Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
"Nexes" se centra en el verb "odiar"

Odiar, tan humà com transformador

A vegades odiem sense saber-ho i, d'altres, no ens cal saber res per odiar amb totes les forces. Podem passar de l'amor a l'odi sense més?

"Odiar" és el verb que centra el cinquè capítol de "Nexes". El programa, que proposa una acció al voltant de la qual els participants expliquen les seves vivències, parla de l'existència de l'odi, de mil formes més o menys presents. Podem passar de l'amor a l'odi cap a una persona? Odiem algú per ser diferent o pensar diferent? Odiem un equip rival? Odiem un conductor que ens fa anar malament per la carretera? Qui ha patit odi a les xarxes socials? I a l'escola? Algú ha patit odi per part dels seus companys de feina? Es pot superar, l'odi? I encara una pregunta més: pot l'odi portar-nos a pensar de fer-li mal a algú?

Una setmana més, fugint de convencions i prejudicis, Jordi Basté i Mònica Terribas han plantejat tot un seguit de preguntes a les 100 persones que participen al "Nexes" dedicat al verb "odiar". Hem conegut odis convivencials i senzills, com el cas d'una persona que odia com menja torrades el seu marit.

 

Però també hem conegut odis contra els quals has de lluitar per poder continuar vivint en pau. Com el cas de la Sofia, una persona que ha hagut d'aprendre a deixar d'odiar. La persona que va atropellar i matar la seva mare va pagar la fiança i va sortir en llibertat. La Sofia es va quedar sense mare i amb molta ràbia.

 

 

"Nexes - Odiar" també ha parlat amb persones que han viscut l'odi en el món de l'esport, que han patit la discriminació de l'odi i han viscut en primera pell l'odi del racisme.

Com cada dimecres, el programa s'emet des del plató de Fira de Barcelona, amb totes les mesures de seguretat i prevenció de la Covid-19. Durant el "talk show", de 90 minuts, es van descobrint un munt de vivències diferents al rusc del plató, que es va adaptant als continguts de cada història, amb la llum i les projeccions com a elements essencials per a la creació dels espais.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut