Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Arriba la 2a temporada de "No pot ser!"

6 DM a Jordi Basté: "Vaig a un terapeuta perquè m'intenti desenganxar del mòbil"

Confessa que en un dels capítols de la segona temporada de "No pot ser!" va a un terapeuta per desenganxar-se del mòbil. Jordi Basté creu que "seríem molt més feliços, molt més interessants i fins i tot una mica més cultes si, en lloc de mirar tant el mòbil, ens miréssim més als ulls".

Cristina Alemany Iglesias

Jordi Basté, respon a sis missatges directes que li pregunten sobre la segona temporada del programa, sobre prospeccions de futur immediat i fins i tot alguna qüestió més ètica.

DM1: Creus que en un futur els presentadors de ràdio i televisió serem substituïts per hologrames que parlen? - Xantal Llavina, directora i presentadora de "Revolució 4.0"

Jordi Basté: "Molt bona pregunta, Llavina! Difícilment un programa de ràdio es podrà fer... Sempre hi ha el gran dubte si algun dia hi haurà una persona igual a tu, exactament robòtica, feta pràcticament clavada, amb la mateixa veu, que introduint les dades, es podrà fer un magazín o un informatiu, amb la cara robòtica del presentador o fins i tot amb aquella veu. A mi em costa de creure. He vist coses més estranyes, però com aquesta, a mi em sembla que no."

 

DM2: Què passarà amb les nostres dades en el futur? Les seguirem regalant? Ens pagaran per elles? Qui tindrà el control? - Vicky Miró, periodista especialitzada en noves tecnologies

Jordi Basté: "El que seria meravellós, perfecte i el que seria el millor que ens podria passar és que les dades ens les quedéssim definitivament nosaltres. Però ara en aquests moments és una mica tot plegat com el coronavirus: que s'està escampant! Les nostres dades campen, les hem regalat. cada vegada que ens baixem una aplicació que ens pensem que és gratuïta, ja saps perfectament que el que fem és regalar-les, donar-les... bàsicament a les grans empreses tecnològiques. Amb la qual cosa, què significa tot això? Tu, Vicky, ho sabràs millor que ningú, que és que efectivament estem entregant les nostres dades, i potser d'aquí un temps, i després de molts exercicis didàctics, sí que formaran part de nosaltres i només de nosaltres. Ara, en aquests moments, ho veig pràcticament impossible."

 

DM3: Hi ha certa tendència a desenganxar-se de la tecnologia. Jo mateix estic intentant fer servir menys el telèfon, la tauleta... Et sembla que acabaràs seguint aquesta tendència i fer aquest viatge de tornada? - Lluís Marquina, conductor de "Tot es mou"

Jordi Basté: "Ui, felicitats, Lluís, moltes felicitats! A mi em costa, eh? T'ho he de dir. I mira que en un dels capítols veuràs... i això ho explico confidencialment, vaig a veure un terapeuta perquè m'intenti desenganxar. I la veritat és que és certament molt difícil. Crec que no és un tema ni teu, ni meu, sinó que és un tema global. Hi estem enganxats. Jo era fumador, i recordo que quan em preguntaven què fumava, jo sempre deia molt menys del que fumava. És molt interessant veure ara, quan preguntes a la gent, sobretot als adults, 'quanta estona estàs enganxat a un mòbil', acostumem a reduir el temps real que hi estem... Jo crec que seríem molt més feliços, molt més interessants i fins i tot una mica més cultes, si en lloc de mirar tant el mòbil, ens miréssim més als ulls."

 

DM4: Els experts que has entrevistat i que estan canviant el món a nivell tecnològic, tens la sensació que són bones persones? - Albert Murillo, director i presentador de "Generació digital"

Jordi Basté: "És molt bona pregunta, Albert. Et diria que en alguns casos sí, i en d'altres casos, no ho sé. Per exemple, en aquesta segona temporada hem fet una entrevista amb el filòsof Harari, que és una troballa meravellosa. I el temps que vaig estar amb ell em va semblar una persona fascinant. Ignoro si és bona persona, si és mala persona, o si tot el que guanya ho dona a casa seva. Però sí que és evident que em sembla que és un personatge molt interessant i crec que humanament molt interessant. Sí que he descobert algunes coses que com a mínim em fan dubtar de la manera de funcionar personal d'algun dels entrevistats o sobretot d'algú del món del qual parlem. Hem descobert que hi ha molta persona vinculada a la tecnologia que tenen fills i que aquests fills els porten a escoles on està prohibida la tecnologia. No sé si això es pot considerar gent que puguin ser bones persones o bé si ens estan enganyant a tots. I les persones que ens enganyen són bàsicament mentiders. I els mentiders no sé jo si els podem considerar bones persones."

 

DM5: Pregunta d'un usuari d'Instagram - Curiosidad, ¿cómo haces compaginar la radio con tu programa de TV? Eres un currante.

Jordi Basté: "Es pot fer! Si tens bons equips a la tele i tens bons equips a la ràdio, això es pot fer, perquè et dona la llibertat de poder fer coses que altres no podrien fer. És veritat que dormo poc, però dormo bé. I és veritat que m'agrada molt treballar. L'objectiu de l'èxit no és l'èxit, és la felicitat!"

 

DM6: Pregunta d'un usuari d'Instagram - Hi haurà IA? I videojocs?

Jordi Basté: "La intel·ligència artificial apareix permanentment en el programa. I en els videojocs, sí, apareix! En un capítol que em fa especial il·lusió, entre d'altres coses, perquè em vaig preguntar 'Com has estat tants anys parlant d'esports a la tele, i no sabies que al teu entorn més proper hi ha una explosió dels esports electrònics, que es diuen e-sports, que és una autèntica bogeria entre la gent jove?'".

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut