Diumenge, a les 20.25, a TV3

TV3 estrena "Origen Catalunya", un programa que busca a fora els productes d'aquí

Un programa, dirigit i presentat per la periodista Elisabet Cortiles, que ha fet la volta al món a la recerca dels productes fets a casa nostra que es venen a l'estranger i de les històries de la gent que els consumeix.

Diumenge, a les 20.25, TV3 estrena "Origen Catalunya".

Quan un català viatja a l'estranger, li encanta que la gent d'altres països sàpiga on és Catalunya; que li parlin del Barça, de Gaudí... Però hi ha un aspecte que potser queda més desapercebut, i també és important: en molts racons d'aquest món es mengen conserves ecològiques, xocolata a la tassa, mandarines, carn de porc o iogurts fets aquí. I el comerç exterior no s'atura en el sector de l'alimentació; l'economia catalana, la més oberta de tot l'estat espanyol, també ven tecnologia, maquinària, sistemes de reg o generadors elèctrics a tot el món.

ELS AMBAIXADORS ANÒNIMS

Les multinacionals catalanes són una carta de presentació magnífica per al reconeixement internacional del país. Els catalans exporten cada any productes per valor de més de 65.000 milions d'euros darrere els quals hi ha infinitat d'històries d'esforç, superació i il·lusió. Són els que "Origen Catalunya" considera els autèntics ambaixadors dels catalans, els productes d'aquí, i la gent de fora, anònima, que cada dia els fa servir.

A cada programa, la periodista Elisabet Cortiles visita diferents països. L'espectador hi troba quatre històries relacionades amb quatre productes diferents, fets i fabricats a Catalunya, que es venen arreu del món. Seguint el rastre de la seva exportació, visitarà també ciutats i països a la recerca de les persones que els fan anar o els consumeixen cada dia.

Capítol 1. Fent les Amèriques (Xile, Colòmbia i Miami)

En el primer programa, l'Elisabet coneixerà el costat més dolç dels xilens i celebrarà amb ells l'arribada d'un any nou. Brindarà amb els còctels de moda que fan els llatins de Miami. I, per fer-ho baixar tot, no hi ha res millor que una aigua amb gas a Colòmbia.