.

 • Parlament - 08/11/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 08/11/2014

  El procés pel dret a decidir, a "Parlament"

  Aquesta setmana, al programa "Parlament" es parla del nou 9-N, que culmina amb un
  procés que s'articularà al voltant del dret a decidir. La nova etapa començarà la setmana que ve. A més, es tracta l'augment de l'ús social del català entre els joves i infants, que ha aconseguit capgirar la tendència negativa característica d'aquests últims anys. Per altra banda, es destaca la constitució de la comissió que ha d'investigar l'"afer Pujol" i els altres casos de frau fiscal i corrupció dins la política catalana. La diputada Meritxell Borràs, del grup de CiU, aclareix quina és la millor manera de poder recuperar la confiança dels ciutadans en els dirigents polítics. També ens acosta al diputat del grup de CiU Joan Recasens, que té més de trenta anys d'experiència en l'àmbit polític. Finalment, el diputat d'ERC Josep Cosconera ens acosta a Guissona, on una entitat social fomenta l'esport com a eina d'integració social.

  El procés pel dret a decidir, a "Parlament" Aquesta setmana, al programa "Parlament" es parla del nou 9-N, que culmina amb un procés que s'articularà al voltant del dret a decidir. La nova etapa començarà la setmana que ve. A més, es tracta l'augment de l'ús social del català entre els joves i infants, que ha aconseguit capgirar la tendència negativa característica d'aquests últims anys. Per altra banda, es destaca la constitució de la comissió que ha d'investigar l'"afer Pujol" i els altres casos de frau fiscal i corrupció dins la política catalana. La diputada Meritxell Borràs, del grup de CiU, aclareix quina és la millor manera de poder recuperar la confiança dels ciutadans en els dirigents polítics. També ens acosta al diputat del grup de CiU Joan Recasens, que té més de trenta anys d'experiència en l'àmbit polític. Finalment, el diputat d'ERC Josep Cosconera ens acosta a Guissona, on una entitat social fomenta l'esport com a eina d'integració social.

 • Parlament - 01/11/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 01/11/2014

  Setmana de tensions polítiques, a "Parlament"

  El programa "Parlament" parla aquesta setmana de la sessió de control del govern en què Art
  ur Mas afirma que presentarà els pressupostos per l'any que ve. A més, el president denuncia que el govern espanyol està penalitzant, fins i tot, les declaracions d'intencions polítiques. D'altra banda, el govern de Rajoy confirma la impugnació del nou 9-N basant-se en la pregunta, però el bloc sobiranista català manté tots els preparatius. El programa també s'apropa a Fernando Sánchez Costa, del Grup del PP. I Mercè Jou, del Grup d'Unió, parla sobre la situació que viuen els dos partits que integren el Grup Parlamentari de CiU. Finalment, el diputat d'ICV-EUiA Joan Mena ens acosta al Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), ubicat al barri de Gràcia, per donar a conèixer la tasca social que fa aquesta entitat.

  Setmana de tensions polítiques, a "Parlament" El programa "Parlament" parla aquesta setmana de la sessió de control del govern en què Artur Mas afirma que presentarà els pressupostos per l'any que ve. A més, el president denuncia que el govern espanyol està penalitzant, fins i tot, les declaracions d'intencions polítiques. D'altra banda, el govern de Rajoy confirma la impugnació del nou 9-N basant-se en la pregunta, però el bloc sobiranista català manté tots els preparatius. El programa també s'apropa a Fernando Sánchez Costa, del Grup del PP. I Mercè Jou, del Grup d'Unió, parla sobre la situació que viuen els dos partits que integren el Grup Parlamentari de CiU. Finalment, el diputat d'ICV-EUiA Joan Mena ens acosta al Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), ubicat al barri de Gràcia, per donar a conèixer la tasca social que fa aquesta entitat.

 • Parlament - 25/10/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 25/10/2014

  Urnes i paperetes, el camí cap a la consulta del 9-N, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" parla de la situació que viu
  en els diferents grups polítics respecte a la consulta. A més, els grups han tractat d'aparcar les seves diferències per garantir el que el govern promet: urnes i paperetes a la pràctica totalitat de municipis catalans. Per altra banda, el ministre Cristóbal Montoro continua defensant els pressupostos estatals, criticats per tots els grups d'oposició, sobretot pels portaveus catalans. "El teu Parlament" és una nova aplicació telefònica que permetrà fer un monitoratge parlamentari i que ha estat promogut per quatre joves catalans. A més, la diputada de CiU Ramona Barrufet i Santacana respon sobre la Llei d'Educació i sobre la possible inspecció a les escoles que no la compleixin. El programa també s'acostarà a Josep Cosconera, del grup ERC. Finalment, la diputada de C's Carme Pérez mostra el seu compromís amb la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia a l'Hospital de Sant Pau.

  Urnes i paperetes, el camí cap a la consulta del 9-N, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" parla de la situació que viuen els diferents grups polítics respecte a la consulta. A més, els grups han tractat d'aparcar les seves diferències per garantir el que el govern promet: urnes i paperetes a la pràctica totalitat de municipis catalans. Per altra banda, el ministre Cristóbal Montoro continua defensant els pressupostos estatals, criticats per tots els grups d'oposició, sobretot pels portaveus catalans. "El teu Parlament" és una nova aplicació telefònica que permetrà fer un monitoratge parlamentari i que ha estat promogut per quatre joves catalans. A més, la diputada de CiU Ramona Barrufet i Santacana respon sobre la Llei d'Educació i sobre la possible inspecció a les escoles que no la compleixin. El programa també s'acostarà a Josep Cosconera, del grup ERC. Finalment, la diputada de C's Carme Pérez mostra el seu compromís amb la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia a l'Hospital de Sant Pau.

 • Parlament - 18/10/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 18/10/2014

  La nova alternativa a la consulta del 9-N, a "Parlament"

  Aquesta setmana el programa "Parlament" tracta l'anunci del president Artur Mas
  d'una nova alternativa a la consulta convocada per al 9 de novembre. La postura del grups partidaris a la consulta s'esquerda i queda visualitzat a la sessió de control. Les eleccions plebiscitàries es converteixen en l'única solució definitiva del procés. A més, la diputada de C's Carina Mejías respon sobre el controvertit tema de la consulta. Per altra banda, l'apartat "Qui sóc" tracta sobre David Companyon, del grup ICV-EUiA. Finalment, Marina Geli, del grup PSC, parla de Miquel Iceta, del seu encaix al partit i, sobretot, del seu suport al dret a decidir.

  La nova alternativa a la consulta del 9-N, a "Parlament" Aquesta setmana el programa "Parlament" tracta l'anunci del president Artur Mas d'una nova alternativa a la consulta convocada per al 9 de novembre. La postura del grups partidaris a la consulta s'esquerda i queda visualitzat a la sessió de control. Les eleccions plebiscitàries es converteixen en l'única solució definitiva del procés. A més, la diputada de C's Carina Mejías respon sobre el controvertit tema de la consulta. Per altra banda, l'apartat "Qui sóc" tracta sobre David Companyon, del grup ICV-EUiA. Finalment, Marina Geli, del grup PSC, parla de Miquel Iceta, del seu encaix al partit i, sobretot, del seu suport al dret a decidir.

 • Parlament - 11/10/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 11/10/2014

  Les novetats polítiques de la setmana, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" repassa tota l'activitat política, dins i f
  ora del Parlament, al voltant de la consulta del 9-N. També parlem del controvertit tema de l'Ebola, tractat en la compareixença del conseller Boi Ruíz, i on el Dr. Antoni Trilla, responsable d'epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, ha manifestat que l'hospital actuarà com a centre de referència per a qualsevol cas que aparegui a Catalunya. D'altra banda, també aprofundirem en el dictamen de la futura llei que regula i blinda la projecció exterior de la Generalitat. A més, l'apartat "Qui Sóc", ens apropa a la diputada de Convergència i Unió, Maria Dolors Rovirola. Finalment, parlarem de la nova Llei de l'Aran, una proposta ambiciosa que pretén defensar la identitat de la llengua i la cultura aranesa.

