"Òpera en texans" és un programa pensat per als amants de l'òpera, els indecisos, els romàntics, els músics, els atrevits, els que comencen, els que creuen que no estan preparats, els que van sempre al Liceu i els que no hi han anat mai.

El presentador i ànima del programa és Ramon Gener, cantant d'òpera i pianista. Retirat dels escenaris, la passió per la música l'ha portat a començar una nova carrera com a conferenciant i divulgador de l'òpera. Durant els últims anys ha fet desenes de conferències on explica les òperes de la manera més entretinguda possible. Els seus coneixements musicals i pianístics fan que tot sembli més fàcil.

Amb l'entusiasme que li és característic, Ramon Gener continuarà explicant durant aquesta tercera temporada tots els secrets de l'òpera amb l'objectiu d'acostar el bel canto a tots els públics d'una manera entenedora i, sobretot, entretinguda.
 
El programa s'endinsarà en cada òpera per treure'n els aspectes i els moments més interessants, més atractius o més emocionants. Entre tots els viatges operístics que ens proposa Ramon Gener per a aquesta nova temporada, destaquen els dedicats a "West side Story" i al Festival Bayreuth, que, al marge de tractar-se del santuari de Wagner, només ha sortit dues vegades d'Alemanya, i totes dues per anar a Barcelona. Sabrem el perquè.


"Òpera en texans" és un programa per descobrir tots els secrets i disfrutar com mai de l'òpera.

Surfejant l'onada

"Òpera en texans" no és un resum de l'òpera ni una classe de música. És un manual d'instruccions per poder entendre l'òpera, una guia de viatge il·lustrada.

Com diu Ramon Gener, "volem donar les pistes per poder surfejar una immensa onada de quatre hores de música".

No és un programa d'entrevistes ni un programa de plató. A cada capítol desmuntem una òpera fins a trobar la manera de fer-la assequible.

No cal saber de música, no cal saber d'òpera. Volem traduir el món complex de la música i l'òpera en un idioma comprensible. Senzillament, òpera.


Ramon Gener

Va estudiar piano al Conservatori del Liceu i cant sota la tutela de Victòria de los Ángeles. Ha actuat al Liceu, al Palau de la Música i a teatres de l'Estat espanyol, i ha estat baríton d'òperes com "La flauta màgica", "Les noces de Fígaro", "L'elisir d'amore" o "Così fan tutte" i de diversos oratoris. Fa pocs anys, va canviar els escenaris per les sales de conferències.

Té els coneixements, té passió i té dots de comunicador. Amb Ramon Gener es pot gaudir de l'òpera en texans, sense complexos, sense prejudicis, amb rigor i amb ganes de passar-ho bé.
Anar al contingut