Sara Grau a la sala d'autòpsies - Nit i dia (segona temporada)

Segona temporada

El dilluns 24 d'abril, a les 22.35, TV3 estrena la segona temporada de "Nit i dia", la sèrie de TV3 produïda per Mediapro; un "thriller" realista protagonitzat per metges forenses, policies i jutges, personatges que conviuen dia a dia amb els aspectes més foscos de la realitat. Jordi Bosch, Josep Maria Pou, Ramon Fontserè, Lluïsa Mallol, Peter Vives, Pep Cruz, Irene Montalà i Pol López són alguns dels noms que s'afegeixen a la nova tanda de capítols en què ningú no podrà escapar-se del passat.

Un jutge apareix mort en estranyes circumstàncies abans que pugui prendre declaració a un testimoni protegit que podria aportar proves concloents sobre la implicació d'un polític de primera línia en una important trama de tràfic d'influències i blanqueig de diners. Un entramat que farà qualsevol cosa per evitar que la veritat surti a la llum. Al mateix temps, la descoberta accidental del cadàver d'un nen desaparegut a Barcelona la primavera de 1992 destapa un terrible crim del passat. Un delicte que ja ha prescrit. Una víctima oblidada per gairebé tothom. Una història que trasbalsa la vida de Sara Grau i que l'empeny a implicar-s'hi més enllà de les seves obligacions professionals en una investigació que connecta amb un episodi obscur de la seva infantesa.

Dues trames paral·leles protagonitzades per forenses, jutges, policies i també per advocats, artistes, polítics i sicaris. Històries de personatges que intenten fugir del seu passat, però el passat, d'una manera o d'una altra, sempre torna.

Així és aquesta segona temporada: una partida d'escacs entre el passat i el present. Blanques i negres. Llum i foscor. Nit i dia.

En l'última escena de l'últim episodi de la primera temporada, Sara Grau tancava la porta de la nevera on jeia el cadàver de Marc Ramos. Tall a negre. Cas tancat. Fi. Però les coses no són tan senzilles. Tot allò que ens passa -el que és bo i el que és dolent- deixa empremta. Per això, la continuació de "Nit i dia" no podia ser només un nou cas, una nova recerca de l'assassí.

En aquesta segona temporada insistim en l'exploració del costat fosc de les persones. Presentem nous personatges i es cometen nous crims. Parlem del bé, del mal, de la corrupció -de tota menaperò tant o més que això ens interessa el trajecte, el camí que ha portat els nostres personatges fins aquí, i com el rastre que el passat ha deixat a les seves vides els persegueix incansablement. Les persones canvien? El temps tot ho esborra? Es pot deixar enrere el passat? D'això va aquesta segona temporada, de personatges que intenten escapar dels seus particulars inferns, però no ho aconsegueixen. Perquè el passat sempre torna.

 

Primera temporada

"Nit i dia" narra la vida quotidiana d'una jove metge forense i el conflicte entre la seva voluntat de portar una vida normal i el contacte diari amb la realitat més crua. La sèrie arrenca el dia que la forense Sara Grau, casada amb un alt executiu d'una multinacional, inicia un tractament de fecundació assistida. El mateix dia que, en una autòpsia, creu reconèixer el cadàver sense identificar d'un desconegut amb qui va tenir una breu relació extramatrimonial. I també el dia que apareix el cadàver d'una anciana assassinada; una nova víctima del que sembla que és un assassí en sèrie. A partir d'aquí es desencadenen una sèrie de fets que capgiren la vida de la protagonista i de tots els personatges que l'envolten.

Però, a banda de la importància de les trames com en tota sèrie de gènere, "Nit i dia" és, sobretot, una història de personatges que viuen a cavall entre el costat més fosc de la vida i el desig de portar una existència normal: un jutge atrapat entre dues dones, un psiquiatre traumatitzat pel seu passat, executius amb dues cares o delinqüents que no poden deixar de ser-ho.

Ambientada a la Ciutat de la Justícia, "Nit i dia" és també un retrat de Barcelona, amb les seves llums i les seves ombres. Com tots els personatges d'aquesta sèrie.

Anar al contingut