  Les novetats polítiques de la setmana, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" repassa tota l'activitat política, dins i fora del Parlament, al voltant de la consulta del 9-N. També parlem del controvertit tema de l'Ebola, tractat en la compareixença del conseller Boi Ruíz, i on el Dr. Antoni Trilla, responsable d'epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, ha manifestat que l'hospital actuarà com a centre de referència per a qualsevol cas que aparegui a Catalunya. D'altra banda, també aprofundirem en el dictamen de la futura llei que regula i blinda la projecció exterior de la Generalitat. A més, l'apartat "Qui Sóc", ens apropa a la diputada de Convergència i Unió, Maria Dolors Rovirola. Finalment, parlarem de la nova Llei de l'Aran, una proposta ambiciosa que pretén defensar la identitat de la llengua i la cultura aranesa.

 • Parlament - 04/10/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 04/10/2014

  La convocatòria i posterior suspensió de la consulta, a "Parlament"


  Aquesta setmana, el programa "Parlament" gira al voltant de la
  convocatòria de la consulta del 9-N i la posterior suspensió cautelar per part del Tribunal Constitucional. Repassem totes les reaccions que ha generat, dins i fora del Parlament, on aquests dies, a més, hi ha hagut sessió de control al govern i al president. També parlem de la llei contra l'homofòbia, pionera a tot l'estat, i de la decisió de crear una comissió d'investigació pel "cas Pujol". Finalment, a l'espai "Qui sóc" coneixerem la diputada d'ICV-EUiA Laura Massana.

  La convocatòria i posterior suspensió de la consulta, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" gira al voltant de la convocatòria de la consulta del 9-N i la posterior suspensió cautelar per part del Tribunal Constitucional. Repassem totes les reaccions que ha generat, dins i fora del Parlament, on aquests dies, a més, hi ha hagut sessió de control al govern i al president. També parlem de la llei contra l'homofòbia, pionera a tot l'estat, i de la decisió de crear una comissió d'investigació pel "cas Pujol". Finalment, a l'espai "Qui sóc" coneixerem la diputada d'ICV-EUiA Laura Massana.

 • Parlament - 27/09/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 27/09/2014

  La declaració de Jordi Pujol, a "Parlament"

  La presència de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol per explicar els aspectes de l
  a seva declaració del mes de juliol, quan va reconèixer haver mantingut unes quantitats de diners de la seva família a comptes estrangers sense declarar, ocupa la primera part del programa "Parlament" d'aquesta setmana. Tots els grups van intervenir per comentar i criticar aquest comportament en una persona que va ser president de la Generalitat durant 23 anys.

  El programa "Parlament" també explica els darrers moviments polítics, jurídics i tàctics d'aquests dies en relació al procés sobiranista i la convocatòria de la consulta pel dia 9 de novembre, amb el posicionament de la gran majoria d'ajuntaments catalans, i de les quatre Diputacions, a favor de la consulta i del procés.

  El reportatge social d'aquesta setmana el protagonitza la diputada de Convergència i Unió Begonya Montalban, que ens mostra una entitat de la seva comarca, el Baix Empordà.

  La declaració de Jordi Pujol, a "Parlament" La presència de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol per explicar els aspectes de la seva declaració del mes de juliol, quan va reconèixer haver mantingut unes quantitats de diners de la seva família a comptes estrangers sense declarar, ocupa la primera part del programa "Parlament" d'aquesta setmana. Tots els grups van intervenir per comentar i criticar aquest comportament en una persona que va ser president de la Generalitat durant 23 anys. El programa "Parlament" també explica els darrers moviments polítics, jurídics i tàctics d'aquests dies en relació al procés sobiranista i la convocatòria de la consulta pel dia 9 de novembre, amb el posicionament de la gran majoria d'ajuntaments catalans, i de les quatre Diputacions, a favor de la consulta i del procés. El reportatge social d'aquesta setmana el protagonitza la diputada de Convergència i Unió Begonya Montalban, que ens mostra una entitat de la seva comarca, el Baix Empordà.

 • Parlament - 20/09/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 20/09/2014

  Consultes i política general, a "Parlament"

  L'aprovació de la llei catalana de consultes centra bona part del programa Parlament d'aqu
  esta setmana. Un fet fonamental per continuar endavant amb el procés sobiranista i efectuar la consulta, a l'empara de la legalitat, el nou de novembre. El PSC es va afegir a l'hora de votar-hi a favor als grups que impulsen la consulta.
  Aquesta setmana també s'ha celebrat el Debat de Política General, que tradicionalment obre el curs polític cada any després de la pausa de l'estiu. Aquesta vegada hi havia diversos aspectes que feien especialment interessant aquest debat. El més important va ser la proposta de resolució avalada per CiU, Esquerra, Iniciativa i la CUP per blindar la data del 9 de novembre i la celebració de la consulta. A la votació favorable, s'hi van afegir el socialista Joan Ignasi Elena, que ha abandonat el grup aquesta setmana, i les encara diputades socialistes Marina Geli i Núria Ventura.
  El debat va permetre veure com els grups implicats en la consulta s'esforcen a preservar la unitat d'acció, davant la ferma oposició de Ciutadans i del Partit Popular. Cal destacar també que Miquel Iceta es va estrenar com a líder i portaveu del grup Socialista.

  Consultes i política general, a "Parlament" L'aprovació de la llei catalana de consultes centra bona part del programa Parlament d'aquesta setmana. Un fet fonamental per continuar endavant amb el procés sobiranista i efectuar la consulta, a l'empara de la legalitat, el nou de novembre. El PSC es va afegir a l'hora de votar-hi a favor als grups que impulsen la consulta. Aquesta setmana també s'ha celebrat el Debat de Política General, que tradicionalment obre el curs polític cada any després de la pausa de l'estiu. Aquesta vegada hi havia diversos aspectes que feien especialment interessant aquest debat. El més important va ser la proposta de resolució avalada per CiU, Esquerra, Iniciativa i la CUP per blindar la data del 9 de novembre i la celebració de la consulta. A la votació favorable, s'hi van afegir el socialista Joan Ignasi Elena, que ha abandonat el grup aquesta setmana, i les encara diputades socialistes Marina Geli i Núria Ventura. El debat va permetre veure com els grups implicats en la consulta s'esforcen a preservar la unitat d'acció, davant la ferma oposició de Ciutadans i del Partit Popular. Cal destacar també que Miquel Iceta es va estrenar com a líder i portaveu del grup Socialista.

 • Parlament - 13/09/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 13/09/2014

  La Diada, en el primer "Parlament" de la temporada

  Després de l'aturada estiuenca, aquest cap de setmana torna el programa "P
  arlament". Aquesta temporada es continua emetent per TV3 els dissabtes, a dos quarts de deu del matí, i la reemissió, els diumenges, als voltants de mitjanit. En aquesta primera cita, el programa se centra en els diversos actes que s'han fet al voltant de la Diada Nacional de Catalunya.
  L'èxit de mobilització que ha aconseguit la Via Catalana d'enguany ocuparà gran part del programa, però també es farà ressò de tota l'activitat institucional amb motiu de l'Onze de Setembre, així com de l'entrega de la Medalla d'Or del Parlament, aquest any per al tenor Josep Carreras. I també es repassaran alguns dels fets que han marcat l'activitat política durant l'estiu, des de l'evolució del procés sobiranista fins a la sacsejada que ha provocat el "cas Pujol".

