"OH, QUINA JOIA!"
"OH, QUINA JOIA!"
Dimecres, 00.17, al 33

"Oh, quina joia!", de Ventura Pons

DIMECRES, 00.17, AL 33 Amb música de Gato Pérez, Ventura Pons aplega Teresa Gimpera, Ricard Farré, Josep Maria Pou, Amparo Moreno, Pedro Ruiz, Joan Pera, Montserrat Carulla, Àlex Casanovas, Rosa Vila i Xavi Francés en aquesta comèdia amb participació de TV3

Amb vint-i-vuit llargmetratges a l'esquena, Ventura Pons, el director de cinema més prolífic de Catalunya, va estrenar "Oh, quina joia!", una comèdia produïda per Els Films de la Rambla amb la participació de Televisió de Catalunya, el 18 de novembre del 2016. Director de drames, comèdies, obres de teatre i documentals, el director i productor fa pel·lícules sobre coses que l'apassionen i a les quals pot aportar la seva mirada com a director. Després de treballs en què planteja problemes més transcendentals, el 2016, Ventura Pons va sentir la necessitat de tornar a la comèdia i posar en una mateixa escena personatges diferents, propers i llunyans, fràgils en el fons, en la lluita quotidiana en uns mons molt diferents que transiten enmig de la voràgine dels temps que els ha tocat viure.

A "Oh, quina joia!", el director enfoca l'objectiu de la càmera a en Berenguer (Ricard Farré), un jove que vol triomfar com a actor, enmig de les dificultats que tots els joves tenen en el món artístic, i demostrar-se a ell mateix, als amics, a la família, que hi ha una vida lluny del poble. Davant de la rutina del seu dia a dia i de les poques oportunitats que té a Valls, Berenguer se'n va a Barcelona. Fins que, després de mil i una trifulga, per atzar, un cúmul de casualitats fa que descobreixi una notícia que sacsejarà molt fortament la seva vida. Teresa Gimpera, Ricard Farré, Josep Maria Pou, Amparo Moreno, Pedro Ruiz, Joan Pera, Montserrat Carulla, Àlex Casanovas, Rosa Vila i Xavi Francés interpreten aquesta pel·lícula per a televisió rodada a Valls, Barcelona, Bellaterra, Sant Pol i Los Angeles (EUA)

 

SINOPSI
En Berenguer és de Valls i des de petit té una gran passió: ser actor. Lluita amb totes les seves forces, però l'època que vivim no posa res fàcil als joves. A casa, el seu avi, un patriarca autoritari, passat de rosca, està en contra de la seva "passió equivocada": només s'ho passa bé quan porta mulates joves perquè el facin sentir un home com Déu mana. I els pares fan la gara-gara. A Barcelona, ha trobat una ciutat amb un gran ventall de coses a fer i on somiar en allò que desitja. Amb l'Ovidi, company de promoció del teatre, plegats se les empesquen engegant aventures sense un ral fent de tot i més per trobar el seu lloc en l'escena, però la cosa no acaba de rutllar. Per casualitat descobreix una notícia que el farà sacsejar. En Berenguer es troba un bitllet per viatjar a Los Angeles, on en sis dies i cinc nits buscarà un secret enterrat durant molts anys. Potser una persona l'espera fa dècades a l'altra banda de l'oceà. Anna Joy, una actriu apareguda per brillar encara més agafant-se les mans. El viatge a Califòrnia li canviarà el destí, la manera d'entendre el món i la terra que l'ha vist néixer i, qui ho sap, la seva vida... Serà un viatge emocional curt i potent ple de somriures i qui sap si d'alguna llàgrima.

 

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

Direcció: Ventura Pons
Guió: Ventura Pons i Ricard Farré
Producció: Els Films de la Rambla, 2016
Intèrprets: Teresa Gimpera (Anna Joy), Ricard Farré (Berenguer), Josep Maria Pou (Ramon), Amparo Moreno (Maruja), Pedro Ruiz (Jimmy), Joan Pera (notari), Montserrat Carulla (Senyora Angelina), Àlex Casanovas (Cesc), Rosa Vila (Maria) i Xavi Francés (Ovidi)
Direcció de fotografia: Andalu Vila-Sanjuan i Tito Arcas
Música: Gato Pérez i d'altres

Anar al contingut