• Parlament - 21/03/2015
  Veure vídeo

  Parlament - 21/03/2015

  La sessió de control, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" se centra en l'actualitat política de la cambra. Els diputat
  s del Grup Mixt, durant la sessió de control al president, van abandonar l'hemicicle com a mostra de protesta per la sentència sobre el setge al Parlament. Després d'això, la sessió de control va centrar-se en el procés sobiranista com a element destacat. L'entrevista d'aquesta setmana està dedicada a Sara Vilà, diputada d'ICV-EUiA i portaveu del corrent independentista dins el grup parlamentari. Per tancar el programa, el reportatge social ens porta a Valls, on l'alcalde i diputat de CiU, Albert Batet, ens presenta un projecte de col·laboració entre l'Ajuntament i entitats per millorar la condició de persones en risc d'exclusió social.

  La sessió de control, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" se centra en l'actualitat política de la cambra. Els diputats del Grup Mixt, durant la sessió de control al president, van abandonar l'hemicicle com a mostra de protesta per la sentència sobre el setge al Parlament. Després d'això, la sessió de control va centrar-se en el procés sobiranista com a element destacat. L'entrevista d'aquesta setmana està dedicada a Sara Vilà, diputada d'ICV-EUiA i portaveu del corrent independentista dins el grup parlamentari. Per tancar el programa, el reportatge social ens porta a Valls, on l'alcalde i diputat de CiU, Albert Batet, ens presenta un projecte de col·laboració entre l'Ajuntament i entitats per millorar la condició de persones en risc d'exclusió social.

 • Parlament - 14/03/2015
  Veure vídeo

  Parlament - 14/03/2015

  CiU i ERC comencen a marcar el full de ruta, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca l'acord entre CiU i ERC. Els
  dos grups parlamentaris han pactat el nomenament de tres experts d'ERC per assessorar el govern en àmbits com la transparència, la hisenda i la seguretat social i les infraestructures estratègiques. Aquesta setmana també han acabat les compareixences de la família Pujol-Ferrusola davant la comissió d'investigació sobre el frau i l'evasió fiscal. D'altra banda, l'espai "Qui sóc" ens permet conèixer Matías Alonso, diputat del grup parlamentari de C's. Per tancar el programa, el reportatge social ens porta a Reus, on l'alcalde i diputat de CiU, Carles Pellicer, ens presenta una perruqueria diferent

  CiU i ERC comencen a marcar el full de ruta, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca l'acord entre CiU i ERC. Els dos grups parlamentaris han pactat el nomenament de tres experts d'ERC per assessorar el govern en àmbits com la transparència, la hisenda i la seguretat social i les infraestructures estratègiques. Aquesta setmana també han acabat les compareixences de la família Pujol-Ferrusola davant la comissió d'investigació sobre el frau i l'evasió fiscal. D'altra banda, l'espai "Qui sóc" ens permet conèixer Matías Alonso, diputat del grup parlamentari de C's. Per tancar el programa, el reportatge social ens porta a Reus, on l'alcalde i diputat de CiU, Carles Pellicer, ens presenta una perruqueria diferent

 • Parlament - 07/03/2015
  Veure vídeo

  Parlament - 07/03/2015

  El pressupostos aprovats per CiU i ERC, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca la sessió de control al president
  i al govern, en què Artur Mas va rebre crítiques de tots els grups parlamentaris excepte d'ERC. El programa també es fa ressò del debat dels pressupostos de la Generalitat, aprovats amb la majoria d'ERC i CiU. També s'hi inclou la compareixença d'Oriol Pujol Ferrusola, exsecretari general de CDC, davant la comissió d'investigació sobre el frau fiscal, juntament amb dos fills més del matrimoni Pujol-Ferrusola. L'entrevista del programa està dedicada a Rocío Martínez-Sampere, diputada crítica dins del PSC, que explicarà el seu punt de vista sobre la situació política actual i sobre el seu grup parlamentari. Finalment, en el reportatge social de la setmana, Albert Batalla, diputat de CiU, ens presenta un club de bàsquet de la seva ciutat, la Seu d'Urgell.

  El pressupostos aprovats per CiU i ERC, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca la sessió de control al president i al govern, en què Artur Mas va rebre crítiques de tots els grups parlamentaris excepte d'ERC. El programa també es fa ressò del debat dels pressupostos de la Generalitat, aprovats amb la majoria d'ERC i CiU. També s'hi inclou la compareixença d'Oriol Pujol Ferrusola, exsecretari general de CDC, davant la comissió d'investigació sobre el frau fiscal, juntament amb dos fills més del matrimoni Pujol-Ferrusola. L'entrevista del programa està dedicada a Rocío Martínez-Sampere, diputada crítica dins del PSC, que explicarà el seu punt de vista sobre la situació política actual i sobre el seu grup parlamentari. Finalment, en el reportatge social de la setmana, Albert Batalla, diputat de CiU, ens presenta un club de bàsquet de la seva ciutat, la Seu d'Urgell.

 • Parlament - 28/02/2015
  Veure vídeo

  Parlament - 28/02/2015

  Oriol Junqueras i el jutge Santi Vidal, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca el reportatge social, en què el lí
  der d'ERC, Oriol Junqueras, ens presenta una entitat de Sant Vicenç dels Horts, localitat de la qual és alcalde. També inclou una entrevista amb el jutge Santi Vidal, suspès tres anys de la carrera judicial per haver elaborat un projecte de Constitució per a una possible Catalunya independent. Pel que fa a l'actualitat política de Catalunya, el programa se centra en la compareixença de la família Pujol davant la comissió d'investigació sobre el frau i l'evasió fiscal. Així mateix, també es fa ressò del debat de política general al Congrés dels Diputats. D'altra banda, l'espai "Qui sóc" està dedicat a Pere Regull, diputat del grup parlamentari de CiU.

  Oriol Junqueras i el jutge Santi Vidal, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca el reportatge social, en què el líder d'ERC, Oriol Junqueras, ens presenta una entitat de Sant Vicenç dels Horts, localitat de la qual és alcalde. També inclou una entrevista amb el jutge Santi Vidal, suspès tres anys de la carrera judicial per haver elaborat un projecte de Constitució per a una possible Catalunya independent. Pel que fa a l'actualitat política de Catalunya, el programa se centra en la compareixença de la família Pujol davant la comissió d'investigació sobre el frau i l'evasió fiscal. Així mateix, també es fa ressò del debat de política general al Congrés dels Diputats. D'altra banda, l'espai "Qui sóc" està dedicat a Pere Regull, diputat del grup parlamentari de CiU.

 • Parlament - 21/02/2015
  Veure vídeo

  Parlament - 21/02/2015

  L'acostament entre Mas i Junqueras, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" se centra en la sessió de control al president
  de la Generalitat. Es destaca l'acostament entre Artur Mas i Oriol Junqueras, així com les reticències que hi ha entre Alícia Sánchez-Camacho i el mateix president. A més, Albert Rivera i Joan Herrera recorden al president la compareixença davant la comissió contra el frau fiscal. D'altra banda, Núria Ventura, diputada del grup del PSC, explica quina és la seva situació actual respecte al seu grup parlamentari i quines són les seves perspectives de futur. L'espai "Qui sóc" està dedicat a Joan Milián, diputat valencià del grup PPC. El programa tanca amb una entrevista a Albert Rivera, diputat i president de Ciutadans, que explica la projecció del partit al conjunt de l'estat.

  L'acostament entre Mas i Junqueras, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" se centra en la sessió de control al president de la Generalitat. Es destaca l'acostament entre Artur Mas i Oriol Junqueras, així com les reticències que hi ha entre Alícia Sánchez-Camacho i el mateix president. A més, Albert Rivera i Joan Herrera recorden al president la compareixença davant la comissió contra el frau fiscal. D'altra banda, Núria Ventura, diputada del grup del PSC, explica quina és la seva situació actual respecte al seu grup parlamentari i quines són les seves perspectives de futur. L'espai "Qui sóc" està dedicat a Joan Milián, diputat valencià del grup PPC. El programa tanca amb una entrevista a Albert Rivera, diputat i president de Ciutadans, que explica la projecció del partit al conjunt de l'estat.

