"Moebius": Què li ha passat a l'Àlex?
Aquesta és la pregunta que es van fer els espectadors en acabar la preestrena del primer capítol de "Moebius", a la pantalla gran al BCN Film Fest que es va celebrar del 15 al 23 d'abril. La nova sèrie de TV3 s'emetrà partir del 17 de maig
"Moebius": Què li ha passat a l'Àlex?
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
UNA NOVA PRODUCCIÓ DE TV3 QUE SORPRENDRÀ

"Moebius": Què li ha passat a l'Àlex?

Aquesta és la pregunta que es van fer els espectadors en acabar la preestrena del primer capítol de "Moebius", a la pantalla gran al BCN Film Fest que es va celebrar del 15 al 23 d'abril. La nova sèrie de TV3 s'emetrà partir del 17 de maig

Elisabet Aloy

"No he pogut evitar que em caigués la llàgrima. Que li passi això a un fill sense saber el perquè és molt dur." Aquesta és una de les reaccions d'una espectadora que acabava de veure el primer capítol de "Moebius".

Forts aplaudiments, que semblava que no tenien fi, van demostrar la bona acollida d'una sèrie que no deixarà indiferents els espectadors de TV3. Les tres sales dels cinemes Verdi es van omplir fa uns dies, mantenint l'aforament limitat contra la Covid, per veure una ficció que es vol allunyar del "qui", en què es va centrar "Twin Peaks" els anys 90, per centrar-se en el perquè i el com del que li va passar a l'Àlex, un company amb el qual compartien classe en un institut de la Farga.

La protagonista Aida Oset, després de la preestrena de Moebius
Jordi Play / CCMA

"Moebius" explica la història d'una professora de Matemàtiques (interpretada per l'actriu Aida Oset), nova a l'institut, que no està d'acord amb la versió oficial que afecta un dels seus alumnes. Es tracta d'una sèrie que atrapa des del primer capítol, una història per a tots els públics, on les coses no són el que semblen. En paraules del director, un thriller "atmosfèric i psicològic", però també una sèrie de personatges. Uns protagonistes que a simple vista són persones normals amb una vida convencional, però que, en moments donats, al seu voltant es creen situacions en les quals qualsevol de nosaltres ens podríem veure reflectits.

Una ficció que, com el seu nom indica, i com es pot entendre ja des de l'inici de la sèrie, està centrada en la metàfora de la cinta de Moebius, un anell de dues cares que en fer un gir de 180 graus acaba tenint-ne una de sola. Amb això, "Moebius" vol expressar la dificultat de trobar una línia que separi el que està bé del que està malament, i vol mostrar les dues cares de perquè els personatges fes comporten com ho fan.

En la projecció hi havia part de l'staff tècnic i artístic, que van entrar un cop els convidats estaven asseguts a les butaques, i van rebre una gran ovació. Un equip que va poder veure el thriller que han rodat i en el qual han participat. Més enllà dels actors veterans, i com ja va passar amb "Les de l'hoquei", la sèrie compta amb actors joves que es van enfrontar per primera vegada a un rodatge professional. Alguns d'aquests actors són Sònia Ninyerola, Manel Llunell, Marc Aguilar, Marc Pineda, Jordi Garreta, Valeria Sorolla, Candela May, Nerea Royo i Marc Soler. La seva presència era notable durant la preestrena. Nerviosos i alegres, fent-se selfies entre ells, enviant àudios de Whatsapp a familiars explicant com anava tot, o fent stories per les seves xarxes socials, enlluernaven la sala amb la il·lusió de la seva primera estrena.

Xerrada després de la preestrena de Moebius
Jordi Play / CCMA

La preestrena del capítol va anar precedida d'una presentació de benvinguda, i després del visionat també es va fer un petit col·loqui sobre la sèrie. Durant la conversa posterior, es va explicar que la idea de fer la sèrie va sortir fa tres o quatre anys enrere davant del cas real del jove Jokin.

Com "Merlí", es tracta d'una coproducció de Veranda TV i TV3, amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat, i amb el món adolescent com a protagonista, que consta de deu episodis de 40 minuts, dirigits pel mateix Eduard Cortés i rodats a Caldes de Montbui i a d'altres escenaris naturals catalans. "Moebius" s'estrenarà pròximament a TV3.

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut