Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Mònica Terribas i Jordi Basté, a "Nexes"

"Som molt diferents, però als dos ens apassionen la vida i la gent"

Jordi Basté i Mònica Terribas desgranen tots els detalls de "Nexes", el nou programa dels dimecres a la nit a TV3 en el qual comparteixen direcció i presentació

Toni Noguera Martínez

Mònica Terribas i Jordi Basté es col·loquen sota la impressionant pantalla modular que presidirà "Nexes". El logo parpelleja i la Mònica es recolza casualment sobre el que aviat s'estrenarà com el seu company de plató. La relació d'amistat, que els acompanya fa més de 30 anys, es fa patent en tots els seus gestos i mirades.

Presentació de 'Nexes'
Presentació de 'Nexes' (CCMA)

Per què la gent hauria de veure Nexes aquest dimecres dia 17?

Mònica Terribas: Perquè hi haurà 100 persones parlant de la vida i nosaltres intentarem fer que aquesta gent se senti prou còmode, segura segur, com per explicar-nos les decisions que han pres.

Jordi Basté li fa el gest de les tisores a la Mònica Terribas, tot indicant que la periodista comença a allargar l'explicació. En tot cas, reconeix Basté, és ell qui acostuma a tendir més a xerrar amb desmesura: "Sort que ella em porta les brides". En tot cas, més enllà de la seves respectives necessitats comunicatives, i expansives, tots dos periodistes tenen estils ben diferenciats.

Jordi, què aportarà l'estil de la Mònica Terribas al programa?

Jordi Basté: Crec que veurem coses de la Mònica Terribas que no hem vist encara per televisió, perquè l'últim que recordem és només informatiu, però jo crec que ella té una sensibilitat, malgrat aquesta imatge freda que té..., una sensibilitat bestial.

La petita pausa que ha deixat Basté ha deixat respirar el riure de la Terribas, que encara li retreu que la definís com "una dona freda" quan va descriure-la en una reunió interna del programa, durant els primers dies de planificació. Jordi Basté, però, assegura que s'ha adonat que no ho és.

Mònica, què creus que aportarà l'estil de Jordi Basté al programa?

Terribas: Ell és una persona explosiva, emocionalment, que té una curiositat i una empatia innata amb la gent i això en el "Nexes" és un luxe absolut. Veure'l interpel·lar a la gent del rusc, et quedes allà mirant-lo i escoltant-lo i penses, "ostres, això viu". És veritat que som molt diferents, però als dos ens apassionen la vida i la gent i al final això és el que ens connecta, aquest és el nexe que tenim entre nosaltres. 

Contestareu vosaltres les preguntes íntimes i invasives que s'arriben a fer al programa?

Basté: Oh, i tant. Sí, però sense voler ser els protagonistes de la història. Nosaltres no som els protagonistes.

Terribas: És una cosa que ens hem plantejat. Hi ha moltes preguntes que podríem respondre, explicar coses de nosaltres, però l'error seria convertir-nos en protagonistes del "Nexes".

Basté: Nosaltres podem ser un apunt a peu de pàgina, no serem ni el titular ni el text.

Terribas: Si no, ens equivocaríem. 

Tot i defugir el protagonisme, la veritat és que la dinàmica de la relació que mantenten tots dos comunicadors és un dels majors atractius del programa. De fet, tal com assegura la Mònica Terribas, "no hi hauria Nexes si no ens haguéssim confabulat per fer-lo. Aquest programa té sentit perquè el farem junts". Jordi Basté ho remata: "El que dona sentit al títol del programa és que precisament els dos presentadors tenen un nexe, que és el bon rotllo que des de fa 30 anys mantenim, fins i tot durant les èpoques en què ens fèiem competència radiofònica".

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut