Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
A "Nexes" hem parlat de l'origen i les conseqüències d'odiar

Vuit mesos planificant l'assassinat del seu amic

El Marc Anton va acabar a la presó per narcotràfic. Sentia que el que considerava el seu amic l'havia traït i abandonat. Ho tenia clar: el mataria

Toni Noguera Martínez

Havia decidit que l'assassinaria un dissabte a les 12.30 de la nit. Va encarregar una arma per telèfon, va decidir comprar uns bitllets d'avió a Eïvissa i es va plantar a l'aeroport disposat a matar el seu amic i soci i assumir-ne les conseqüències. Un petit detall va impedir-ho a l'últim moment.

 

El Marc Anton assegura que va caure en la mala vida per ajudar a un amic. A principis dels 2000, havien enganyat el seu amic en una venda de drogues i hi va intercedir. "Va passar de tot", però finalment van aconseguir solucionar-ho.

El Marc Anton ha explicat a 'Nexes' que va arribar a planificar l'assassinat del seu amic
El Marc Anton ha explicat a 'Nexes' que va arribar a planificar l'assassinat del seu amic


Aquella primera experiència en el món del narcotràfic, d'alguna manera, el va captivar. "Soc una persona a qui li va la marxa", explicava. Era boxejador professional, amb anys d'experiència, i l'adrenalina que sentia en aquell nou món tenia moltes similituds amb el que experimentava en el ring.
Va entrar de ple en el món de la nit, el carrer i la compravenda de drogues, la qual cosa va acabar portant-lo davant la justícia. El procés judicial, però, va quedar pendent i mentrestant va seguir amb els seus plans. Havia refet la seva vida, havia començat una relació, es va associar amb el seu amic i les coses a l'empresa li anaven bé.

Tot i ser optimista amb el desenllaç del judici, va voler assegurar-se que el seu soci n'estava al corrent i tenia en compte la seva situació. Quan finalment va acabar entrant a presó, li va demanar 20 euros setmanals pel seu peculi (una quantitat de diners per augmentar la qualitat de la seva vida penitenciària, especialment per millorar els àpats de la presó, deia), i que enviés la resta de diners als seus pares, que sobrevivien com podien amb prestacions d'invalidesa. El seu soci i amic, però, no va complir amb aquest tracte.

"Em va deixar penjat a la presó", Marc Anton

Que el seu amic no complís amb la seva paraula va ser definitiu. Era la seva segona estada a la presó, després d'una primera experiència amb 19 anys. Sentia que, set anys més tard, "havia fet 50 passos enrere" a la seva vida i es va començar a obsessionar. La seva parella el va abandonar, va perdre el contacte amb amics i la família va haver d'anar a viure fora per poder fer front a les despeses. L'ambient a la presó no el va ajudar, diu, a sortir de l'espiral de destrucció.

Jordi Basté escolta el Marc Anton a 'Nexes'
Jordi Basté escolta el Marc Anton a 'Nexes'


Pensava de manera reiterada en la seva situació, en la traïció del seu soci i, sobretot, en les condicions de vida que estava experimentant la seva família. Va passar els següents mesos maquinant com venjar-se. La seva experiència en la vida nocturna li va facilitar el procés de planificació: sabia exactament quan, on i de quina manera era la forma més efectiva de posar fi a la vida del seu soci.

 

Un oblit providencial
En el seu primer permís penitenciari, va dirigir-se a l'aeroport per comprar els bitllets d'avió. Ho tenia tot calculat i estava disposat a entregar-se a les autoritats un cop hagués comès el crim. Sense amistats, feina, parella ni expectatives de millora, no sentia que hi tingués res a perdre. L'odi, la voluntat de venjança, el movia de forma encegadora. Ho tenia tot preparat. Tot, menys un detall. Un cop allà, es va adonar que s'havia deixat el DNI a la presó. No va poder agafar l'avió.

Va haver de tornar a la presó i, aquell oblit, va acabar per fer-li oblidar el seu desig de venjança i, de fet, esborrar de la seva memòria la persona objecte del seu odi. El seu soci i amic, que actualment viu a l'estranger, forma ara part del passat del Marc Anton i, amb ell, sembla que ha enterrat també l'odi que sentia.

 

Més històries d'Odi, a "Nexes"
La nit de dimecres ens va donar l'oportunitat de conèixer moltes més vivències, com per exemple la que protagonitza l'Adrià. Ell assegura que odia la meitat del poble intolerant amb qui li va tocar conviure durant la infantesa.

 

També vam escoltar la impressionant història de la Sofia, que ens va ensenyar que es pot arribar a perdonar una persona que ha acabat amb la vida de la teva mare, tot i que després d'un procés molt dolorós.

 

 

Vam escoltar impressionats les paraules del Raúl, a qui l'odi irracional que a vegades desperta l'esport competitiu li va passar factura de forma exagerada: es va quedar en cadira de rodes per una puntada de peu per l'esquena d'un contrincant.

 

Vam poder refer una mica l'optimisme amb experiències com la de la Rosa, que va arribar a odiar amb força un professor que li va agafar mania fins al punt de jugar amb el seu futur. Ara, el futur de la Rosa és brillant i l'odi li ha desaparegut.

 

Totes les històries de "Nexes: Odiar" tenien un nexe en comú: l'odi, destructiu per qui el sent i per qui en rep les conseqüències, es pot superar.

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut