Nit temàtica "La mort de Guillem"
Nit temàtica "La mort de Guillem"

Nit temàtica arran de l'estrena de "La mort de Guillem", a TV3

Aquest vespre, TV3 estrena a les 22.05 "La mort de Guillem", dirigida per Carlos Marques-Marcet. La nit continuarà amb un "Sense ficció", "A la dreta i més enllà", que analitza el creixement dels moviments d'extrema dreta i dels partits xenòfobs i populistes a Europa. I, per acabar, a la 1.10, el curtmetratge "Ni oblit, ni perdó"

"La mort de Guillem", a les 22.05

TV3 estrenarà a les 22.05 "La mort de Guillem", la història del dol dels pares de Guillem Agulló, un jove antifeixista i independentista assassinat per un grup d'ultradreta a Montanejos, a la comarca valenciana de l'Alt Millars, l'11 d'abril del 1993. La pel·lícula està dirigida per Carlos Marques-Marcet i protagonitzada per Jany Collado, Pablo Molinero, Gloria March, Mar Linares i Bàrbara Calatayud.

Guillem Agulló i Salvador, un jove de divuit anys militant de l'esquerra independentista i contra el feixisme, és assassinat d'una punyalada al cor per un grup de neonazis l'11d'abril del 1993. Destrossats, els seus pares, el Guillem i la Carme, lluitaran perquè no es manipuli la mort del seu fill i no sigui considerada fruit d'una simple baralla entre bandes. El camí, ple d'obstacles i amenaces, i enmig d'una guerra bruta mediàtica, estarà a punt de destrossar la família, que haurà d'aprendre a viure fent el dol per la mort d'un fill mentre lluita per la seva memòria, que, de mica en mica, esdevé el símbol d'una causa que ells no s'haurien pensat mai que encapçalarien.

"La mort de Guillem" és una producció de Lastor Media, SUICAfilms i Som*Batabat Produccions, en coproducció amb TV3 i À Punt Media. Amb el suport de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, l'Institut Valencià de Cultura i l'Institut Català de les Empreses Culturals, i amb la col·laboració de la Televisió de les Illes Balears, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana i de Verkami.

"A la dreta i més enllà", a les 23.45

"Sense ficció" emetrà "A la dreta i més enllà", un documental de Montse Armengou i Ricard Belis que, a partir dels resultat de les eleccions europees del maig del 2014, analitza el creixement dels moviments d'extrema dreta i dels partits xenòfobs i populistes a Europa. Per fer-ho se centra en el cas concret de França, Espanya i Grècia.

El 25 de maig del 2014 es van celebrar eleccions al Parlament Europeu. A partir dels resultats d'aquelles eleccions, amb una forta presència dels partits xenòfobs i euroescèptics, "A la dreta i més enllà" s'endinsa en l'extrema dreta europea. El programa analitza a fons aquest fenomen a partir de les situacions concretes de França, Espanya i Grècia. És, el Front Nacional, un llop disfressat de xai que mostrarà la veritable cara si arriba a la presidència de França? A Grècia, l'ascens d'Alba Daurada pot significar un preludi del que va passar a l'Alemanya de Hitler? I a Espanya? Per què l'extrema dreta no té cap escó al Parlament? El procés independentista a Catalunya està donant ales als grups ultradretans espanyols, que afirmen que estan preparats per fer servir la violència el 9 de novembre durant la celebració del referèndum. Tenen realment prou força per fer un cop d'efecte? Europa deriva cap a l'extrema dreta, els partits xenòfobs i populistes. Les eleccions europees en són una mostra.

"Ni oblit, ni perdó", a la 1.10

València, any 2003. La Betlem torna a casa per passar uns quants dies amb la seva família al poble que l'ha vista créixer. Però aquest poble amaga un caràcter trist que, per més que ella ho vulgui evitar, sempre acaba tornant per recordar-li que hi ha coses que no es podran oblidar mai. I que tampoc no es podran perdonar. El curtmetratge l'ha dirigit Jordi Boquet Claramunt i ha rebut el Premi del públic "Un impulso colectivo – cortos" D'A Film Festival; el Primer Premi Danzante Iberoamericano al Festival d'Osca i el tercer Premi del Festival de l'Alfàs del Pi.

Anar al contingut