Diumenge, a les 22.50, a TV3

"Big data big brother": La privacitat en un món connectat al "No pot ser!"

Hem regalat la nostra privacitat a la xarxa? Som conscient de la quantitat de dades personals que compartim?

Jordi Basté explorarà en aquest nou capítol de "No pot ser!" com de vulnerable és la nostra privacitat a Internet.

Com l'allau d'apps i serveis digitals posen en risc la nostra privacitat serà l'objecte d'una prova que faran a l'actriu Aina Clotet. Amb l'ajuda de l'auditor en seguretat informàtica Vivenç Aguilera, li mostraran quines dades cedeix i a qui el seu propi telèfon. Amb l'Anna Bertran i els trucs de l'experta en cultura hacker Mercè Molist, podrem veure fins a quin punt Google coneix els detalls de la seva vida privada.  

De tot plegat en parlaran amb Marta Peirano, experta en privacitat i seguretat a Internet, que ens avisa de les moltes empreses dedicades exclusivament a recopilar i vendre dades personals. Basté ho tractarà amb el fundador d'una d'elles, David Tomás, de Cyberlink, que ens explicarà què hi ha darrere de la publicitat personalitzada.

El català que va dir no a Zuckerberg

Al cor de Palo Alto, a Califòrnia, i passant per davant de la casa de Mark Zuckerberg, Jordi Basté visitarà l'enginyer català Elies Campo, desenvolupador de negoci de Telegram. Campo va abandonar WhatsApp quan el creador de Facebook va comprar l'empresa de missatgeria, fugint del seu pla per la companyia.

En un accés privilegiat a Silicon Valley, descobrirem per què els cracs del sector tecnològic no deixen fer servir l'smartphone als seus fills i com algunes apps recorren a tècniques pròpies de les màquines recreatives per generar addició als usuaris.

Al tram final del programa, anirem un pas més enllà i posarem a prova la següent frontera tecnològica: el reconeixement facial. Veurem si el "big brother" és capaç de detectar el Marc Giró en plena estació d'autobusos de Madrid.