"El viatge de la Marta", la producció associada de TV3, és a la millor pel·lícula als Premis Gaudí 2020
"El viatge de la Marta", la producció associada de TV3, és a la millor pel·lícula als Premis Gaudí 2020

Nou produccions participades per TV3, en la 2a Setmana de Cinema en Català

A partir d'avui i fins al 16 de gener, els Cinemes Texas acullen la 2a Setmana del Cinema en Català, que compta amb el suport de TV3. Durant el certamen, es projectaran nou produccions participades per TV3.

El festival, impulsat per la revista digital "El cinèfil", és un projecte que té la voluntat d'incrementar i fer visible el cinema rodat en llengua catalana i el doblatge en català de pel·lícules en altres llengües. Més de deu cineastes passaran per la mostra de cinema per presentar els seus films. El projecte compta amb catorze pel·lícules rodades en català i dues produccions estrangeres d'animació doblades.

La programació de la segona edició d'aquest festival compta amb tres de les quatre candidates a la millor pel·lícula als Premis Gaudí 2020: "El viatge de la Marta", una producció associada de TV3 dirigida per Neus Ballús; "Els dies que vindran", de Carlos Marques-Marcet i "Set raons per fugir", d'Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras, llargmetratges que compten amb la participació de TV3.

A més, entre les novetats més destacades, hi ha la preestrena de l'adaptació de la novel·la de Manuel de Pedrolo "Tocats pel foc", un telefilm coproduït per TV3 i dirigit per Santi Lapiera. Així mateix, completen el quadre de preestrenes la projecció d'"Èxode, de la batalla a la frontera", telefilm també coproduït per TV3 i dirigit per Roman Parrado, i "Cordes", un llargmetratge de terror de José Luis Montesinos, que compta amb la participació de TV3.

Prendran part de la 2a Setmana de Cinema en Catala "Les perseides", l'òpera prima d'Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró; "Ardara", el film debut en la direcció de llargmetratges de Xavier Puig i Raimon Fransoy; i "Barcelona 1714", dirigida per Anna M. Bofarull. Tots tres llargmetratges estan participats per TV3.

"El viatge de Marta"

La Marta (Elena Andrada), una noia de 17 anys, passa les vacances de Nadal al Senegal amb el seu pare, el Manel (Sergi López), i el seu germà petit, el Bruno (Ian Samsó). La fascinació de la Marta pel Khouma, un càmera senegalès que treballa filmant les excursions dels turistes, tensarà la ja conflictiva relació amb el seu pare. Els vídeos del Khouma, un compendi de clixés de postal que filma per satisfer els turistes, seran part de la pel·lícula i ajudaran la Marta a descobrir els mecanismes interns del negoci del turisme. Alhora, establirà amistat amb l'Aissatou, una noia que neteja les habitacions de l'hotel, amb qui tindrà una relació més forta del que s'esperava.
"El viatge de la Marta" ("Staff only") està produïda per Ikiru Films (Edmon Roch), El Kinògraf (Pau Subirós), Turanga Films (Lina Badenes ), La Terraza Films (Cristóbal García, Javier Ugarte) i la francesa Les Films Hatari (Michel Klein). "El viatge de la Marta", la producció associada de TV3 i l'ajuda d'Eurimages, compta, a més, amb la participació de l'ICAA, l'ICEC i l'IVC.

"Els dies que vindran":

La Vir (Maria Rodríguez) i el Lluís (David Verdaguer) fa només un any que surten junts quan descobreixen que estan esperant un fill. Durant nou mesos se seguirà l'aventura d'aquesta jove parella barcelonina, el gir enorme que farà la seva vida, les pors i alegries, les seves expectatives i realitats, que durant l'embaràs creixen. El llargmetratge, protagonitzat per David Verdaguer i Maria Rodríguez Soto, presenta un relat minuciós d'aquests nou mesos, utilitzant l'embaràs real de la parella d'actors protagonistes. La pel·lícula, una crònica ficcionada de l'embaràs de la parella, explora la dificultat de compartir amb l'altre l'experiència profundament transformadora d'aquest procés.
"Els dies que vindran" està produïda per Lastor Media i Avalon PC, amb el suport de l'ICAA, l'ICEC, i la participació de Movistar+ i TV3.

"7 raons per fugir"

7 raons per fugir" tracta de set diferents històries que barregen horror i comèdia, mentre retraten la realitat del segle XXI. Són set visions surrealistes d'una societat que no progressa, en un món contradictori, convuls i disfuncional. Són les històries d'una família, d'un nen pobre, d'uns veïns, d'una llogatera, d'un empresari, d'un atropellat i d'un casament, que es desenvolupen en set episodis diferents: "família", "solidaritat", "ordre", "propietat", "treball", "progrés" i "compromís".
El film està produït per Producciones del Interior AIE, en producció associada amb Compacto SCCL i No Hay Banda SL, amb el suport de l'ICEC i amb la participació de TV3.

"Tocats pel foc"

Barcelona, 1959. L'Ange, un jove de 28 anys, arriba a una barraca on conviuen els tres membres d'una família: el matrimoni format per l'Isa i l'Anto, i la seva filla, la Sogues. L'Anto s'ha vist obligat, per tal de retornar un favor a un amic, a acollir al desconegut a casa. L'Ange només torna a la barraca per la nit, i manté en secret la seva perillosa activitat durant el dia. En Jau, un veí, és un pretendent de la Sogues i veu en l'Ange un rival. Dins la barraca, els silencis, els gestos i les mirades despertaran la complicitat, el compromís i l'esperança allà on abans només hi havia misèria, por i resignació. La Sogues fa seu l'ideari de l'Ange, fins el punt que s'enfronta als seus pares. La nit que pretenien fugir junts, l'Ange no es presenta, i la Sogues tem el pitjor.
Tocats pel foc és una coproducció d'Impulsafilm i Televisió de Catalunya amb la producció associada de Zabriskie Films i el suport de l'Ajuntament de Lleida i el Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya amb la col·laboració de la Fundació Pedrolo i l'any Pedrolo.

"Èxode, de la batalla a la frontera"

Finals de 1939. Després de la derrota a la batalla de l'Ebre, l'exèrcit republicà està al llindar de la desfeta. Veient la difícil situació militar, la població civil republicana comença una fugida massiva cap a França i, a poc a poc, els militars, de forma ordenada o desertant, s'hi van unint. Els nacionals guanyen terreny dia a dia i la caiguda de la II República es preveu que serà imminent. "Èxode" és la història d'amor del Guillem i la Maria, però també la dels més de 460.000 refugiats que van passar la frontera francesa aquell hivern. Tot el que van viure en aquell viatge fins a "la línia" forma part del recorregut vital de cadascun d'ells, però també de la memòria col·lectiva.
El film és una producció de Set Màgic Audiovisual en coproducció amb TV3 i la col·laboració d'Aragó Televisió, l'Icec, MHM EBRO 1938 i el CECAAC.

"Cordes"

Un desgraciat accident deixa incomunicada l'Elena, una jove tetraplègica, en una masia. Allà només hi ha l'Athos, un gos ensinistrat especialment per ajudar-la. Però qui hauria de ser el seu millor amic ha contret una malaltia estranya i es converteix en el seu pitjor enemic.
És una producció de Bastian Films, Gaia Audiovisuals i Subete al tren AIE, en coproducció amb Numintec, que compta amb la col·laboració de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), l'Institut Valencià de Cultura (IVC) i la participació de TV3 i À Punt.

"Les perseides"

Els pares de la Mar s'acaben de separar. El seu pare, que no passa el seu millor moment anímic i no sap com afrontar les diferències amb la seva filla, l'ha portat al poble on ell va créixer, però del qual no havia parlat mai, un lloc mig abandonat situat entre el riu Ebre i el desert dels Monegres, amb l'objectiu de posar a la venda la casa familiar. Un cop allà, la Mar coneixerà l'Isa, una noia del poble que funciona amb unes regles diferents a les que ella està acostumada i trobarà una vella caixa del seu pare que conté un estrany mapa dels secrets del poble i una gravadora. Tot això la portarà a conèixer llegendes de postguerra que, a poc a poc, la faran acostar al seu pare i li farà descobrir un lloc bastant més fascinant d'allò que s'esperava quan hi va arribar.
"Les perseides" és una producció de Boogaloo Films i de la Universitat Pompeu Fabra, amb la participació de TV3 i el suport de l'Institut Ramon Llull de Llengua i Cultura Catalana.

"Ardara"

El film reconstrueix el viatge que emprenen la Maria, la Bruna i en Macià. En Macià decideix visitar Irlanda per seguir la ruta que van fer els seus pares vint anys enrere. Per la seva banda, la Bruna i la Maria busquen un lloc on desconnectar i fugir del dia a dia. Tots tres es trobaran a Ardara, al comtat de Donegal, a Irlanda. El film es converteix, així, en un relat de tots tres, explicat a través dels ulls de la gent que els veu passar, que mira d'entendre per què mai no van tornar a casa. Una història que busca poder reflexionar sobre l'acte mateix d'explicar les coses, representar-les i posar-hi un nom, l'única manera que té l'ésser humà d'entendre i organitzar el món.
"Ardara" és una producció d'Elsabeth Produccions i La Perifèrica Producciones, amb la participació de TV3 i IB3, i el suport de l'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals).

"Barcelona 1714"

Basada en el setge de Barcelona, "Barcelona 1714"  explica la història de l'Agnès, una jove que intenta sobreviure en una ciutat en guerra. Amb la vitalitat de la seva joventut, l'Agnès aspira a viure, a fugir de la ciutat, fet que no pot entendre en Jan, l'home a qui estima, un jove oficial dedicat en cos i ànima a la defensa de la seva terra. Mentrestant, 40.000 soldats es preparen per assaltar Barcelona. 6.000 homes la defensaran fins a la mort.
La pel·lícula està produïda per KaBoGa Films i compta amb la participació de TV3.

           

Anar al contingut