• Parlar del Nadal a l'era postcristiana
  Veure vídeo

  Parlar del Nadal a l'era postcristiana

  A prop de la plaça Lesseps, concretament al número 191 del carrer Verdi, hi ha l'Església Evangèlica Baptista Gràcia. Una Església que arrossega més de 125 anys de testimoniatge evangèlic a la ciutat de Barcelona..

  Aquest testimoniatge va ser interromput, per primera vegada, per l'alçament militar del general Primo de Rivera. Va ser gràcies a la instauració de la Segona República, l'any 1932, que van poder tornar a obrir.

  Durant la Guerra Civil, l'activitat de la comunitat de fe es va traslladar a les cases. La situació va empitjorar els primers anys de la dictadura franquista, fins que l'any 1945, amb el triomf de les tropes aliades a la Segona Guerra Mundial, es va permetre la reobertura dels temples evangèlics sota la condició no escrita de passar desapercebuts.

  Aquesta discreció va ser alterada quan es va edificar el temple actual al carrer Verdi. La nova església va ser clausurada pel governador civil de l'època. Finalment, i després de moltes diligències, el 4 d'abril de 1959 es va poder obrir per tornar a celebrar-hi cultes amb regularitat.

  L'actual pastor d'aquesta emblemàtica església de la ciutat de Barcelona és Francesc Mira i amb ell parlarem

  A prop de la plaça Lesseps, concretament al número 191 del carrer Verdi, hi ha l'Església Evangèlica Baptista Gràcia. Una Església que arrossega més de 125 anys de testimoniatge evangèlic a la ciutat de Barcelona.. Aquest testimoniatge va ser interromput, per primera vegada, per l'alçament militar del general Primo de Rivera. Va ser gràcies a la instauració de la Segona República, l'any 1932, que van poder tornar a obrir. Durant la Guerra Civil, l'activitat de la comunitat de fe es va traslladar a les cases. La situació va empitjorar els primers anys de la dictadura franquista, fins que l'any 1945, amb el triomf de les tropes aliades a la Segona Guerra Mundial, es va permetre la reobertura dels temples evangèlics sota la condició no escrita de passar desapercebuts. Aquesta discreció va ser alterada quan es va edificar el temple actual al carrer Verdi. La nova església va ser clausurada pel governador civil de l'època. Finalment, i després de moltes diligències, el 4 d'abril de 1959 es va poder obrir per tornar a celebrar-hi cultes amb regularitat. L'actual pastor d'aquesta emblemàtica església de la ciutat de Barcelona és Francesc Mira i amb ell parlarem

 • Com seria Catalunya si no s'hagués reprimit la Reforma protestant"
  Veure vídeo

  Com seria Catalunya si no s'hagués reprimit la Reforma protestant"

  El 31 d'octubre els evangèlics de tot el món vam commemorar l'inici de la Reforma protestant endegada per Martí Luter i continuada fins al dia d'avui per més d'un terç dels cristians d'arreu.
  La Reforma es va estendre per bona part d'Europa i posteriorment per la resta del món.
  Però la Reforma protestant va ser durament reprimida en els països del sud d'Europa, fins al punt de ser aniquilada.
  S'han plantejat algun cop com seria Catalunya si la Reforma protestant hagués reeixit entre nosaltres?
  Avui farem aquesta pregunta a l'historiador Josep Lluís Carod-Rovira.

  El 31 d'octubre els evangèlics de tot el món vam commemorar l'inici de la Reforma protestant endegada per Martí Luter i continuada fins al dia d'avui per més d'un terç dels cristians d'arreu. La Reforma es va estendre per bona part d'Europa i posteriorment per la resta del món. Però la Reforma protestant va ser durament reprimida en els països del sud d'Europa, fins al punt de ser aniquilada. S'han plantejat algun cop com seria Catalunya si la Reforma protestant hagués reeixit entre nosaltres? Avui farem aquesta pregunta a l'historiador Josep Lluís Carod-Rovira.

 • Retrobant-nos amb la nostra història
  Veure vídeo

  Retrobant-nos amb la nostra història

  L'any 1517, en un dia com avui, Martí Luter va fer públiques les seves 95 Tesis per debatre acadèmicament sobre la necessitat de reformar l'Església.
  Avui, quan fa 504 anys d'aquella iniciativa, ens volem preguntar sobre la vigència del protestantisme d'arreu i de casa nostra, ens volem preguntar sobre aquella història i sobre la nostra història.
  Tot això ho volem fer de la mà del conegut expert en protestantisme Josep-Lluís Carod-Rovira.

  L'any 1517, en un dia com avui, Martí Luter va fer públiques les seves 95 Tesis per debatre acadèmicament sobre la necessitat de reformar l'Església. Avui, quan fa 504 anys d'aquella iniciativa, ens volem preguntar sobre la vigència del protestantisme d'arreu i de casa nostra, ens volem preguntar sobre aquella història i sobre la nostra història. Tot això ho volem fer de la mà del conegut expert en protestantisme Josep-Lluís Carod-Rovira.

 • Un nou pas en la Direcció General d'Afers Religiosos
  Veure vídeo

  Un nou pas en la Direcció General d'Afers Religiosos

  Volem començar aquesta temporada entrevistant la nova directora general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.
  Aquesta Direcció General va néixer de la mà de la iniciativa de la comunitat protestant.
  L'any 1998 es va signar un ACORD MARC entre el Consell Evangèlic de Catalunya i el Govern on figurava la constitució d'aquesta direcció general.
  Avui coneixerem la persona encarregada d'aquesta responsabilitat pel govern presidit pel molt honorable senyor Pere Aragonès. És la senyora Yvonne Griley i Martínez.

  Volem començar aquesta temporada entrevistant la nova directora general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya. Aquesta Direcció General va néixer de la mà de la iniciativa de la comunitat protestant. L'any 1998 es va signar un ACORD MARC entre el Consell Evangèlic de Catalunya i el Govern on figurava la constitució d'aquesta direcció general. Avui coneixerem la persona encarregada d'aquesta responsabilitat pel govern presidit pel molt honorable senyor Pere Aragonès. És la senyora Yvonne Griley i Martínez.

 • El Nou Testament dramatitzat en català
  Veure vídeo

  El Nou Testament dramatitzat en català

  L'any 1832 la Comunitat Protestant va editar "Lo Nou Testament".
  Per primer cop el poble català podia llegar el text bíblic en la seva llengua,<
  br /> es va publicar un any abans del conegut poema "L'Oda a la pàtria" de Bonaventura Carles Aribau, niu de la Renaixença Catalana.
  Avui, prop de 190 anys més tard, concretament 189 anys més tard, la Comunitat Protestant aporta una altra fita: El Nou Testament dramatitzat en català i en un altre format.
  En parlarem amb el pastor Gonzalo Soriano

  L'any 1832 la Comunitat Protestant va editar "Lo Nou Testament". Per primer cop el poble català podia llegar el text bíblic en la seva llengua, es va publicar un any abans del conegut poema "L'Oda a la pàtria" de Bonaventura Carles Aribau, niu de la Renaixença Catalana. Avui, prop de 190 anys més tard, concretament 189 anys més tard, la Comunitat Protestant aporta una altra fita: El Nou Testament dramatitzat en català i en un altre format. En parlarem amb el pastor Gonzalo Soriano

 • L'impacte de la pandèmia a la família
  Veure vídeo

  L'impacte de la pandèmia a la família

  De la pandèmia se'n parla cada dia a tots els telenotícies i a tot tipus de programes en aquesta mateixa cadena.

  Avui nosaltres també en parlarem.

  Parlarem de l'impacte que la pandèmia està tenint a les famílies però ho farem d'una manera diferent: parlarem de l'impacte que està tenint en l'espiritualitat de les famílies.

  De la pandèmia se'n parla cada dia a tots els telenotícies i a tot tipus de programes en aquesta mateixa cadena. Avui nosaltres també en parlarem. Parlarem de l'impacte que la pandèmia està tenint a les famílies però ho farem d'una manera diferent: parlarem de l'impacte que està tenint en l'espiritualitat de les famílies.

 • El Llibre negre
  Veure vídeo

  El Llibre negre

  En el programa que s'emetrà el 25 d'abril d'enguany volem tornar a Recordar la Resurrecció de Jesús i ho volem fer-ho d'una manera poc habitual. Hem convidat Denis Suárez per parlar de música i de la Setmana Santa.

  En el programa que s'emetrà el 25 d'abril d'enguany volem tornar a Recordar la Resurrecció de Jesús i ho volem fer-ho d'una manera poc habitual. Hem convidat Denis Suárez per parlar de música i de la Setmana Santa.

 • Parlar de Jesús en temps de pandèmia
  Veure vídeo

  Parlar de Jesús en temps de pandèmia

  A principis del mes de març, els telenotícies, els diaris i les emissores de ràdio van començar a informar-nos sobre els primers contagis pel virus anomenat COVID'19 a casa nostra. Dies més tard els carrers de les ciutats i dels pobles de Catalunya, de sobte, es van buidar. Els ciutadans vàrem descobrir el que significava "tancament perimetral" i el que implicava "el toc de queda".
  Paral·lelament els temples evangèlics es van tancar, posteriorment les esglésies van deixar d'estar plenes: el seu aforament es va reduir a un màxim del 30%, malgrat totes les mesures de seguretat.En parlarem al Néixer de nou

  A principis del mes de març, els telenotícies, els diaris i les emissores de ràdio van començar a informar-nos sobre els primers contagis pel virus anomenat COVID'19 a casa nostra. Dies més tard els carrers de les ciutats i dels pobles de Catalunya, de sobte, es van buidar. Els ciutadans vàrem descobrir el que significava "tancament perimetral" i el que implicava "el toc de queda". Paral·lelament els temples evangèlics es van tancar, posteriorment les esglésies van deixar d'estar plenes: el seu aforament es va reduir a un màxim del 30%, malgrat totes les mesures de seguretat.En parlarem al Néixer de nou

 • Llegir llibres cristians
  Veure vídeo

  Llegir llibres cristians

  A finals dels anys 60 va néixer a Barcelona el Grup Bíblic Universitari per aplegar els protestants que accedien a la universitat. No resultava gaire fàcil ser protestant i universitari sota la dictadura franquista. Malgrat totes aquestes dificultats, el GBU, que és com se'l coneix, va sobreviure a la repressió. L'any 1974 va començar a editar una revista que va anar creixent, i uns anys més tard, concretament el 1987, va impulsar la creació de l'Editorial Andamio, adreçada no només als universitaris sinó al públic en general. Des d'aleshores, Editorial Andamio no s'ha limitat a traduir llibres d'autors cristians reconeguts internacionalment, sinó a difondre també autors que escriuen en castellà.

  A finals dels anys 60 va néixer a Barcelona el Grup Bíblic Universitari per aplegar els protestants que accedien a la universitat. No resultava gaire fàcil ser protestant i universitari sota la dictadura franquista. Malgrat totes aquestes dificultats, el GBU, que és com se'l coneix, va sobreviure a la repressió. L'any 1974 va començar a editar una revista que va anar creixent, i uns anys més tard, concretament el 1987, va impulsar la creació de l'Editorial Andamio, adreçada no només als universitaris sinó al públic en general. Des d'aleshores, Editorial Andamio no s'ha limitat a traduir llibres d'autors cristians reconeguts internacionalment, sinó a difondre també autors que escriuen en castellà.

 • La Pastoral Hospitalària Protestant
  Veure vídeo

  La Pastoral Hospitalària Protestant

  L'any 1998, el conseller de Presidència, Xavier Trias, i la consellera de Justícia, Núria de Gispert, per part de la Generalitat de Catalunya, i el secretari general Guillem Correa, per part del Consell Evangèlic de Catalunya, van firmar l'Acord Marc on s'establien les bases de cooperació entre l'administració catalana i la comunitat protestant.
  En el seu article sisè, es determinava el fonament pel desenvolupament de la Pastoral Hospitalària Protestant.

  L'any 1998, el conseller de Presidència, Xavier Trias, i la consellera de Justícia, Núria de Gispert, per part de la Generalitat de Catalunya, i el secretari general Guillem Correa, per part del Consell Evangèlic de Catalunya, van firmar l'Acord Marc on s'establien les bases de cooperació entre l'administració catalana i la comunitat protestant. En el seu article sisè, es determinava el fonament pel desenvolupament de la Pastoral Hospitalària Protestant.

 • Néixer de nou - capítol 287
  Veure vídeo

 • Néixer de nou - capítol 286
  Veure vídeo

  Néixer de nou - capítol 286

  Segurament, les fonts de Montjuïc són un dels símbols més representatius d'aquesta ciutat. Construïda l'any 1929, amb motiu de l'Exposició Internacional, porten a la nostra ment la voluntat de la innovació. El moviment de les seves aigües i colors obren el nostre esperit a la llum. La música que l'acompanya ens renova interiorment: innovació, llum i renovació interior són tres dels elements que configuren les esglésies protestants del segle XXI.
  Un bon exemple és l'església de Betània. Nascuda en una llar particular dins d'aquesta gran ciutat de Barcelona va voler trobar la seva identitat en el futur sense oblidar les arrels protestants que estableixen els seus fonaments.
  En aquest programa del mes de novembre en parlarem

  Segurament, les fonts de Montjuïc són un dels símbols més representatius d'aquesta ciutat. Construïda l'any 1929, amb motiu de l'Exposició Internacional, porten a la nostra ment la voluntat de la innovació. El moviment de les seves aigües i colors obren el nostre esperit a la llum. La música que l'acompanya ens renova interiorment: innovació, llum i renovació interior són tres dels elements que configuren les esglésies protestants del segle XXI. Un bon exemple és l'església de Betània. Nascuda en una llar particular dins d'aquesta gran ciutat de Barcelona va voler trobar la seva identitat en el futur sense oblidar les arrels protestants que estableixen els seus fonaments. En aquest programa del mes de novembre en parlarem

 • Les religions en una societat plural
  Veure vídeo

  Les religions en una societat plural

  Catalunya ha canviat molt, des del punt de vista religiós, en molt poques dècades.
  S'ha passat de l'omnipresència de l'Església catòlica al sor
  giment de la pluralitat religiosa.
  Com s'ha produït aquest canvi?
  Quin ha estat el procés que ens ha portat fins aquí?
  Què ens fa diferents dels països del nostre entorn?
  Com s'albira el futur?

  Catalunya ha canviat molt, des del punt de vista religiós, en molt poques dècades. S'ha passat de l'omnipresència de l'Església catòlica al sorgiment de la pluralitat religiosa. Com s'ha produït aquest canvi? Quin ha estat el procés que ens ha portat fins aquí? Què ens fa diferents dels països del nostre entorn? Com s'albira el futur?

 • Néixer de nou - capítol 284
  Veure vídeo

 • Néixer de nou - capítol 283
  Veure vídeo

Anar al contingut