  La Diada, en el primer "Parlament" de la temporada Després de l'aturada estiuenca, aquest cap de setmana torna el programa "Parlament". Aquesta temporada es continua emetent per TV3 els dissabtes, a dos quarts de deu del matí, i la reemissió, els diumenges, als voltants de mitjanit. En aquesta primera cita, el programa se centra en els diversos actes que s'han fet al voltant de la Diada Nacional de Catalunya. L'èxit de mobilització que ha aconseguit la Via Catalana d'enguany ocuparà gran part del programa, però també es farà ressò de tota l'activitat institucional amb motiu de l'Onze de Setembre, així com de l'entrega de la Medalla d'Or del Parlament, aquest any per al tenor Josep Carreras. I també es repassaran alguns dels fets que han marcat l'activitat política durant l'estiu, des de l'evolució del procés sobiranista fins a la sacsejada que ha provocat el "cas Pujol".

 • Parlament - 26/07/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 26/07/2014

  Últim ple i balanç del curs polític, a "Parlament"

  La presidenta Núria de Gispert i els set portaveus dels grups parlamentaris fan un ba
  lanç del període de sessions en el programa "Parlament" d'aquesta setmana. Pràcticament totes les opinions destaquen que el procés sobiranista ha marcat en els últims mesos d'activitat parlamentària.

  Aquest últim ple abans de vacances s'ha vist condicionat per la pròxima reunió entre els presidents Mas i Rajoy. Entre les intencions de Mas, detallades en la sessió de control, destaca demanar al govern espanyol que compleixi els acords i que respecti la legalitat. També cal esmentar la intervenció de Miquel Iceta, nou líder socialista, en el que sembla l'inici d'una nova etapa en la relació entre el PSC i el govern.

  El programa "Parlament" comença l'habitual pausa d'estiu, per l'absència d'activitat legislativa, i tornarà a la graella de Televisió de Catalunya el primer cap de setmana després de la Diada Nacional de l'Onze de Setembre.

  Últim ple i balanç del curs polític, a "Parlament" La presidenta Núria de Gispert i els set portaveus dels grups parlamentaris fan un balanç del període de sessions en el programa "Parlament" d'aquesta setmana. Pràcticament totes les opinions destaquen que el procés sobiranista ha marcat en els últims mesos d'activitat parlamentària. Aquest últim ple abans de vacances s'ha vist condicionat per la pròxima reunió entre els presidents Mas i Rajoy. Entre les intencions de Mas, detallades en la sessió de control, destaca demanar al govern espanyol que compleixi els acords i que respecti la legalitat. També cal esmentar la intervenció de Miquel Iceta, nou líder socialista, en el que sembla l'inici d'una nova etapa en la relació entre el PSC i el govern. El programa "Parlament" comença l'habitual pausa d'estiu, per l'absència d'activitat legislativa, i tornarà a la graella de Televisió de Catalunya el primer cap de setmana després de la Diada Nacional de l'Onze de Setembre.

 • Parlament - 19/07/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 19/07/2014

  El comiat d'Oriol Pujol, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca l'adéu definitiu d'Oriol Pujol com a secretari ge
  neral de CDC i també com a diputat de Convergència i Unió. Entre els motius de Pujol, no perjudicar el partit ni el procés sobiranista a causa de la seva imputació pel cas de les ITV. També parlem del penúltim tràmit de la llei de consultes, una llei que permetrà fer consultes no vinculants sense el permís de l'Estat, i que es votarà en el ple el setembre. A més, parlarem del canvi de lideratge al PSC, i de la qüestionada reforma fiscal que vol aplicar el govern espanyol, que només té el suport del Grup Popular. D'altra banda, l'espai "Qui sóc" servirà aquesta setmana per conèixer una mica millor la jove diputada de C's Inés Arrimadas.

  El comiat d'Oriol Pujol, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca l'adéu definitiu d'Oriol Pujol com a secretari general de CDC i també com a diputat de Convergència i Unió. Entre els motius de Pujol, no perjudicar el partit ni el procés sobiranista a causa de la seva imputació pel cas de les ITV. També parlem del penúltim tràmit de la llei de consultes, una llei que permetrà fer consultes no vinculants sense el permís de l'Estat, i que es votarà en el ple el setembre. A més, parlarem del canvi de lideratge al PSC, i de la qüestionada reforma fiscal que vol aplicar el govern espanyol, que només té el suport del Grup Popular. D'altra banda, l'espai "Qui sóc" servirà aquesta setmana per conèixer una mica millor la jove diputada de C's Inés Arrimadas.

 • Parlament - 12/07/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 12/07/2014

  Les reaccions a la sentència pel setge dels indignats, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca la polèmica per la
  sentència absolutòria dels 19 processats pel setge al Parlament del 2011, a la qual la mesa del Parlament, el govern i la fiscalia han decidit presentar recurs. També parlem del ple monogràfic sobre agricultura i de la sessió de control al govern i al president de la Generalitat, en què destaca el debat entre Alícia Sánchez-Camacho i Artur Mas sobre una hipotètica reunió amb Mariano Rajoy, amb el rerefons de la consulta, i la queixa de l'oposició per la reducció de places hospitalàries a l'estiu. D'altra banda, a l'espai "Qui sóc" coneixerem millor la diputada lleidatana del PPC Dolors López. I, finalment, el diputat de Convergència i Unió Xavier Cima ens porta a visitar el monestir de Santa Maria de Ripoll, que forma part del projecte Terra de Comtes i Abats, un projecte que ha creat uns paquets turístics a escala comarcal.

  Les reaccions a la sentència pel setge dels indignats, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca la polèmica per la sentència absolutòria dels 19 processats pel setge al Parlament del 2011, a la qual la mesa del Parlament, el govern i la fiscalia han decidit presentar recurs. També parlem del ple monogràfic sobre agricultura i de la sessió de control al govern i al president de la Generalitat, en què destaca el debat entre Alícia Sánchez-Camacho i Artur Mas sobre una hipotètica reunió amb Mariano Rajoy, amb el rerefons de la consulta, i la queixa de l'oposició per la reducció de places hospitalàries a l'estiu. D'altra banda, a l'espai "Qui sóc" coneixerem millor la diputada lleidatana del PPC Dolors López. I, finalment, el diputat de Convergència i Unió Xavier Cima ens porta a visitar el monestir de Santa Maria de Ripoll, que forma part del projecte Terra de Comtes i Abats, un projecte que ha creat uns paquets turístics a escala comarcal.

 • Parlament - 05/07/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 05/07/2014

  La revisió del sistema autonòmic de finançament, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca el rebuig pol
  ític que hi ha hagut a l'anunci del Ministeri d'Hisenda en el sentit que no recull la revisió del finançament autonòmic, tot i ser preceptiu. També parlem de l'informe que ha presentat Carles Viver i Pi-Sunyer, que assegura la presència de Catalunya a Europa després d'un període de transició. A més, parlarem dels grups que s'oposen al "fracking" al territori català, i veurem la mobilització que hi ha en l'àmbit de l'ensenyament davant la nova legislació estatal que amenaça la immersió. Aquesta setmana, a l'espai "Qui sóc", coneixerem la jove diputada d'ERC Agnès Russiñol. I, finalment, el diputat del grup ICV-EUiA Marc Vidal ens porta a visitar l'Associació de Desocupats Actius de la Garrotxa.

  La revisió del sistema autonòmic de finançament, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca el rebuig polític que hi ha hagut a l'anunci del Ministeri d'Hisenda en el sentit que no recull la revisió del finançament autonòmic, tot i ser preceptiu. També parlem de l'informe que ha presentat Carles Viver i Pi-Sunyer, que assegura la presència de Catalunya a Europa després d'un període de transició. A més, parlarem dels grups que s'oposen al "fracking" al territori català, i veurem la mobilització que hi ha en l'àmbit de l'ensenyament davant la nova legislació estatal que amenaça la immersió. Aquesta setmana, a l'espai "Qui sóc", coneixerem la jove diputada d'ERC Agnès Russiñol. I, finalment, el diputat del grup ICV-EUiA Marc Vidal ens porta a visitar l'Associació de Desocupats Actius de la Garrotxa.

Anar al contingut