Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
"Nexes" s'estrena líder, amb una audiència acumulada d'1.001.000 espectadors

"No donaven un duro per la meva vida i vaig sobreviure"

El primer "Nexes" ens ha descobert històries com la del Marc, a qui li va salvar la vida una persona desconeguda que va compartir la seva sang

Toni Noguera Martínez

Quan el van rescatar la seva temperatura corporal estava per sota dels 16 graus. Després de 10 dies en coma, "no donaven un duro" per la seva vida. El Marc havia patit un accident de muntanya molt greu i va estar entre la vida i la mort molt temps. Amb una afectació important a la zona del crani, els diferents equips mèdics que el van atendre no podien assegurar que sobrevisqués i, en cas de fer-ho, era possible que les afectacions al cervell no li permetessin tornar a parlar o caminar mai més. Algú, però, li va donar una segona oportunitat.

El Marc ha explicat a 'Nexes' que un donant li va salvar la vida
El Marc ha explicat a 'Nexes' que un donant li va salvar la vida


La generositat d'un donant anònim que va compartir la seva sang és el que li va permetre seguir viu i, entre altres coses, venir a participar en el primer programa de "Nexes". "Una persona que no conec, que potser és aquí avui, em va salvar la vida", explicava el Marc a la Mònica Terribas sobre el rusc del programa. Ja feia uns anys que el Marc donava sang, però ara ho ha tornat a fer perquè considera que ja es tracta d'un deure per ell.

"He hagut de donar sang [...] bàsicament perquè em va salvar la vida".

Aquest sentiment de correspondència empeny el Marc a donar sang sempre que pot, i no està sol, però continua sent un percentatge petit dels catalans els que acaben fent donacions. El rusc va ser molt explícit ahir en la seva dinàmica: la majoria dels 100 participants es consideraven persones generoses, però només un 10% d'ells havia donat sang durant l'últim any. 

El primer episodi de "Nexes", el "talk show" dirigit i presentat per Jordi Basté i Mònica Terribas, estava dedicat a un dels verbs més característics de la societat, també del mateix programa: compartir.

Durant el programa, vam tenir ocasió de veure nombrosos exemples on l'acte de compartir havia canviat la vida dels testimonis d'una o una altra manera.

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut