"Nit i dia" és la història d'una metge forense, Sara Grau, que intenta compensar la crua realitat amb què conviu a la seva feina amb una vida tranquil·la i estable. Però no sempre ho aconsegueix. El contacte amb les zones més fosques de la societat no és innocu, deixa marques, impregna, taca, intoxica el seu dia a dia. Malgrat tot, la Sara, com els seus companys de l'Institut de Medicina Legal, intenta aferrar-se a la llum, a la vida, a allò que ingènuament anomenem una existència normal.

En la sèrie seguim la vida d'un conjunt de personatges relacionats amb la investigació d'un seguit de crims que s'estan cometent a la ciutat. Un retrat coral de les seves febleses i dels seus neguits, i del seu intent per tirar endavant i superar les seves contradiccions.

La Sara Grau i l'Aitor Otxoa entren a la Ciutat de la Justícia en una escena de la sèrie

El gènere policíac ens serveix per enfrontar-los a les seves pors i debilitats, per situar-los en condicions límit i obligar-los a prendre decisions dures i qüestionables. La nostra mirada vol ser tan autèntica com les seves vides, mostrant-los tal com són, sense jutjar-los, sense acusar-los ni perdonar-los, només relatant els seus actes de manera objectiva.

"Nit i dia" és, en definitiva, un retrat realista de la Barcelona metropolitana, un món de contrastos, entre la vida i la mort, entre la llum i la foscor.

Lluís Arcarazo i Jordi Galceran, creadors de la sèrie
Anar al contingut