 • Parlament - 14/02/2015
  Veure vídeo

  Parlament - 14/02/2015

  La compareixença del president, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa 'Parlament' destaca la compareixença d'Artur Mas davant la com
  issió d'investigació contra el frau fiscal en què el president va voler desvincular-se del "cas Pujol" i dels possibles casos de corrupció al seu partit. És el primer cop que un president se sotmet a aquest tipus de control parlamentari. Tot seguit, el programa es fa ressò de les discrepàncies sorgides entre CDC i UDC arran de la votació de la llei contra el terrorisme jihadista al Congrés dels Diputats, en què la federació de partits no va votar de manera unitària. El programa també tracta sobre la modificació de la Llei de l'Esport de Catalunya i segueix el debat a la comissió d'igualtat per la mínima presència de dones en els consells d'administració de les empreses. L'espai "Qui sóc" està dedicat a Ferran Falcó, diputat del grup CiU. Finalment, el programa tanca amb una entrevista a Joan Iglesias, màxim impulsor per la creació d'un nou model d'Administració Tributària de Catalunya.

  La compareixença del president, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa 'Parlament' destaca la compareixença d'Artur Mas davant la comissió d'investigació contra el frau fiscal en què el president va voler desvincular-se del "cas Pujol" i dels possibles casos de corrupció al seu partit. És el primer cop que un president se sotmet a aquest tipus de control parlamentari. Tot seguit, el programa es fa ressò de les discrepàncies sorgides entre CDC i UDC arran de la votació de la llei contra el terrorisme jihadista al Congrés dels Diputats, en què la federació de partits no va votar de manera unitària. El programa també tracta sobre la modificació de la Llei de l'Esport de Catalunya i segueix el debat a la comissió d'igualtat per la mínima presència de dones en els consells d'administració de les empreses. L'espai "Qui sóc" està dedicat a Ferran Falcó, diputat del grup CiU. Finalment, el programa tanca amb una entrevista a Joan Iglesias, màxim impulsor per la creació d'un nou model d'Administració Tributària de Catalunya.

 • Parlament - 07/02/2015
  Veure vídeo

  Parlament - 07/02/2015

  Pressupostos impugnats, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa 'Parlament' es fa ressò de la impugnació dels pressupostos per part de
  l Partit Popular i les reaccions que això ha comportat en el marc de la sessió de control al govern. També es tracten altres temes del ple relacionats amb el transport sanitari i l'IVA cultural. D'altra banda, s'ha concretat la compareixença d'Artur Mas davant de la comissió contra el frau i la corrupció; serà dilluns que ve. A més, entrevista Marina Geli, que explica els motius pels quals ha abandonat definitivament el grup Socialista per passar a ser diputada no adscrita. I l'espai "Qui sóc", que ens permet conèixer més bé la diputada del grup d'ERC Gemma Calvet.

  Pressupostos impugnats, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa 'Parlament' es fa ressò de la impugnació dels pressupostos per part del Partit Popular i les reaccions que això ha comportat en el marc de la sessió de control al govern. També es tracten altres temes del ple relacionats amb el transport sanitari i l'IVA cultural. D'altra banda, s'ha concretat la compareixença d'Artur Mas davant de la comissió contra el frau i la corrupció; serà dilluns que ve. A més, entrevista Marina Geli, que explica els motius pels quals ha abandonat definitivament el grup Socialista per passar a ser diputada no adscrita. I l'espai "Qui sóc", que ens permet conèixer més bé la diputada del grup d'ERC Gemma Calvet.

 • Parlament - 31/01/2015
  Veure vídeo

  Parlament - 31/01/2015

  Les novetats polítiques de la setmana, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" s'endinsa en l'actualitat política marcada,
  en gran mesura, per diversos casos de presumpta corrupció. Novetats en el "cas ITV", en relació amb Oriol Pujol i les seves possibles mediacions entre un empresari i el president Mas. Aquestes revelacions van fer que ERC es posicionés amb la resta de partits de l'oposició a l'hora de demanar la compareixença del president a la comissió d'investigació sobre frau fiscal i corrupció. A més, parlem dels pressupostos del 2015, que inclouen fons per garantir el benestar social, millorar l'empresa i l'ocupació, dotar les beques menjador i, com a fet destacat, recuperar la paga extra per als funcionaris. Sentirem el diputat d'ERC Lluís Salvadó responent a la pregunta de l'estudiant, aquest cop sobre les mesures econòmiques que s'adoptarien respecte a les exportacions a Espanya si Catalunya esdevingués un estat independent. Per altra banda, a l'espai "Qui sóc", el diputat Antoni Balasch, del grup CiU, ens parla de la seva experiència com a mestre, diputat i alcalde d'Albesa, a la vall de la Noguera Ribagorçana. Per últim, entrevista al diputat d'ICV-EUiA Jaume Bosch, que ens explica els motius de la seva pròxima retirada de la primera línia política i analitza el moment polític.

  Les novetats polítiques de la setmana, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" s'endinsa en l'actualitat política marcada, en gran mesura, per diversos casos de presumpta corrupció. Novetats en el "cas ITV", en relació amb Oriol Pujol i les seves possibles mediacions entre un empresari i el president Mas. Aquestes revelacions van fer que ERC es posicionés amb la resta de partits de l'oposició a l'hora de demanar la compareixença del president a la comissió d'investigació sobre frau fiscal i corrupció. A més, parlem dels pressupostos del 2015, que inclouen fons per garantir el benestar social, millorar l'empresa i l'ocupació, dotar les beques menjador i, com a fet destacat, recuperar la paga extra per als funcionaris. Sentirem el diputat d'ERC Lluís Salvadó responent a la pregunta de l'estudiant, aquest cop sobre les mesures econòmiques que s'adoptarien respecte a les exportacions a Espanya si Catalunya esdevingués un estat independent. Per altra banda, a l'espai "Qui sóc", el diputat Antoni Balasch, del grup CiU, ens parla de la seva experiència com a mestre, diputat i alcalde d'Albesa, a la vall de la Noguera Ribagorçana. Per últim, entrevista al diputat d'ICV-EUiA Jaume Bosch, que ens explica els motius de la seva pròxima retirada de la primera línia política i analitza el moment polític.

 • Parlament - 24/01/2015
  Veure vídeo

  Parlament - 24/01/2015

  Les novetats polítiques de la setmana, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca l'actualitat política i se centra e
  n diversos esdeveniments importants, com la sessió de control al president de la Generalitat, que vol ser un assaig general de la campanya electoral del 27 de setembre. A més, el conseller Boi Ruiz declara que es garantirà l'accés als nous fàrmacs específics per als pacients diagnosticats d'hepatitis. El Parlament va aprovar la llei de règim especial de l'Aran, que reconeix la identitat pròpia del aranesos i millora el seu sistema de finançament. Continua el controvertit tema de la dimissió de Daniel Fernández després d'haver estat imputat pel "cas Mercuri", juntament amb la sortida de Marina Geli i Núria Ventura, que fan perillar la cohesió del PSC. Destaquem, a més, el camí sense obstacles per als pressupostos del 2015 gràcies a la retirada de les esmenes a la totalitat per part del grup d'Esquerra. D'altra banda, es presenta el balanç legislatiu, que és molt favorable, i es destaquen les vint-i-dues lleis aprovades al Parlament. El diputat del Grup Mixt Quin Arrufat ens parla, a través de la pregunta d'un estudiant, sobre les noves forces alternatives d'esquerra i valora les actuacions de Guanyem. Per últim, a l'espai "Qui sóc", la diputada de CiU Marta Pascal ens parla de la seva trajectòria política i ens acosta als atractius de la seva ciutat, Vic.

  Les novetats polítiques de la setmana, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca l'actualitat política i se centra en diversos esdeveniments importants, com la sessió de control al president de la Generalitat, que vol ser un assaig general de la campanya electoral del 27 de setembre. A més, el conseller Boi Ruiz declara que es garantirà l'accés als nous fàrmacs específics per als pacients diagnosticats d'hepatitis. El Parlament va aprovar la llei de règim especial de l'Aran, que reconeix la identitat pròpia del aranesos i millora el seu sistema de finançament. Continua el controvertit tema de la dimissió de Daniel Fernández després d'haver estat imputat pel "cas Mercuri", juntament amb la sortida de Marina Geli i Núria Ventura, que fan perillar la cohesió del PSC. Destaquem, a més, el camí sense obstacles per als pressupostos del 2015 gràcies a la retirada de les esmenes a la totalitat per part del grup d'Esquerra. D'altra banda, es presenta el balanç legislatiu, que és molt favorable, i es destaquen les vint-i-dues lleis aprovades al Parlament. El diputat del Grup Mixt Quin Arrufat ens parla, a través de la pregunta d'un estudiant, sobre les noves forces alternatives d'esquerra i valora les actuacions de Guanyem. Per últim, a l'espai "Qui sóc", la diputada de CiU Marta Pascal ens parla de la seva trajectòria política i ens acosta als atractius de la seva ciutat, Vic.

