Els castells sense passió serien impossibles
La passió és una emoció molt poderosa que ens activa, ens fa sentir vius, ens ajudar a aconseguir grans coses
Els castells sense passió serien impossibles
El psicòleg Rafael Santandreu ha parlat amb el Biel Duran i l'Aina Mallol, a l'"Obrint plaça", sobre la passió i com la viu l�…
El psicòleg Rafael Santandreu ha parlat amb el Biel Duran i l'Aina Mallol, a l'"Obrint plaça", sobre la passió i com la viu l'ésser humà.
La passió a "Obrint plaça"

Els castells sense passió serien impossibles

La passió és una emoció molt poderosa que ens activa, ens fa sentir vius, ens ajudar a aconseguir grans coses

Al diccionari dels castells, la paraula passió hi ocupa un lloc molt destacat. Els castells, com l'art, sense passió serien impossibles. La passió es una emoció molt poderosa que ens activa, ens fa sentir vius, ens ajudar a aconseguir grans coses. El psicòleg Rafael Santandreu ha parlat amb el Biel Duran i l'Aina Mallol, a l'"Obrint plaça", sobre la passió i com la viu l'ésser humà.

Els castellers dediquen moltes hores a preparar-se, assajar, viatjar i fer castells. És una activitat que els apassiona i els fa més feliços. El Rafael diu que "quan fem una activitat amb passió la gaudim i ens omple d'energia enlloc de cansar-nos. Els castellers fan una activitat que implica col·laboració entre la gent, tenir una fita comuna i ajudar-se. Això els omple de felicitat i d'orgull".

Moltissima gent s'apassiona per la feina, per un esport o per un art com ara la música i hi dedica molt temps. Rafael Santandreu explica que a Mozart, quan era petit, els seus pares li havien de tancar el piano amb un candau perquè si no s'aixecava de nit a tocar. Santandreu assegura que "tots hem sigut nens i hem jugat, i la passió parteix precisament del joc. On es possi la força del gaudiment, que es tregui la força de la voluntat".

Es pot contagiar la passió?

Si tenim en compte la història de la Nera i la seva família, és clar que la passió es contagia. La Nerea va quedar captivada pels castells el dia que va acompanyar una amiga a l'assaig de la seva colla: "em va impressionar la manera de treballar el cos, perquè m'agrada fer esport, però els castells van molt més enllà".

Va quedar totalment atrapada pels castells i darrera d'ella hi va anar tota la família. La Nerea i la seva família senten una passió tant gran pel món dels castells que amb uns amics han fundat la colla castellera de les Gavarres i van a totes les diades que poden per aprendre de les grans colles.

Tenir una passió és com tenir un motor que no s'atura mai, i el que és millor, no t'has de gastar ni un euro en posar-li benzina, es recarrega sol. Quan hi ha diada, els castellers van amb les piles 100% carregades. Fan una de les activitats que més els agrada. Gaudir dels castells, aprendre de les colles, descobrir tècniques que després aplicaran ells. Aquest ritual es repeteix gairebé cada cap de setmana. Es tracta d'escollir una diada castellera, fer quilòmetres i viure-la. I sobretot aprendre dels que saben més que tu. Una filosofia magnífica per viure una passió.

"Obrint plaça" ha dedicat el programa "Passió" a explorar com es viu la passió, al món casteller i a la vida.

 

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut