1. Exportar a la capital del món (Nova York)
Exportem a l'anomenada "capital del món": la ciutat de Nova York! En aquest capítol celebrarem el Dia d'Acció de Gràcies cuinant un gall dindi amb mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya amb indicació geogràfica protegida (IGP); descobrirem els beneficis dels suplements alimentaris corrent per Central Park; sabrem per què el formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya amb IGP cotitza a l'alça a Wall Street i brindarem amb vins de Denominació d'Origen Montsant pel futur prometedor d'una jove escriptora.

 

2. Mèxic segueix sent el rei (Ciutat de Mèxic)
Exportem a una de les promeses de l'economia mundial: Mèxic!  En aquest capítol aconseguirem que els mexicans canviïn els "frijoles" per fesols de Santa Pau amb denominació d'origen protegida i el tequila per vins DO Priorat; l'avellana de Reus amb indicació geogràfica protegida és l'estrella d'una fàbrica de bombons de Ciutat de Mèxic; vestirem una presentadora de televisió amb moda feta a l'Alt Penedès, i coneixerem la mestressa d'una casa que fa servir colzeres i genolleres de Sabadell per arreglar la roba dels fills.

 

3. Països rics, països petits (Singapur / Amsterdam)
Exportem a països rics i petits: Singapur i Holanda! En aquest capítol ens endinsem en el món de la venda de mascotes i menjar d'animals amb una empresa lleidatana; farem un tast de vins amb Denominació d'Origen Terra Alta en ple centre financer de Singapur i dinarem en un restaurant amb estrella Michelin que cuina amb oli d'oliva amb Denominació d'Origen Protegida Empordà, i comprovarem si l'exportació de maquinària industrial làser segueix el mateix camí de clàssics com el vi i l'oli d'oliva.

 

4. Exportar amb alta graduació (Copenhaguen / Moscou / Sant Petersburg)
Exportem amb alta graduació a Dinamarca i a Rússia! En aquest capítol descobrirem la gran varietat de vins i begudes espirituoses que exportem a tots dos països, com la ginebra que destil·la una empresa familiar del Penedès o els vins DO Tarragona i DO Pla de Bages; brindarem fins que gairebé caiguem rodons, però primer omplirem una mica la panxa en una empresa biotecnològica que ofereix als empleats menús elaborats amb oli d'oliva amb Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues.

 

5. Fer-se un lloc entre els grans (Colònia / Munic)
Exportem a la potència econòmica europea: Alemanya! En aquest capítol degustarem un menú molt complet: una bona paella feta amb arròs del delta de l'Ebre amb Denominació Geogràfica Protegida i acompanyada amb vins del Penedès; de segon, carn de vedella alemanya marinada amb oli verge extra DOP Baix Ebre-Montsià i, per postres, celebrarem el dolç aniversari d'un matrimoni que regalen catànies del Garraf.

 

6. De l'occident a l'orient (Zuric / Tòquio)
Exportem a dos països ben meticulosos: Suïssa i el Japó! En aquest capítol descobrirem si uns països tan allunyats aprecien de la mateixa manera dos productes molt nostres: vins i olis amb Denominació d'Origen Protegida. Farem una versió nipona de la sangria amb un vi de la Denominació d'Origen Alella; veurem l'adaptació que ha fet una empresa de Tortosa per vendre el seu oli al Japó; comprovarem de quina manera tan bona combinen els formatges suïssos i l'oli d'oliva amb Denominació d'Origen Protegida Terra Alta, i animarem l'assaig d'un saxofonista amb vins de la DO Catalunya.

 

7. Trencant el gel del nord (Hèlsinki / Las Vegas / Carson City)
Exportem amb temperatures baixes a Finlàndia i a l'estat de Nevada! En aquest capítol coneixerem el "club de les salsitxes" en una sauna finlandesa tot tastant la llonganissa de Vic amb Indicació Geogràfica Protegida; els vins ecològics de la Denominació d'Origen Penedès han escalfat el cor dels finlandesos; els components de fre d'una empresa del Vallès Oriental fan campions els motoristes nord-americans que competeixen en el món del motor, i serem padrins d'un casament al més pur estil ianqui que acabarà amb una copa de la DO Cava.

 

8. Un brindis per a l'exportació (Brussel·les / Toronto / Mont-real)
Exportem als dos països amb el consum de vi per càpita més alt del món: Bèlgica i el Canadà! En aquest capítol, i enmig del cor d'Europa, ratificarem la passió dels belgues pels vins amb Denominació d'Origen Empordà; la vinculació de Catalunya i el Quebec es farà present a través de la Denominació d'Origen Conca de Barberà i brindarem amb DO Costers del Segre al Casal Català de Toronto. Per calmar una mica l'estómac, farem d'alumnes en un col·legi d'hostaleria de Brussel·les en què futurs xefs aprenen a cuinar amb oli de les Borges Blanques.

 

9. A la terra on vas, faràs el que veuràs (Londres / Dublín)
Exportem a països de parla anglesa: Irlanda i el Regne Unit! En aquest capítol cuinarem una versió nova de les famoses "baked beans" britàniques amb mongetes del ganxet amb Denominació d'Origen Protegida; canviarem "l'hora del te" per l'hora dels brous ecològics del Baix Camp; les clementines de les Terres de l'Ebre amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) es convertiran en un premi en una escola d'anglès i una "youtuber" convertirà les pomes de Girona amb IGP en les protagonistes del seu canal.

 

10. Els colors de Califòrnia (Los Angeles / San Francisco)
Exportem a la meca de la innovació tecnològica: Califòrnia! En aquest capítol coneixerem la vida en colors d'una empresa del Bages inventora de la pintura en esprai; seguirem el camí que fa la tonyina roja, des del Mediterrani fins al restaurant on mengen les estrelles de Hollywood; la brillantor de l'oli d'oliva de Siurana amb denominació d'origen protegida ha enlluernat l'últim restaurant que s'ha obert al moll de San Francisco, i des de Sillicon Valley compartirem l'esperit trencador que va impulsar un català, de crear una de les llaminadures més originals del món.

 

I recorda que també vam visitar molts altres països durant els capítols de la primera temporada.

Anar al contingut