 • Parlament - 17/01/2015
  Veure vídeo

  Parlament - 17/01/2015

  L'avançament electoral, a "Parlament"


  Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca la compareixença d'Artur Mas, on va establi
  r per al 27 de setembre la data per celebrar les properes eleccions catalanes. A més, el president Mas i el cap de l'oposició, Oriol Junqueras, afirmen que el pacte acordat esdevé la millor opció per continuar fent camí cap a la independència. Un altre tema a destacar va ser la Comissió d'Estudi de la Reforma Horària, on diferents representants del món del comerç segueixen valorant la viabilitat d'aquesta proposta. D'altra banda, es tracta també la importància del suport a la Recerca Biomèdica a Catalunya a través del cas de l'empresa Specific Pig. A l'espai "Qui sóc", coneixem més a fons el diputat José Manuel Villegas, del grup C's. Finalment, la diputada de CiU, Meritxell Borràs, ens porta a Tallers Bellvitge, de l'Hospitalet de Llobregat, on descobrim la tasca d'aquesta entitat envers les persones amb discapacitat.

  L'avançament electoral, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" destaca la compareixença d'Artur Mas, on va establir per al 27 de setembre la data per celebrar les properes eleccions catalanes. A més, el president Mas i el cap de l'oposició, Oriol Junqueras, afirmen que el pacte acordat esdevé la millor opció per continuar fent camí cap a la independència. Un altre tema a destacar va ser la Comissió d'Estudi de la Reforma Horària, on diferents representants del món del comerç segueixen valorant la viabilitat d'aquesta proposta. D'altra banda, es tracta també la importància del suport a la Recerca Biomèdica a Catalunya a través del cas de l'empresa Specific Pig. A l'espai "Qui sóc", coneixem més a fons el diputat José Manuel Villegas, del grup C's. Finalment, la diputada de CiU, Meritxell Borràs, ens porta a Tallers Bellvitge, de l'Hospitalet de Llobregat, on descobrim la tasca d'aquesta entitat envers les persones amb discapacitat.

 • Parlament - 10/01/2015
  Veure vídeo

  Parlament - 10/01/2015

  El camí cap a les eleccions, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" resumeix l'actualitat política, en què destaca la tro
  bada entre el president Artur Mas i el cap de l'oposició, Oriol Junqueras. Ha estat el mateix Mas qui ha anunciat que la setmana que ve farà la proposta definitiva, i ens acostarem, segons Junqueras, a un acord per convocar eleccions de caràcter plebiscitari. A més, repassem el calendari electoral previst per aquest any 2015, amb dates ja fixades i d'altres encara per determinar. D'altra banda, la pregunta de l'estudiant, aquest cop al grup PPC, tracta dels casos de corrupció que han afectat directament aquest partit. A l'espai "Qui sóc", coneixem una diputada novell, Carme Pérez, del grup C's. Finalment, Glòria Renom, diputada del grup CiU, ens porta al menjador social de la comunitat de Sant Egidi, al barri del Raval de Barcelona.

  El camí cap a les eleccions, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" resumeix l'actualitat política, en què destaca la trobada entre el president Artur Mas i el cap de l'oposició, Oriol Junqueras. Ha estat el mateix Mas qui ha anunciat que la setmana que ve farà la proposta definitiva, i ens acostarem, segons Junqueras, a un acord per convocar eleccions de caràcter plebiscitari. A més, repassem el calendari electoral previst per aquest any 2015, amb dates ja fixades i d'altres encara per determinar. D'altra banda, la pregunta de l'estudiant, aquest cop al grup PPC, tracta dels casos de corrupció que han afectat directament aquest partit. A l'espai "Qui sóc", coneixem una diputada novell, Carme Pérez, del grup C's. Finalment, Glòria Renom, diputada del grup CiU, ens porta al menjador social de la comunitat de Sant Egidi, al barri del Raval de Barcelona.

 • Parlament - 20/12/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 20/12/2014

  Futurs reptes per a la política catalana, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" tracta la resposta que el president Mas
  va donar a Oriol Junqueras a la sessió de control, on exposava la seva intenció d'avançar les eleccions només si aquestes són de caràcter plebiscitari. D'altra banda, tractem el controvertit tema dels pressupostos del 2015, presentats pel conseller Mas-Colell, que va crear entre els grups de l'oposició crítiques i rebuig envers el projecte. A més, l'aprovació de la llei de transparència, després d'un procés de més de dos anys, per mirar d'evitar males pràctiques dins la gestió pública i la política i que permetrà un accés molt més ampli a la informació pública. El diputat Ferran Pedret, del grup del PSC, respon a la pregunta de l'estudiant, que li planteja com afronta el seu partit la probable irrupció de noves forces d'esquerres. També comptem amb el diputat del grup ICV-EUiA Jaume Bosch, advocat, exregidor de Sant Feliu de Llobregat i militant històric del PSUC, que ens parlarà dins l'espai "Qui sóc". Finalment, tanquem l'últim programa de l'any amb una entrevista a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, on fa un balanç d'aquest intens període de sessions i valora el moment polític actual.

  Futurs reptes per a la política catalana, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" tracta la resposta que el president Mas va donar a Oriol Junqueras a la sessió de control, on exposava la seva intenció d'avançar les eleccions només si aquestes són de caràcter plebiscitari. D'altra banda, tractem el controvertit tema dels pressupostos del 2015, presentats pel conseller Mas-Colell, que va crear entre els grups de l'oposició crítiques i rebuig envers el projecte. A més, l'aprovació de la llei de transparència, després d'un procés de més de dos anys, per mirar d'evitar males pràctiques dins la gestió pública i la política i que permetrà un accés molt més ampli a la informació pública. El diputat Ferran Pedret, del grup del PSC, respon a la pregunta de l'estudiant, que li planteja com afronta el seu partit la probable irrupció de noves forces d'esquerres. També comptem amb el diputat del grup ICV-EUiA Jaume Bosch, advocat, exregidor de Sant Feliu de Llobregat i militant històric del PSUC, que ens parlarà dins l'espai "Qui sóc". Finalment, tanquem l'últim programa de l'any amb una entrevista a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, on fa un balanç d'aquest intens període de sessions i valora el moment polític actual.

 • Parlament - 13/12/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 13/12/2014

  Primers passos cap a unes plebiscitàries, a "Parlament"


  Aquesta setmana, el programa "Parlament" tracta de la primera trobada entr
  e Artur Mas i Oriol Junqueras per avançar cap a unes eleccions de caràcter plebiscitari. A més, Miquel Iceta exposa el full de ruta del PSC, marcat pel diàleg social i on es reitera la proposta federalista. Per altra banda, el conseller d'Empresa, Felip Puig, presenta un pla de recuperació del sector industrial a través de set mesures de coordinació i reindustrialització. La diputada de CiU, Montserrat Ribera, respon la pregunta d'un estudiant sobre com respondre a la suspensió del decret de pobresa energètica. A l'espai "Qui sóc" coneixem el diputat d'ERC Josep Andreu, que també és alcalde de Montblanc. A més, parlem amb Eduardo Reyes, president de l'associació Súmate, formada per castellanoparlants que treballen per la independència. I ,per últim, i coincidint amb La Marató de TV3, entrevistem l'exdiputat socialista i alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ens explica la seva experiència amb una malaltia del cor.

  Primers passos cap a unes plebiscitàries, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" tracta de la primera trobada entre Artur Mas i Oriol Junqueras per avançar cap a unes eleccions de caràcter plebiscitari. A més, Miquel Iceta exposa el full de ruta del PSC, marcat pel diàleg social i on es reitera la proposta federalista. Per altra banda, el conseller d'Empresa, Felip Puig, presenta un pla de recuperació del sector industrial a través de set mesures de coordinació i reindustrialització. La diputada de CiU, Montserrat Ribera, respon la pregunta d'un estudiant sobre com respondre a la suspensió del decret de pobresa energètica. A l'espai "Qui sóc" coneixem el diputat d'ERC Josep Andreu, que també és alcalde de Montblanc. A més, parlem amb Eduardo Reyes, president de l'associació Súmate, formada per castellanoparlants que treballen per la independència. I ,per últim, i coincidint amb La Marató de TV3, entrevistem l'exdiputat socialista i alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ens explica la seva experiència amb una malaltia del cor.

 • Parlament - 06/12/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 06/12/2014

  El full de ruta de Junqueras, a "Parlament"


  Aquesta setmana, el programa "Parlament" tracta el full de ruta que planteja el líder
  d'Esquerra, Oriol Junqueras, que proposa diverses llistes de cara a unes possibles eleccions plebiscitàries, però amb punts programàtics comuns. D'altra banda, la Comissió contra el Frau ha ampliat la citació inicial de diversos implicats en les trames de corrupció. A més a més, s'ha fet efectiva l'entrega dels pressupostos per a l'any 2015 per part del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. El diputat Maurici Lucena, del grup del PSC, respon a la pregunta dels estudiants, referent, en aquest cas, a l'actuació davant d'un possible plebiscit. També comptarem amb la diputada de CiU Assumpció Laïlla, dins l'espai "Qui sóc", en què ens mostra aspectes de la seva vida personal i de la seva trajectòria professional, dins i fora de la política. Tanca el programa l'entrevista al col·lectiu d'advocats Drets, dedicat a donar resposta a la catalanofòbia creixent en mitjans de comunicació i xarxes socials.

  El full de ruta de Junqueras, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" tracta el full de ruta que planteja el líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, que proposa diverses llistes de cara a unes possibles eleccions plebiscitàries, però amb punts programàtics comuns. D'altra banda, la Comissió contra el Frau ha ampliat la citació inicial de diversos implicats en les trames de corrupció. A més a més, s'ha fet efectiva l'entrega dels pressupostos per a l'any 2015 per part del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. El diputat Maurici Lucena, del grup del PSC, respon a la pregunta dels estudiants, referent, en aquest cas, a l'actuació davant d'un possible plebiscit. També comptarem amb la diputada de CiU Assumpció Laïlla, dins l'espai "Qui sóc", en què ens mostra aspectes de la seva vida personal i de la seva trajectòria professional, dins i fora de la política. Tanca el programa l'entrevista al col·lectiu d'advocats Drets, dedicat a donar resposta a la catalanofòbia creixent en mitjans de comunicació i xarxes socials.

 • Parlament - 29/11/2014
  Veure vídeo

  Parlament - 29/11/2014

  El camí cap a la culminació del procés sobiranista, a "Parlament"

  Aquesta setmana el programa "Parlament" ofereix un resum de la conferèn
  cia del president Artur Mas, on va presentar el seu full de ruta per avançar cap a la independència, un cop passat el 9-N. També sentirem les reaccions de tots els grups a la proposta de Mas. A més, l'aprovació de la nova llei d'acció exterior i de relacions amb la Unió Europea, que ha de facilitar una major projecció catalana a l'exterior, sobretot pel que fa al turisme i a les relacions comercials. Ferran Pedret, del grup del PSC, respon la pregunta d'una estudiant sobre l'homofòbia i els camins que ha establert el Parlament per combatre-la. A l'espai "Qui sóc?", la diputada de CiU Meritxell Borràs ens apropa a la seva trajectòria personal i política. I finalment, la diputada Núria Ventura, del grup del PSC, ens parla de la seva marxa del partit i de la creació d'un nou àmbit socialista de tarannà sobiranista.

  El camí cap a la culminació del procés sobiranista, a "Parlament" Aquesta setmana el programa "Parlament" ofereix un resum de la conferència del president Artur Mas, on va presentar el seu full de ruta per avançar cap a la independència, un cop passat el 9-N. També sentirem les reaccions de tots els grups a la proposta de Mas. A més, l'aprovació de la nova llei d'acció exterior i de relacions amb la Unió Europea, que ha de facilitar una major projecció catalana a l'exterior, sobretot pel que fa al turisme i a les relacions comercials. Ferran Pedret, del grup del PSC, respon la pregunta d'una estudiant sobre l'homofòbia i els camins que ha establert el Parlament per combatre-la. A l'espai "Qui sóc?", la diputada de CiU Meritxell Borràs ens apropa a la seva trajectòria personal i política. I finalment, la diputada Núria Ventura, del grup del PSC, ens parla de la seva marxa del partit i de la creació d'un nou àmbit socialista de tarannà sobiranista.

Anar al contingut