Diumenge, a les 22.15, a TV3

"No pot ser" explora com la tecnologia pot influir en el nostre vot

Al capítol "Hackeig a la democràcia", Jordi Basté explora com la tecnologia pot arribar a influir en el nostre vot, a mercè de l'ús que en fan el grans gegants d'internet i els partits polítics d'arreu.

Nit de debat electoral previ al 10-N, televisió encesa i mòbil a la mà. Acompanyat de l'enginyer i comunicador Josep Maria Ganyet, Jordi Basté fa un seguiment del fact-checking en directe que realitza l'equip de Maldita.es. Clara Jiménez, cofundadora de la plataforma, ens explicarà quins mecanismes fan servir per demostrar si allò que s'ha dit és veritat o no i per què tendim a donar per bona tota notícia que ens arriba per WhatsApp.

En època de Fake News, parlem de qui les genera i què pretenen amb l'especialista Marta Peirano. Amb el consultor polític Xavier Tomàs descobrirem algunes de les pràctiques més fosques dels partits polítics a Facebook, on creen missatges a mida de cada usuari. I és que l'estratègia de Cambridge Analytica amb el Brexit i Trump ha creuat fronteres i ha arribat també a casa nostra: les agències de màrqueting polític s'han convertit en l'eina més poderosa dels partits polítics.

A Los Angeles parlarem amb el Dr. Robert Epstein, un dels especialistes més crítics a Google, encaparrat a demostrar com el gegant tecnològic manipula la democràcia. Ens revelarà algunes de les tècniques que fa servir i ens deixarà un titular ben llampant: "Google no permetrà la reelecció de Trump".

Per acabar, i de tornada a Barcelona, Jordi Basté visitarà l'Agència Imagina per aprendre com es crea una granja de bots i posar-ho a prova amb un tuitaire ben actiu, Jaïr Domínguez.

Anar al contingut