Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Una vida d'excessos i enganys

"Oswald. El falsificador": el thriller documental dirigit per Kike Maíllo

TV3 estrena "Oswald. El falsificador", un thriller documental que ens presenta Oswald Aulèstia Bach, un pintor català perseguit per la justícia nord-americana per ser un del responsables d'una de les trames més grans de falsificació d'art de les últimes dècades

La sèrie "Oswald. El falsificador" consta de tres episodis de 30 minuts que TV3 emet al llarg de tres dimecres consecutius. És un thriller documental dirigit pel cineasta Kike Maíllo i rodat als Estats Units, Itàlia i Espanya en clau de true crime pictòric. El principal protagonista és Oswald Aulèstia Bach, un pintor català perseguit per la justícia nord-americana per ser una de les pedres angulars de l'anomenada Operació Artista, una investigació de l'FBI en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra i els carabinieri, per empresonar els responsables d'una de les trames més grans de falsificació d'art de les darreres dècades.

Una vida d'excessos, tripijocs i enganys

El thriller recorre la fascinant història de la seva vida, plena d'excessos, tripijocs i enganys. Amagat darrere unes ulleres de mirall i una gorra, i amb el seu identificatiu bigoti, Oswald és un personatge singular a través del qual la pel·lícula reflexiona sobre els conceptes d'original i còpia, realitat i llegenda, veritat i mentida.

 

 

El documental compta amb el testimoni directe del falsificador. És difícil saber si el que explica Oswald és real o una invenció dedicada a exalçar el mite.

 

 Oswald Aulestia Bach, és el falsificador Oswald. Un documental de Kike Maillo
Oswald Aulèstia Bach és el falsificador Oswald. Un documental de Kike Maíllo

Diverses persones vinculades a ell, així com les autoritats relacionades amb l'Operació Artista i dos personatges que també van passar per la presó per la seva vinculació amb el cas (el marxant italià Elio Bonfiglioli i el nord-americà Michael Zabrin) ajuden a compondre el retrat polièdric d'un home captivador, que es defineix com un pirata, un cínic i barrut entranyable que atreu per la seva personalitat i el misteri ocult darrere de les seves històries. Unes històries que no se sap mai si són del tot certes, ja que el documental reflexiona sobre els conceptes d'original i còpia, realitat i llegenda, veritat i mentida.

El costat fosc del món de l'art

Amb tot això, el guanyador del Premi Goya a millor direcció novella Kike Maíllo construeix una docusèrie en format thriller que no només presenta un protagonista carismàtic, irreverent i peculiar, que es va veure immers en una trama judicial internacional, sinó que també s'endinsa en el costat més desconegut i fosc del món de l'art. I, alhora, reflexiona sobre els límits de la veritat no tan sols en l'univers de la representació pictòrica i l'autoria, sinó també al voltant de la televisió, la premsa escrita i, fins i tot, en el món dels records.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut