Dimarts, a les 23.05, a TV3

"Món 324" es converteix en "Món", amb actualitat internacional i reflexió

"Món" arrenca amb un programa associat al documental "Les set caixes". El nou programa s'emetrà els dimarts, a continuació del "Sense ficció" complementant el tema que s'hagi tractat.
Joan Carles Peris
Joan Carles Peris dirigeix i presenta "Món"

Aquest dimarts, 30 de gener a les 23.05, arriba a TV3 el programa "Món", presentat per Joan Carles Peris, que completarà el contingut temàtic del documental del "Sense ficció" emès abans. Així, aquest setmana, aquest nou espai, hereu de "Món 324", s'associarà al documental "Les set caixes" i descobrirà com els nazis i la seva simbologia van ser presents a Barcelona.

"Món" és el programa de la secció d'Internacional de TV3, que combina l'actualitat amb la reflexió sobre les grans qüestions que afecten les societats del segle XXI. S'emetrà els dimarts en què el contingut coincideixi amb el del "Sense ficció", ja que "Món" es vincularà amb la temàtica del documental emès prèviament i oferirà una visió alternativa i complementària del tema que s'hi hagi tractat. L'espai està presentat per Joan Carles Peris, cap de la secció d'Internacional de TV3.

"Món" mostrarà i analitzarà les principals notícies internacionals, amb un llenguatge gràfic i periodístic diferenciat dels informatius convencionals, recollint el testimoni de l'esperit innovador, rigorós i transgressor que caracteritzava "Món 324", durant les seves cinc temporades en antena.

El seu primer capítol s'associarà al documental "Les set caixes" i arrencarà amb un recorregut per la Barcelona "ocupada" pels nazis: esvàstiques i festivals nazis en llocs emblemàtics, a partir de l'escena del documental en què es mostren algunes fotos d'aquell moment.

A continuació, es buscarà l'altra cara del cas de Dory Sontheimer, la protagonista del documental "Les set caixes" i es presentaran els casos de dues persones, un home i una dona, que han descobert, de ben adults, que el seu pare i el seu avi, respectivament, eren nazis destacats. En el cas de l'home, va descobrir-ho també mitjançant uns documents desats en unes caixes de cartró.

La primera part del programa es completarà amb el cas del net de la presidenta de les Àvies de la Plaza de Mayo, que també va descobrir molt tard la seva identitat completa.

A la segona part de "Món", un any després de l'entrada de Trump al despatx oval, Xesco Reverter, corresponsal de TV3 a Washington, analitzarà per què un estat de tradició demòcrata com Pennsilvània va votar Trump en les últimes eleccions.

El primer "Món" es completarà amb una entrevista a Rafael Poch, un periodista amb una visió sempre crítica i gens convencional, excorresponsal de "La Vanguardia" a Moscou, Pequín, Berlín i París, que explicarà com veu la complexitat del món a l'inici del 2018.