Amb la participació de TV3

"Pan de limón con semillas de amapola", s'estrena als cinemes

"Pan de limón con semillas de amapola", la nova pel·lícula de Benito Zambrano, amb participació de TV3, arriba a la gran pantalla el 12 de novembre. És un relat sobre l'amistat, la maternitat i els secrets que amaga una recepta de pa oblidada a l'illa de Mallorca.

"Pan de limón con semillas de amapola" és la bella història de dues germanes que, després de molt de temps separades pel destí, es retroben al seu poble natal, a l'illa de Mallorca. La pel·lícula de Benito Zambrano, amb la participació de TV3, és l'adaptació cinematogràfica del best-seller homònim de Cristina Campos, que firma el guió al costat de Benito Zambrano. El film s'estrena als cinemes el 12 de novembre.

La cinta està plena d'emocions contingudes, de relacions que es van quedar esperant en el passat i de secrets familiars que s'amaguen durant massa anys. Aquest és, també, un relat d'amors perduts i tornats a trobar i del tan necessari amor maternal. Però, per sobre de tot, és una història sobre un grup de dones que, amb llibertat i valentia, decideixen prendre les regnes de la seva vida i del seu futur.

"Des de la primera lectura de la novel·la de Cristina Campos vaig sentir una forta connexió amb la història i amb els seus personatges. Em va commoure aquesta història de dues germanes amb diferents maneres de veure la vida, però amb un mateix desig: ser lliures, ser felices i ser estimades, ja que són també dues dones incompletes i desgraciades. Aquesta és una història de creixement, de superació, de cicatritzar ferides, de dones madures i intel·ligents reivindicant que no necessiten ni el permís ni l'aprovació d'un home per prendre decisions. Però, sobretot, és una història d'amor i tendresa." -Benito Zambrano, director del film

"Pan de limón con semillas de amapola"  es va publicar el gener del 2016 a través de l'Editorial Planeta. Tan sols un mes després va ser escollida amb 9 novel·les més de tot el món per participar en el Festival de Cinema de Berlín dins de la secció Books at Berlinale, un aparador dins el festival per a aquelles obres literàries susceptibles de convertir-se en pel·lícula. És la primera novel·la espanyola seleccionada que es converteix en pel·lícula.

La pel·lícula està protagonitzada per Elia Galera (sèries "El Cid"; "La caza: Tramuntana"; "Tú no eres especial") i Eva Martín ("Dolor y gloria"; series "Merlí. Sapere Aude"; "Mar de plástico"). Completen el repartiment Mariona Pagès (la sèrie "Com si fos ahir", "Días de Navidad"; "La vida sense Sara Amat"), Marilú Marini ("Los que aman odian"; "El eslabón podrido"), Tommy Schlesser ("On a magical night"), Claudia Faci ("Mientras haya luz") i Pere Arquillué ("Concepció Arenal, la visitadora de presons", "El pallasso i el Führer", "L'enigma Verdaguer", la sèrie "Jet lag", "La Riera" o "Buga Buga").

La trama ens transporta a Valldemossa, un petit poble de l'interior de Mallorca, on Anna (Eva Martín) i Marina (Elia Galera), dues germanes que van ser separades en la seva adolescència, es troben de nou per vendre una fleca que han heretat d'una misteriosa dona a la qual creuen no conèixer. Les germanes són dues dones amb vides molt diferents. L'Anna amb prou feines ha sortit de l'illa i segueix casada amb un home a qui ja no estima. La Marina viatja pel món treballant com a doctora per a una ONG. Mentre intenten descobrir els secrets que amaga la seva enigmàtica herència, l'Anna i la Marina hauran de fer front a vells conflictes familiars i intentar recuperar els anys perduts.

"Pan de limón con semillas de amapola" és una producció de Laura Fernández i Carlos Fernández per a Filmax en coproducció amb Deal Productions. Té la participació de Televisió de Catalunya, Radiotelevisió Espanyola, Movistar +  i el suport de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA) i de Luxembourg Film Fund.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut