Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Buscant la millor companyia

El suport, a "Obrint plaça"

Sempre necessitem el suport dels altres, i als castells passa exactament el mateix

Aquesta setmana, a "Obrint plaça", veurem com només uns quants surten a les fotos, però per fer un castell cal una bona pinya, a qui gairebé mai veiem el rostre. El Biel anirà fins a Baó, a la Catalunya del Nord, per parlar amb Laura Pi, cap de colla dels Castellers del Riberal. Aquesta colla forma part de l'Associació Aire Nou, una entitat que defensa i promou la llengua i la cultura catalanes perquè la cultura popular (en tota mena de manifestacions, dels castellers als bastoners, passant pels sacs de gemecs o el bestiari) pervisqui a la Catalunya del Nord. A l'Associació, amb gent com la Laura o el seu pare, l'Hervé, com a motors, tothom és necessari.

L'Aina coneixerà David Fernández, un tècnic en emergències sanitàries del SEM que ens explicarà en què consisteix la seva feina, i descobrirem que és un suport imprescindible per als metges i infermers que viatgen amb ell a l'ambulància quan han d'atendre una urgència sanitària

També el Biel i l'Aina es trobaran amb el pilot Isidre Esteve i la seva companya, Lídia Guerrero, fisioterapeuta i veritable puntal per fer rutllar la carrera esportiva de l'Isidre i també la seva fundació, que es dedica a promoure l'autonomia personal i a millorar la salut i la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat mitjançant l'activitat esportiva.

Cada dissabte al migdia, fins al 3 de desembre, l'actualitat castellera ha tornat a TV3 amb la segona temporada d'"Obrint plaça", un programa conduït per Biel Duran i Aina Mallol basat en històries i vivències de tots els àmbits de la vida i de caràcter universal, però protagonitzades per castellers i castelleres.

A partir d'una emoció, un valor, una acció o un sentiment molt presents en el món casteller, i que són el punt de partida de les històries humanes de cada capítol, es mostra com aquests conceptes també són protagonistes en la vida quotidiana.


"Obrint plaça" s'emet cada dissabte al migdia per TV3 i cada divendres a la nit pel 33. És una producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració d'Abacus i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

ARXIVAT A:
Castellers
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut