Una edició excepcional

Novetats i exclusives de La Marató per a la Covid-19 a "Tot es mou amb La Marató"

L'especial ha donat detalls de la 29a edició de La Marató, amb la presència de Raquel Sans, Laura Rosel, Mònica Terribas, Jordi Basté i Roger Escapa, presentadors de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio

L'especial "Tot es mou amb La Marató" ha començat obrint les línies del telèfon de donacions de La Marató a les 19.00. Durant els mesos d'octubre i novembre, cada dimecres, es podran fer donacions, de 19.00 a 21.00, trucant al 900 21 50 50. Les trucades seran ateses per voluntaris de la CCMA des de casa seva.

A continuació, Lluís Marquina ha entrevistat la primera testimoni. La Judit té 21 anys i estudia infermeria. Al començament de la pandèmia es va proposar ajudar en el que fos, va presentar currículums i li va sortir una feina d'auxiliar en una residència. Quan feia 15 dies que hi treballava, es va contagiar de Covid-19 i, degut a això, va acabar a l'UCI de Sant Joan de Déu. Va viure moments crítics, sobretot quan els metges van induir-la al coma. Avui, sortosament recuperada, ha explicat la seva experiència.

 

 

Lluís Marquina també ha conversat amb la Maria, de 14 anys, un dels testimonis del vídeo, acompanyada per la Rita, la seva mare. Segurament, tant l'una com l'altra no oblidaran mai aquest 2020, l'any en què ha passat la Covid-19. Res feia pensar als seus pares que la tenia, perquè la Maria ni tossia, ni tenia febre ni cap altre símptoma d'estar malalta.

Però en pocs dies va perdre el sentit de l'olfacte i del gust i, mesos després d'haver-los perdut, encara no els ha recuperat del tot. De la pèrdua d'olfacte, de la qual ja fa set mesos, la Maria encara no s'ha recuperat i diàriament fa exercicis.

 

 

El programa ha estrenat en exclusiva un "teaser" de 6 minuts del vídeo divulgatiu que es farà servir en escoles i instituts i en què, entre altres testimonis, també apareixen la Judit i la Maria. Ha estat un primer tast de les experiències dels afectats parlant en primera persona de la Covid-19, així com de les explicacions de metges i professionals. El clip també ha mostrat un avançament de la cançó del grup Stay Homas amb la cantant i compositora Judit Neddermann.

 

 

Donacions a l'avançada

Laia Ferrer ha fet un repàs del procés de donacions i assignacions dels diners recaptats durant la campanya i les novetats de l'edició d'aquest any de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, amb l'ajuda de Lluís Bernabé, director de la fundació. La possibilitat de fer donacions per telèfon, aquest any, s'ha avançat al 7 d'octubre, coincidint amb l'emissió del programa.

Els voluntaris que atendran les trucades al 900 21 50 50, segons Bernabé, també s'escolliran per sorteig, ja que moltes persones s'han posat en contacte amb la Fundació per ser, el 20 de desembre, a les seus de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida o atendre el telèfon del programa des de casa. També s'avança el procés de selecció dels projectes d'investigació als quals es destinarà la recaptació de La Marató, de manera que s'inclouran propostes presentades aquest mateix any.

Tot i les restriccions sanitàries, també s'està fent ús de tecnologia telemàtica per a les iniciatives de divulgació que es porten a terme a les escoles i per adaptar les activitats populars per recaptar fons a les restriccions sanitàries.

 

Suport a la investigació

Des de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, epidemiòleg i cap de Medicina Preventiva del centre, ha analitzat l'estat de la pandèmia i per què és important accelerar la investigació del virus. El doctor ha lloat l'orientació de La Marató cap a la investigació i la recerca contra la Covid-19 i ha subratllat la necessitat de prendre mesures per doblegar el virus.  

 

Els presentadors

També s'han assegut a la taula del "Tot es mou" els quatre presentadors de La Marató de TV3: Mònica Terribas, Jordi Basté, Raquel Sans i Laura Rosel, molt il·lusionats i, alhora, esperançats per contribuir a combatre la Covid-19 després del neguit de l'etapa de confinament que, a hores d'ara, encara persisteix. Roger Escapa, en connexió des de Catalunya Ràdio, on també conduirà el programa el 20 de desembre, ha expressat la necessitat d'explicar històries humanes potents relacionades amb la malaltia que ajudin a conscienciar la població.

 

 

El biòleg Pere Renom ha explicat, amb els seus mètodes sempre visuals i didàctics, més coses sobre el funcionament del virus que provoca la malaltia, i de la Covid-19 mateixa.

 

 

I finalment, el programa ha fet un avançament del Disc de La Marató, amb imatges exclusives de la gravació del tema "Em rebel·lo", interpretat per Rozalén amb l'Escolania de Montserrat, versionant el tema "Soy rebelde", de Manuel Alejandro i immortalitzat per Jeanette.

ARXIVAT A:
La Marató
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut